Uutishuone

Tulossa: Toimitusketjun auditointi -webinaari 19.9.2024

TOIMITUSKETJUN AUDITOINTI -WEBINAARI 19.9.2024 KLO 12.30 – 14.30   Toimittajien ja toimitusketjun riskinarvioinnissa auditointitarpeiden tunnistaminen, auditointien suunnittelu ja toteuttaminen ovat

Vahvuutta laatutyöskentelyyn ulkoisen palvelun avulla

Ulkoinen laatupäällikköpalvelu on erinomainen yrityksen oman laatuhenkilöstön tukiresurssi. Palvelun laajuus ja kesto voidaan määritellä asiakkaan tavoitteiden mukaan.   Erityisesti laajoja

Aistinvarainen arviointi on tärkeä osa tuotekehitystä

Foodwestin oma kuluttajapaneeli on tehokas ja luotettava keino hankkia ymmärrystä kuluttajien näkemyksistä esimerkiksi tuotekehityksen, pakkaussuunnittelun tai uuden tuotekonseptin tueksi. Paneeli

Kuluttajapaneelin jatkuvalla kehitystyöllä kohti entistä luotettavampaa dataa

Foodwestin oma kuluttajapaneeli on tehokas ja luotettava keino hankkia ymmärrystä kuluttajien näkemyksistä esimerkiksi tuotekehityksen, pakkaussuunnittelun tai uuden tuotekonseptin tueksi. Paneeli

Maitokolmion ja Foodwestin yhteistyö jatkunut jo kaksi vuosikymmentä

Maitokolmio näkee Foodwestin laajan osaamisen talona, joka on auttanut yritystä etenkin tuotekehityksen saralla.   Maitoa ja erilaisia maitotuotteita valmistavalla Maitokolmiolla

Omenakori-alusta on näköalapaikka kuluttajien arkeen – myös tuotetestausten yhteydessä

Omenakori on Foodwestin kehittämä verkkoyhteisöalusta, jolla haetaan ymmärrystä tutkittaviin ilmiöihin tai tuotteisiin kvalitatiivisilla eli laadullisilla tutkimusmenetelmillä. Tutkimusalustaa voidaan hyödyntää pitkäkestoisten

Tuotetestaus pienentää lanseeraukseen liittyviä riskejä

Koti- ja hallitestauksilla kuluttajilta saadaan arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää tuotekehityksessä. Kun yrityksen tuote alkaa olla viilausta vaille valmis, kannattaa

Sisäisillä auditoinneilla kohti sujuvampaa ja kustannustehokkaampaa tekemistä

Sisäisten auditointien avulla voidaan tehostaa toimintaa, vähentää toistuvia virheitä ja lisätä henkilöstön tyytyväisyyttä. Foodwest toimii asiakkaidensa tukena paitsi sisäisten auditointien

Foodwest lisäresurssina Food Service -sektorissa toimiville

Foodwest palvelee kokonaisvaltaisesti Food Service -sektoria, tukkuliikkeitä ja elintarviketeollisuutta. Palvelussa autetaan esimerkiksi raaka-ainetestauksessa, tuotekehitysprosessin systematisoinnissa ja reseptikehityksessä, huomioiden aina erityisruokavaliot

Foodwestin monipuolinen laitekanta mahdollistaa tekemisen tuotekehityksestä tuotantoon

Foodwestin laaja osaaminen ja kattava laitekanta mahdollistavat asiakkaan kokonaisvaltaisen palvelemisen aina pienistä testieristä tuotantoon saakka. Tuotekehityspäällikkö Virve Anttila kertoo, kuinka

Foodwest Oy hakee elintarvikealan tuotekehitysasiantuntijaa Seinäjoen toimipisteeseen

Foodwest Oy hakee elintarvikealan tuotekehitysasiantuntijaa Seinäjoen toimipisteeseen   Tuotekehitysasiantuntijana vastaat elintarvikkeiden tuotekehitykseen liittyvien asiakastoimeksiantojemme kokonaisvaltaisesta suorittamisesta, sisältäen projektien suunnittelun, käytännön

Tuotteiden pullotus onnistuu helposti Foodwestin kautta

Foodwestin tiloissa Seinäjoella pullotetaan tuotteita laidasta laitaan; pakattavaksi menee mm. smoothieita, mehuja, ravintolisiä, alkoholituotteita sekä nestemäistä kosmetiikkaa. Tuotteiden pullottaminen on

Foodwest toimi kehityskumppanina, kun Eepeen järjestämässä lähiruokakisassa etsittiin kauppojen hyllylle innovatiivista uutuustuotetta

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee juhlisti 120-vuotista taivaltaan järjestämällä lähiruokakisan, jossa etsittiin uusia, innovatiivisia ruokatuotteita Eepeen kauppoihin. Eepee pyysi Foodwestia kumppanikseen kisan

Foodwest apuna tuotetietojen hallinnassa

Elintarvikkeiden tuotetietojen laatiminen on tarkkaa työtä, jossa on otettava huomioon monia eri tekijöitä. Foodwestin avulla elintarvikkeen tuotetiedot saadaan laadittua kaikkien

Rahoitusten hyödyntäminen Foodwestin palveluihin

Foodwestin asiantuntijapalveluiden hankintaan on mahdollista hyödyntää erilaisia rahoitusinstrumentteja, joita tarjoavat yrityksille esimerkiksi Business Finland, ELY-keskukset ja Ruokavirasto. Erilaisiin kehitystarpeisiin on

Tiedonkeräys on laadukkaan kuluttajatutkimuksen kivijalka

Foodwestin kuluttajatutkimuspalvelun tiedonkeräystiimissä arki pyörii elintarviketuotetestausten ja tuotekehitysnäytteiden sekä niitä arvioivien kuluttajien ympärillä. Kun elintarvike on tuotekehityksen tai tuotehuollon kuluttajatutkimusvaiheessa,

Suomalainen Menestysresepti: Rebl Eats haastoi perinteiset eväsleivät

Kuvat: Sari Soininen Rebl Eats lähti kehittämään Suomalaiseen Menestysreseptiin kasviproteiinia sisältäviä eväsleipiä. Kilpailun aikana tuotteesta ehdittiin kokeilla monta eri versiota.

Suomalaisen kalan asialla – näin syntyi Kalawursti

Kuvat: Sari Soininen Norron osallistui Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun toista vuotta peräkkäin. Vuoden 2023 kilpailussa kuluttajille esiteltiin uudenlainen kalapihvi, Kalatassu, ja

Webinaari 21.3.2024: Vastuullisuuden vaatimukset toimitusketjussa

Webinaari: Vastuullisuuden vaatimukset toimitusketjussa Vastuullisuuteen liittyvät vaatimukset ja raportointivelvollisuudet lisääntyvät merkittävästi ja tulevat koskemaan kaikkia elintarvikeketjun yrityksiä. Tiiviissä webinaarissa käymme

Suomalainen Menestysresepti: Tofunkaltaisen kasvutarina

Kuvat: Sari Soininen Herkkä Snacks osallistui jo toista kertaa Suomalaiseen Menestysreseptiin. Vuonna 2023 tie katkesi semifinaaleihin, mutta vuoden 2024 kilpailu

Suomalainen Menestysresepti: Kuluttajatutkimus ratkaisevassa asemassa bulgurpiirakka KÖFTISTÄ kehitettäessä

Kuvat: Sari Soininen Vöner-yhtiön perustaja Siva Parlar osallistui tänä vuonna toistamiseen Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun. Viime vuonna semifinaaliin asti edennyt Parlar

Twisted Oats -tuorepuuroherkku – tutustu Suomalainen Menestysresepti 2024 finalisteihin

Kuvat: Sari Soininen Tammikuussa päättyneessä Suomalainen Menestysresepti 2024 -kilpailussa koettiin jälleen jännittäviä hetkiä ja herkullisia makuelämyksiä. Kilpailun finaaliin päätyi monipuolinen valikoima

Etsitkö sopimusvalmistajaa?

Foodwest Oy sopimusvalmistaa ja -pakkaa erilaisia elintarvikkeita tehtaallaan Seinäjoella. Olemme erikoistuneet nestemäisten tuotteiden, kuten mehujen, smoothieiden, kastikkeiden ja ravintolisien prosessointiin

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun voittaja on nyt selvillä – Onnea Erika!

Foodwestin asiantuntijat tukipilarina matkalla kohti Suomalainen Menestysresepti-kilpailun voittoa Suomalainen Menestysresepti 2024 -kilpailu saatiin päätökseen tiistai-iltana, kun voittajaksi valittiin Bakerika-yrityksen perustaja

Foodwest Oy hakee tuotetietoasiantuntijaa

Foodwestillä on toimistot Seinäjoella ja Tampereella, mutta etätyön tekeminen kotitoimistolta on myös mahdollista. Työ sisältää monipuolisesti erilaisten asiakastoimeksiantojen suorittamista liittyen

Haku Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailuun on käynnistynyt!

Kilpailun säännöt ovat muuttuneet! Nyt kilpailuun voivat hakea kaikki kotimaiset yritykset joiden edellisen tilikauden liikevaihto on enintään 80 miljoonaa euroa.

Suomesta maailmalle – Foodwest mukana Finnomedicalin menestystarinassa

Kun asiantuntemus ja innovatiivinen asenne kohtaavat, syntyy menestystarina. Suomalainen Finnomedical Oy, joka keskittyy lääkinnällisten laitteiden maahantuontiin ja ravintolisien tuotantoon, on

Webinaari 11.01.2024 Teams: IFS-standardin uuden 8-version Knock out -pisteet ja muutosyhteenveto

Webinaarissa käydään läpi uudistuneen IFS Food part 1:n mukaiset auditointivaatimukset Knock out -pisteille sekä yhteenveto tulleista muutoksista. Webinaari järjestetään torstaina 11.01.2024

Tietoturvaa ja luottamusta asiakkaillemme – Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä syntyi Opsecin ja Foodwestin vahvan yhteistyön tuloksena

Foodwest haluaa kehittää tietoturvallisuuden hallintaansa ja vahvistaa kykyään turvalliseen tietojenkäsittelyyn huomioiden tarkasti asiakkaidensa toiveet. Tietoturvapalveluita tuottava Opsec Oy räätälöi Foodwestin

Miksi uuden tuotteen lanseeraus epäonnistuu?

Ja miten menestymisen todennäköisyyttä voisi parantaa?   Yrityksissä kehitetään vuosittain valtava määrä uusia tuotteita, joiden halutaan valloittavan kuluttajat. Jokainen yritys

Suosittu webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista uusitaan

Webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista HACCP-tiimin vetäjä tai jäsen, laatupäällikkö tai laatuvastaava. Ilmoittaudu FSSC 22000 -standardin uuden

Webinaari 16.11.2023 Teams: Elintarvikepetokset ja uhat

Webinaari 16.11.2023 klo 12:30-14.30 Teams Elintarvikepetokset ja uhat Yhä tärkeämpään rooliin toimintaympäristön muuttuessa ja standardivaatimusten kehittyessä on tullut Elintarvikepetosten ja

Foodwest järjestää webinaarin FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista

Webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista HACCP-tiimin vetäjä tai jäsen, laatupäällikkö tai laatuvastaava. Ilmoittaudu FSSC 22000 -standardin uuden

Maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään 7.6

Vuosittaista maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään tänä vuonna jo viidettä kertaa päivämäärällä 7.6. Elintarviketurvallisuusriskejä ja -uhkia on maailmalla laajasti, ja WHO:n mukaan

Pitkäjänteinen yhteistyö vastuullisen kalan parissa tuottaa tulosta

Pitkäjänteinen yhteistyö vastuullisen kalan parissa tuottaa tulosta Foodwestin tekemät kuluttajatutkimukset ovat syventäneet Finnforelin kuluttajaymmärrystä. Pitkän yhteistyön ansiosta työskentely on vaivatonta

Kirkasta kehittämiskohteet – hyödynnä Foodwestin auditointiosaaminen

Kirkasta kehittämiskohteet – hyödynnä Foodwestin auditointiosaaminen Foodwest auttaa selkeiden auditointisuunnitelmien ja toimittajakyselyjen laatimisessa sekä yksittäisten auditointien ohjaamisessa, kysymysten asettelussa ja

Kuluttajatutkimus varmisti, että Kalatassu kiinnostaa lapsiperheitä

Kuluttajatutkimus varmisti, että Kalatassu kiinnostaa lapsiperheitä Foodwest testasi kotimaisesta kalasta valmistetun Kalatassun sopivuuden kuluttajan keittiöön. Keittiömestarin ideoima tuote saatiin siirrettyä

Terveellisempi sushivaihtoehto kiinnostaa kuluttajia

Terveellisempi sushivaihtoehto kiinnostaa kuluttajia Sushikkeen matka Suomalainen menestysresepti -kilpailussa oli odotettua mutkikkaampi. Foodwestin kuluttajaymmärrys auttoi varmistamaan, että idea vähäkalorisesta sushista

Tahinismoothien konsepti hiottiin timanttiseksi

Tahinismoothien konsepti hiottiin timanttiseksi Baba Foods lähti laajentamaan tuotevalikoimaansa Suomalainen menestysresepti -kilpailun avulla. Tahinismoothien kiinnostavuus testattiin Foodwestin konsepti- ja kuluttajatutkimuksilla.

Säilykehyllyn uutuustuotteet hioutuivat timantiksi Foodwestin avulla

Säilykehyllyn uutuustuotteet hioutuivat timantiksi Foodwestin avulla Foodwest selvitti Jemma-säilykkeiden kiinnostusta kuluttajakentässä ja auttoi viimeistelemään tuotteet Suomalainen menestysresepti -kilpailun paineessa. Vähäsarja

Happy Soup -keitot viimeisteltiin kuluttajaymmärryksen avulla

Happy Soup -keitot viimeisteltiin kuluttajaymmärryksen avulla Foodwestin kuluttajatestit antoivat Suomalainen menestysresepti -kilpailussa toiseksi sijoittuneille Happy Soup -keitoille ymmärrystä makuprofiilin kehityskohteista.

Harri Latva-Mäenpää: ”Foodwestin ytimessä on halu oppia ja luoda uutta”

Harri Latva-Mäenpää: ”Foodwestin ytimessä on halu oppia ja luoda uutta” Foodwestin toimitusjohtajana lokakuussa 2022 aloittanut Harri Latva-Mäenpää katsoo elintarvikealaa sekä

Smokehouse-valmisruokasarja on Suomalainen Menestysresepti 2023

Smokehouse-valmisruokasarja on Suomalainen Menestysresepti 2023 Rouheaa ja täyteläistä Smokehouse-valmisruokasarjaa hiottiin Foodwestin kanssa. Valmisruokakonsepti on Veljekset Mattilalle uusi aluevaltaus. Suomalainen menestysresepti

Haku Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailuun on käynnistynyt!

Haku Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailuun on käynnistynyt! Suomalainen Menestysresepti on kilpailu, jossa etsitään uusia, yllättäviä ja kunnianhimoisia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen

Foodwest järjestää uuden BRCGS-standardiversion muutoksia käsittelevän webinaarin

Uuden BRCGS-standardiversion muutoksia käsittelevä webinaari Maanantaina 30.1.2023 kello 13:30-16:00 (Teams) BRCGS-standardin uusi versio 9 julkaistiin elokuussa. Oletko jo tutustunut muutoksiin?

Foodwest järjestää ruoka-allergeenit ja niiden hallinta -webinaarin

Ruoka-allergeenit ja niiden hallinta -webinaari 19.1.2023 klo 12.30-14, Teams Allergeenit aiheuttavat toistuvasti takaisinvetoja Suomessa Allergeenit ovat ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergia-

Suomalainen menestysresepti -kilpailu tulee jälleen!

Mukana kilpailussa on tänäkin vuonna upea määrä suomalaisia ruokaideoita Uudelle kaudelle pyrki yli 100 hakijaa, joista 18 valittiin semifinaaliin kisaamaan

Pandan uutuusjoulukalenterit valmistuivat Foodwestin tehtaalla

Joulukalenterin sopimuspakkaaminen on Foodwestin prosessiosaamisen taidonnäyte Pandan joulukalenterin Choco&Lakrits-pallot pakattiin kauniiseen kuoreen Foodwestin tehtaalla. Foodwestin tiimi lähti ennakkoluulottomasti kehittämään erikoispakkaamiseen

Ravitsemusvastuullisuutta pakkausmerkinnöillä

Ravitsemusvastuullisuutta pakkausmerkinnöillä Euroopan komission Pellolta pöytään -strategian toimintasuunnitelmassa on monia ehdotuksia, joilla pyritään edistämään kestävää elintarvikekulutusta ja helpottamaan terveellisiin ja

Jyräävätkö kasvistuotteet viimein? Suhtautumisessa kasvis- ja lihatuotteisiin tapahtunut muutoksia

Juuri valmistunut lihan ja kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä sekä suhtautumista avaava Foodata kasvis & liha -kuluttajatutkimus nostaa esiin mielenkiintoisia muutoksia esim.

Nimitysuutinen: Harri Latva-Mäenpää valittu Foodwestin toimitusjohtajaksi

Foodwest Oy:n hallitus on nimennyt Harri Latva-Mäenpään Foodwestin toimitusjohtajaksi. Harri Latva-Mäenpää on koulutukseltaan filosofian tohtori ja hän on aiemmin toiminut

Foodwest auttaa viemään OATGOODSin potentiaalin uudelle tasolle

Foodwestin teknologiaosaaminen pääsee testiin OATGOODSin jatkokehityksessä. Monipuolisen raaka-aineen mahdollisuuksia on kartoitettu muun muassa ideamyllyn, applikaatiotestauksen ja märkäekstruusiokokeiden avulla. Elintarvikealan kiinnostus

Foodwest järjestää kaksi erillistä webinaaria yritysten laatutiimiläisille

Webinaari 1 HACCP jäsenten roolit ja HACCP-periaatteet Webinaari 2 Muutosyhteenveto liittyen BRCG-standardin uuteen versioon 9 Lue lisää alta ja ilmoittaudu

Foodwest Oy hakee Seinäjoelle toimitusjohtajaa

Nykyisen toimitusjohtajan siirtyessä muihin tehtäviin Foodwest Oy hakee Seinäjoelle TOIMITUSJOHTAJAA. Foodwest Oy on vakavarainen ja riippumaton vuonna 1995 perustettu elintarvikealan

Foodwest auttoi Maustajaa perustamaan pouch-tehtaan

Foodwestin asiantuntijapalvelut ovat olleet vahvassa roolissa, kun Maustaja päätti panostaa uuteen pakkausteknologiaan ja uusien tuotteiden sujuvaan tuotantoon. Maustaja on avaamassa

Foodwest rakensi Ruususen reseptin tiukalla aikataululla

Ruusun terälehdet maistuvat ja tuoksuvat Lasso Drinksin uutuusjuomassa. Foodwest viimeisteli alkoholittoman Ruusunen – kuohujuoman makuprofiilin. Yhä useampi kilistää kesän juhlissa

Avoin työpaikka: Prosessityöntekijä

Tuotannon kasvaessa haemme prosessityöntekijää vakituiseen työsuhteeseen Foodwestin elintarviketehtaalle Seinäjoelle. Työ on vuorotyötä, pääosin aamu- ja iltavuoroja (7-15, 15-23) sekä satunnaisia

Uusi ruokatutkimus paljasti jättiyllätyksen: nyt trendaa tavismi

Juuri valmistunut laaja nuorten ruokatrendejä avaava Foodata nuoriso -tutkimus paljastaa mielenkiintoisia piirteitä suomalaisnuorten syömisestä ja ruoanlaitosta. Moni ennakkoluulo saa kyytiä

Kysely auttaa kehittämään elintarviketurvallisuuskulttuuria

Foodwestin sähköinen kysely henkilöstölle tarjoaa täsmäohjeita elintarviketurvallisuuskulttuurin parantamiseen. Kysely ottaa huomioon kaikki tasot tuotannosta johtoon ja tuo esiin myös pinnan

Foodwest järjestää ajankohtaisen verkkokoulutuksen HACCP -tiimiläisille

Kirkasta tiimillesi HACCP ja ilmoita koko joukko etäkoulutukseen!Teams-koulutuksessa käymme läpi HACCP-vaiheet ja -periaatteet käytännönläheisesti Codex Alimentariuksen vaatimusten pohjalta.   HACCP/elintarviketurvallisuustiimin

Foodwest kehitti Osuuskauppa Keulalle VIRKUNE -vitamiinijuomat

Osuuskauppa Keula haluaa olla mukana edistämässä asiakkaidensa terveellisiä elämäntapoja. Erityisenä kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret, joiden terveellisiin kulutustottumuksiin vaikuttaminen kantaa

Tuoteidealle potkua Pop up -tehtaalta: ”Saimme varmistuksen, että ajatuksemme kantaa”

Foodwestin Pop up -tehtaan palvelut mahdollistavat uuden tuotteen valmistuskokeilut ilman suuria investointeja. Soocin uudet kastiketuotteet on hiottu huippuunsa monialaisen tiimin

Erityisruokavaliot haltuun Foodwestin täsmäkoulutuksilla

Ravitsemuksen haasteet vaativat yhä enemmän erikoisosaamista. Foodwestin räätälöityjen koulutuksien avulla ruoan laatu ja turvallisuus varmistetaan läpi ammattikeittiön toiminnan.  Erityisruokavaliot ja ravitsemuksen haasteet vaativat ammattikeittiön henkilökunnalta monipuolista ymmärrystä

Avoin työpaikka: Data-analyytikko

Foodwestin insight-tiimi on elintarvikekehityksen syväymmärtäjä ja kasvun mahdollistaja. Tuotamme asiakkaillemme näkemystä kuluttajien käyttäytymisestä FMCG-sektorilla ja annamme vauhtia toimijoille, jotka haluavat

Hae mukaan Suomalainen Menestysresepti 2023 -kilpailuun!

SOK järjestää jälleen Suomalainen Menestysresepti -kilpailun, jossa Foodwest on yhteistyökumppanina. Kaipaako yrityksenne tuoteidea vielä mahdollisesti viilausta valloittaakseen suomalaiset kuluttajat? Kilpailu tuottaa uusia

Monialaista tukea erityisruokavalioiden huomioimiseen ruokapalveluissa

Foodwestin asiantuntijatiimi auttoi kehittämään ruokapalveluiden kustannustehokasta ja ravitsemuksellisesti laadukasta toimintaa Seinäjoen kaupungin ruokapalveluissa.    Erityisruokavaliot ja ravitsemuksen haasteet  vaativat ruokapalveluilta entistä

Kala kiinnostaa kuluttajia – Foodwest selvitti, mitä kalatuotteilta odotetaan

Kalan käyttö tulevaisuuden Suomessa -tutkimus kertoo, miten kala saataisiin aktiivisemmin kuluttajien ruokapöytiin. Raportti antaa tukea kalatuotteiden tuotekehitykseen ja innovointiin. Tutkimus

Avoin työpaikka: Laatu- ja tuotetietoasiantuntija

Foodwest Oy hakee elintarvikkeiden laatu- ja tuotetietoasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen. Foodwestillä on toimistot Seinäjoella ja Tampereella, mutta etätyön tekeminen kotitoimistolta on

Avoin työpaikka: Prosessityöntekijä

Haemme prosessityöntekijää vakituiseen työsuhteeseen Foodwestin uudelle elintarviketehtaalle Seinäjoelle. Työ on vuorotyötä, pääosin aamu- ja iltavuoroja (7-15, 15-23) sekä satunnaisia yö-

FALLERO ON SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI 2021

Fallero kehitettiin kuluttajaa kuunnellen Foodwest tuki Falleron kehitystä muun muassa kuluttajatutkimuksien ja tuotekehityspalveluiden muodossa. Härkäpavusta valmistettu pyörykkä kiilasi Suomalainen menestysresepti

Lahnaa leivän päälle – Leikkala on uusi tapa syödä kalaa

Vuoden 2021 Suomalainen menestysresepti -kilpailu toi kalaleikkeleen suomalaisten voileipäpöytiin. Kamaboko-tiimi sai Foodwestin asiantuntijoilta tukea tuotekehitysprosessiin. Japanilaisesta ruokaperinteestä ammentava kalaleikkele vastaa

Luomuvälipala kehitettiin asiakaskuntaa kuunnellen

ChiaGood on tekijöilleen uusi aluevalloitus tuoretuotteiden maailmaan. Foodwestin asiantuntijat opastivat Suomalainen menestysresepti -kilpailijaa tuotteen kehittämisessä. Pitkään luomutuotteita maahantuonut Foodin tarttui

Bean Better tuotiin koko kansan ulottuville maku edellä

Bean Better tuotiin koko kansan ulottuville maku edellä Foodwestin kuluttajatutkimukset vahvistivat, että Bean Better -härkäpapupala on trendien aallonharjalla. Suomalainen menestysresepti

Pastamarkkinoiden valloitus vaatii raakaa työtä – Kaurakas on ainoa lajissaan

Arjen perusraaka-aine päivitettiin kauraiseksi Suomalainen menestysresepti -kilpailussa. Foodwestin ammattitaitoa hyödynnettiin muun muassa kuluttajien ajatusten luotaamisessa. Täysin uudenlaisen tuotteen tuominen tuttuun

Ateriakippo vastaa tuoreen ja terveellisen valmisruoan tarpeeseen

Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana Foodwestin asiantuntijatiimi auttoi hiomaan Ateriakipon timanttiseksi. Raaka-aineiden yhdistäminen pakkaukseen vaati monipuolista tutkimusta. Ateriakippo vastaa etätyöläisen kaipaukseen

Foodwest selvitti kuluttajien odotuksia ikonisten brändien kauratuotteita kohtaan

Raision uuden elintarviketehtaan lippulaivoiksi nousevat Elovena- ja Benecol-brändien kaurapohjaiset tuotteet. Foodwest selvitti, miten kuluttajat suhtautuisivat markkinatulokkaisiin. Foodwestin ja ruokajätti Raision

Food Factory sai alkunsa etätyöläisten lasagnesta

Foodwest auttoi viemään kahvilan lounaslasagnen suuren mittakaavan tuotantoon. Nyt suosikkiherkku valmistuu Valkoinen Puu -ketjun omassa ruokatehtaassa. Teksti: Riina Nygrén Kuvat:

Foodwest Oy:lle FSSC 22000 -sertifikaatti

Elintarviketurvallisuuteen kohdistuvat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Niin kuluttajat kuin viranomaisetkin vaativat, että kaikkien elintarvikkeiden on oltava korkealaatuisia ja kuluttajalle turvallisia.  ISO

Kukkaniityltä kosmetiikkahyllyyn – Case Lumene

Kotimaisten kukkauutteiden päätyminen Lumenen kosmetiikkatuotteisiin pohjautuu yhteistyöhön Foodwestin kanssa.     Luonnonkasvien hyödyntäminen on iso osa kotimaisen kosmetiikkayhtiö Lumenen brändistrategiaa Tahto

Etsimme tutkimuspäällikköä

Haemme vakituiseen työsuhteeseen tutkimuspäällikköä   Tuotamme asiakkaillemme kuluttajaymmärrystä tukemaan päätöksentekoa ja kehittämään liiketoimintaa. Asiakkainamme on toimijoita pienistä yrityksistä maan suurimpiin

Etsimme elintarviketuotannon työntekijää

Haemme vakituiseen työsuhteeseen vuorotyöhön elintarviketuotannon työntekijää   Foodwest Oy:n uudella tehtaalla Seinäjoella valmistetaan ja pakataan asiakastoimeksiantoina erilaisia elintarvikkeita; mehuja, kastikkeita,

Yritykset voivat hyödyntää Foodwestin asiantuntijuutta myös ELY-keskuksen tukemana

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut tukee pk-yritysten kehittämistä Hyväksyttynä palveluntuottajana Foodwest tarjoaa monipuolista apua elintarvikealan yritysten kehittämiseen. Alla esimerkkejä konsultoinnin mahdollisista sisällöistä:

MTV3 näyttää Suomalainen Menestysresepti 2021 -kilpailun kanavillaan

Kesäkuussa starttaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa10-osainen Suomalainen menestysresepti -sarja. Ensimmäinen jakso esitetään keskiviikkona 23.6 MTV 3 kanavalla. Foodwestilla on iso rooli kilpailussa – Foodwestin asiantuntijat ovat

Elintarviketurvallisuuskulttuuri näkyväksi digitalisaation avulla

Webinaari Teams -alustalla  19.8.2021 klo 12.30-14.30 Elintarviketoimijoiden edellytetään kehittävän elintarviketurvallisuuskulttuuria toiminnassaan keväällä 2021 julkaistun säädösmuutoksen velvoittamana. Hygienia-asetuksen 852/2004 muutoksen myötä

Etsimme tutkimushaastattelijaa

Haemme nyt Tampereelle tutkimushaastattelijaa osaksi kenttätiimiämme. Työmme suola ja sokeri ovat uudet elintarvikeinnovaatiot ja kuluttajien kohtaaminen. Työsi ydin on sujuva,

Etsimme kenttäkoordinaattoria

Haemme nyt Tampereelle kenttäkoordinaattoria Pääset yhdistämään työssäsi terävää ajatuksenjuoksua vaativaa suunnittelutyötä, esimiestaitoja sekä konkreettista käsillä tekemistä. Työsi on mahdollistaa tutkimusten

Avoin hakemus

Voit jättää meille avoimen hakemuksen, jos meillä ei ole avoimia työpaikkoja tai sinulle sopivaa työpaikkaa ei juuri nyt löydy avoimista

Apetit hyödyntää monin tavoin Foodwestin kuluttajatutkimuksia

Apetit Oyj:n kaupallinen johtaja Timo Partola arvostaa Foodwestin tutkimusasiantuntijoiden vahvaa ruokatuntemusta ja käytännönläheistä tutkimusotetta. Kaupallinen johtaja Timo Partola (kuvassa)Apetit Oyj:stä korostaa,

Foodwestin tuotetietopalvelut palvelevat monipuolisesti

Tuotetiedot viimeistelevät tuotteen Tuotekehityksen viimeisin, mutta ei todellakaan vähäisin vaihe on pakkausmerkintöjen laatiminen. Pakkausmerkinnät vaikuttavat moneen asiaan; niillä voi viestiä

Foodwest järjestää ajankohtaisen koulutuksen jonka teemana on Vastuullinen ravitsemus elintarviketeollisuudessa

Koulutus toteutetaan tehokkaana verkkokoulutuksena MS -Teams alustalla 10.6 klo 12:30-15:00 Ilmoittaudu mukaan! Vastuullisuus on vahva trendi Uusissa Pohjoismaisissa ja suomalaisissa

Foodwest mukana elintarvikealan webinaarissa

Ruoka-alan webinaarissa kuullaan Foodwestin viesti ”IDEASTA KAUPAN HYLLYLLE” ja muita mielenkiintoisia puheenvuoroja.   WEBINAARI: MANIA MURKINASTA – REITTI IDEASTA OSTOSKORIIN 

Berner Oy on tuonut yhteistyössä Foodwestin kanssa markkinoille uuden tuotesarjan

Berner Oy on tuonut yhteistyössä Foodwestin kanssa markkinoille tuotesarjan, jossa omenaviinietikka on sekoitettu maistuviksi shoteiksi. Bernerin Junior Brand Manager Noora

Foodwest auttaa brändejä myös kansainvälisillä markkinoilla

Foodwest on tehnyt kansainvälisille markkinoille suuntautuvaa kuluttaja- ja markkinatutkimusta jo 15 vuoden ajan muun muassa Euroopassa ja Venäjällä. Palvelulle riittää

Foodwestin asiantuntijat mukana ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluissa

PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen keskiössä  ELY-keskuksen tukemat Yritysten kehittämispalvelut koostuvat analyysi, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Foodwest on valittu palveluntuottajaksi analyysi- ja konsultointipalveluihin

Foodwest kehittämässä menestysreseptejä

Kilpailuun voi ilmoittautua 13.1.2021 asti  Jos ideasi kaipaa vielä viilausta valloittaakseen suomalaiset kuluttajat, kannattaa nyt hyödyntää tilaisuus osallistumalla Suomalainen Menestysresepti

Suomalainen Menestysresepti tulee taas – hae mukaan!

Suomalainen Menestysresepti on kilpailu ja televisio-ohjelma, jossa etsitään uusia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen hyllyille. Molemmat aiempien tuotantokausien voittajat, Leivon Leipomon Boltsi

Satakuntalainen lähiruokatuote 2020 -kilpailun voittaja on valittu

Kilpailun finaali koostui tuotteiden maistatuksesta ja Foodwestin toteuttamasta kuluttajatutkimuksesta, joiden perusteella voittaja on valittu. Asiakkaat pääsivät siis vaikuttamaan, mikä tuote

Foodwest vei henkilöstöravintolan uuteen aikaan

Pirkanmaan Voimian Puhti-ravintolassa palvelee tätä nykyä myös Bistro, jossa tarjoillaan maailman makuja ja tuoreita reseptejä. Foodwest auttoi muotoilemaan konseptin vaativia

PAKKAUS, BRÄNDÄYS JA LOGISTIIKKA 2.12. – SUPERHYVÄ-HANKKEEN MAKSUTON ILTAPÄIVÄWEBINAARI

Pakkaus, brändäys ja logistiikka ovat aiheita, jotka tuottavat usein päänvaivaa erityisesti pienille yrityksille. Tähän tilaisuuteen olemme koonneet näistä aiheista esityksiä,

Synkkaan tulossa muutoksia keväällä 2021

Ajankohtaista tietoa Synkan muutoksista GTIN-koodittomien lavojen käyttö tuotetietopankissa loppuu toukokuussa. Myös pakkaushierarkioita selkeytetään. Koodittomien lavojen tiedot poistetaan Synkasta ensi toukokuussa.

Puro-tuotesarja luotiin bränditutkimuksen avulla

Finnsusp Oy:n kuivasilmätuotteet löysivät uuden markkinapaikan apteekeista Foodwestin toteuttaman tutkimuksen myötä. Myyntijohtaja Markus Tenovuo kiittää tutkimuksen antamista suuntaviivoista. Kuivasilmätuotteita Liedossa

Lähiruokakilpailun finalistit kiinnostivat kuluttajia

Satakunnan Osuuskaupan Satakuntalainen lähiruokatuote 2020 -finaalitapahtuma järjestettiin Prisma Mikkolassa 25.9. Finaalivaiheeseen yltäneet yritykset ovat Agrifutura Tomaatit Oy, Metsärannan Liha, Mäkilän

Foodwest tukena Kiteen matkailu- ja elintarvikeliiketoiminnan brändäämisessä

Paikallisuus, tarinallisuus ja puhdas ruoka kiinnostavat ihmisiä niin meillä kuin muuallakin, ja Foodwestillä on tärkeä rooli näiden arvojen muotoutumisessa valmiiksi

Soittorobottien yleistyminen hämmentää kuluttajia

Suomen Markkinatutkimusliitto (Smtl ry) on viime kuukausina törmännyt ilmiöön, jossa kuluttajan on vaikea ymmärtää, lähestyykö häntä oikea ihminen vai soittorobotti.

Foodwest järjestää Allergeenien hallinta -koulutuksen

Verkkokoulutus toteutetaan torstaina 5.11. klo 12:30-15:00. Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää paremmin allergioita ja niiden esiintyvyyttä, pakkausmerkintävaatimuksia sekä allergeenien hallintaa. Turvalliset

Äidin patukka saatettiin kotikeittiöstä kaikkien saataville

Perheenäidin ratkaisu välipalannälkään sai tuulta purjeisiin Suomalainen menestysresepti -kilpailusta. Äidin patukka syntyi oman perheen tarpeisiin, mutta ammattilaisten kannustuksesta välipalaa lähdettiin

Ravintolapöydästä kaupan hyllyyn

Ruoka-annoksen tuotteistamisessa on useita vaiheita Huono Äiti -valmisruoka sai alkunsa ravintolakeittiöstä. Ravintola Emon keittiömestari Ilkka Lääverin ideoima annos lähti kehittymään

Villipeston brändi sai viime silauksen SMR-kilpailussa

Lapin Marian Villipeston pakkausta ja brändi-ilmettä hiotiin Suomalainen Menestysresepti -kilpailussa Foodwestin asiantuntijoiden avustuksella. Suomalaisista villiyrteistä valmistettu Villipesto on metsän antimien

Foodwest auttoi viimeistelemään Kuusamon kalalastun

Kuluttajatutkimuksella varmistettiin täysin uudentyyppisen kalatuotteen viestinnälliset kärjet  ja pakkausilmeen houkuttelevuus. Kuusamon Kala osallistui Suomalainen menestysresepti -kilpailuun kotimaisesta järvikalasta valmistetulla kalalastulla.

ROSTIS ON VUODEN 2020 SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI

Suomalainen Menestysresepti -kilpailu käytiin vuonna 2020 toista kertaa. Ohjelmassa asiantuntijoista koostuva raati ja Foodwestin asiantuntijat auttoivat finalisteja kehittämään tuoteidean valmiiksi

Elintarvikealan tuotteistuskoulutus alkaa taas syksyllä

Foodwestin ja Kamonin järjestämä elintarvikealan tuotteistuskoulutus vahvistaa niin tuotteistus-, kuluttaja-ymmärrys- kuin tuotekehitysosaamistasi. Tehokas kahden päivän verkkokoulutus Päivä 1 Trendit Tuotteistaminen

Suomalainen menestysresepti 2020 näkyy Nelosella

Kilpailu huipentuu Nelosen Tv-sarjassa jossa seurataan yrittäjien tuoteideoiden matkaa kaupan hyllylle asti. Tv lähetysten ajankohdat tästä linkistä. Kaikki jaksot löydät

Uusi esite luettavissa verkossa

Foodwestin uuden esitteen voit lukea alla olevasta linkistä.   [sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”large” link=”https://www.esitteemme.fi/foodwest/WebView/” target=”_blank” icon=”fas fa-angle-right” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Lue

Ruokainnovaatiot kannattaa laittaa nyt muhimaan

Foodwestin uuden tehtaan testiajot ovat hyvällä mallilla ja kaikki on valmiina uusille menestystuotteille. Foodwestin kasvustrategia vaati nykyaikaisemmat toiminta-olosuhteet, jotta se

Foodwest luo kasvua Food Service -sektorille

Foodwestin uusi tehdas Seinäjoella luo mahdollisuuksia kasvattaa elintarvikealan osaamista ja mahdollistaa Food Service -toimijoiden omien tuotteiden sopimusvalmistuksen. Foodwest on viime

Ajankohtaista tietoa Synkan ja pakkausmerkintöjen muutoksista

Huhtikuun alusta alkaen elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaa pitää tarvittaessa ilmoittaa pakkausmerkinnöissä ja Synkassa. Tämän lisäksi Synkkaan tulee uusia päivityksiä toukokuussa. Päivityksen

Suomi tarvitsee uusia menestysreseptejä

Tässä haastavassa tilanteessa tarvitsemme Suomeen entistä enemmän menestysreseptejä. Kysyimme kolmelta viime vuoden Suomalainen Menestysresepti -kilpailun finalistilta, mitä S-ryhmän ja Foodwestin

Poikkeusoloissa uusia rahoitusmahdollisuuksia

HYÖDYNNÄ FOODWESTIN ASIANTUNTIJAPALVELUITA HAASTEISSASI Business Finlandin häiriötilanteen kehitysrahoitusta voi hakea 6-250 henkeä työllistävät yritykset. Rahoituspalvelut on tarkoitettu kaikille Suomessa toimiville

Sähköiset tutkimustyökalut palvelevat myös poikkeusoloissa

Foodwestin sähköiset tutkimustyökalut kuluttajaymmärrykseen tuovat myös poikkeustilanteen vallitessa näkemystä yritysten päätöksenteon tueksi. Toteutamme sekä kvalitatiivisia että kvantitatiivisia tutkimuksia monin eri

Elintarvikkeen alkuperä entistä paremmin näkyviin

Kuluttajaa kiinnostaa, mistä aineksista elintarvikkeet muodostuvat. Pääainesosan ilmoittamiseen tulee muutoksia huhtikuun alussa. Foodwestin tuotetietopalvelu auttaa pakkausmerkinnöissä ja Synkassa, kun tarvitset

Foodwestin Suvi Luoma luotsaa Suomen markkinatutkimusliittoa

Suomen markkinatutkimusliiton (SMTL) puheenjohtajuus toi Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luomalle uuden kiinnostavan näköalapaikan. Liittoon kuuluvat alan johtavat yritykset Suomessa. Foodwestin tutkimusjohtaja

Foodwest mukana kehittämässä uudistunutta Ruokaprovinssi-brändiä

Etelä-Pohjanmaalla on viimeisen vuoden aikana kehitetty maakunnallista Ruokaprovinssi-brändiä alueen ruokatoimijoiden yhteistyönä. Kehittämistyö tehtiin osana kansainvälisen NICHE-hankkeen pilottiprojektia, jonka koordinoinnista Etelä-Pohjanmaan

Foodwestillä haussa Timantintekijä

Haemme TUOTETIETOASIANTUNTIJAA vakituiseen työsuhteeseen Seinäjoen tai Tampereen toimipisteellemme. Työtä on mahdollista tehdä myös etätyönä. Olet tarkka ja järjestelmällinen vastuunkantaja ja

Foodwest Oy toimittaa jatkossa Umbrella Interactive -ohjelmiston elintarvikealalle

Atao Oy ja Foodwest Oy ovat solmineet liiketoimintakaupan, jossa Ataon digitalisointia ja vastuullisuutta koskevat asiantuntijapalvelut siirtyvät elintarvikealan tuoteturvallisuusjärjestelmien osalta Foodwestille. Osana järjestelyä

Fazer loi kauraöljyn makunautiskelijoille

Kaura puhuttelee kuluttajaa, eikä buumi ole hiipumassa. Siitä on todisteena Fazerin Alku Kauraöljy, joka sai Foodwestin toteuttamassa kotitestissä innostuneen vastaanoton.

Tulossa kevättalvella 2020 – Elintarvikealan tuotteistuskoulutus

Foodwest ja Kamon järjestävät kevättalvella 2020 ainutlaatuisen tuotteistuskoulutuksen, joka on 100% räätälöity vastaamaan juuri elintarvikealan tarpeita. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa

Kouvolan Herkku valtaa alaa UHT-valmistajana

Vuodessa ehtii vaikka mitä, kun pistää asiat rullaamaan oikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tätä mieltä ovat keittiömestari Kari Rantanen ja elintarviketeollisuusalan vaikuttaja Raino Kukkonen, jotka

Hallitsetko Euroopan unionin elintarvikelainsäädännön?

Foodwestin tuotetietopäällikkö Mari Riuttala osallistui elokuun lopussa Food Regulatory Affairs -koulutukseen Kööpenhaminassa. Kolmessa päivässä tuli kotimaahan vietäväksi tiivis paketti eurooppalaista

Kuluttajat hioivat Boltsin hitiksi

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitto tuli kuluttajia kuunnellen. Boltsimies Anssi Räntilä Leivon Leipomosta kertoo, että Foodwestin kuluttajatesteillä oli suuri merkitys lopputulokseen

Tattari maistuu välipalaherkuissa

Gluteenittomasta tattarista syntyy vaikka mitä. Suomalainen menestysresepti -kisassa selviää, miten käy hunajanmakuisille tattarimuroille ja suolaisille tattarisnackseille. Knehtilän Luomutuotteen väellä on

Bakteereilla terveellisempiä välipaloja

Kukapa meistä ei haluaisi helposti nautittavaa ja terveellistä välipalaa? Sellainen on Mo’Zumo-smoothie, joka tavoittelee Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittoa. Itä-Suomen yliopiston

Boltsimies tarjoaa lihatonta pyörykkää

Suomalainen menestysresepti -kilpailun yksi persoonallisimmista finalisteista tulee Tampereelta. Leivon Leipomon Anssi Räntilä aikoo koko kansan Boltsimieheksi. Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kehitti vahingossa

Juurevaa punaista leivän päälle

Miten saada suomalaiset syömään enemmän hyviä rasvoja? Alavuden Öljynpuristamon vastaus on uusi Juureva-levite. Alavuden Öljypuristamon johtajan Hanna Yli-Kuhan hymy on herkässä, kun

Härtelö piristää jäätelömaailmaa

”Sulattaa sydämen, ei jäätiköitä”. Voisiko parempaa mainoslausetta olla jäätelöllä? Seitsemän elintarviketieteiden opiskelijan kehittämä härkäpapujäätelö pyrkii Suomalainen menestysresepti -televisiosarjan avulla suomalaisten

Missio Särkifood ui paikan televisiosarjassa

”Jotkut pitävät missiota mahdottomana. Me pidämme sitä välttämättömyytenä. Maailman proteiinitarve kasvaa jatkuvasti väestönkasvun myötä. Lihan kulutuksen vastaavaa kasvua planeettamme ei

Ruokahittien aineksia

S-ryhmä ja Foodwest etsivät keväällä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa elintarvikkeita, joilla on mahdollisuus nousta Suomen kuuluisimmaksi uudeksi ruokatuotteeksi. Kevään karsinta- ja

Mitä donitsi on syönyt?

Foodwest  hallinnoi Arnoldsin suosittujen donitsien, salaattien, juomien ja suolaisten annosten tietoja reseptinhallintajärjestelmässä. Arnoldsin tuotekehityspäällikkö Tekla Wannas oli jo aikaisemmassa työssään

Foodwestin uusi tehdas on valmis kasvuun

Kun kerran aloitetaan, tehdään se kasvuajatuksella. Näillä eväillä rakentuvat Foodwestin uudet toimitilat Seinäjoen Rovekseen. Muutto on lokakuussa. Foodwest Oy:n tulevaisuuden

Suomalainen hittijuoma luo uraa Amerikassa

Foodwestissa kehitetty The Finnish Long Drink -lonkero palkittiin kultamitalilla American Distilling Instituten kilpailussa.  The Long Drink Companyn perustajaosakkaat Ere Partanen

Kitee nostaa päätään elintarviketoimijana

Viime vuonna Kiteen elinkeinopäällikkönä aloittanut Mikko Heickell ryhtyi määrätietoisesti kehittämään alueen elintarviketuotantoa. Hän heitti myös pallon Foodwestille, josta lähdettiin innolla

Elintarvikepäivä 2019

Foodwestin markkinatutkimuspäällikkö Juuli Seppälä käsittelee Elintarvikepäivän 2019 puheenvuorossaan kuluttajien vastuullisuutta aiheenaan ”Kuluttaja ongelmoi vastuullisuutta – miten ja miksi?”. Vinkvink, earlybird

Foodwestin palvelut tukevat Kaslinkin kasvua

Perheyhtiö Kaslink kehittää intohimolla uutta syötävää muuttuviin ruokailutottumuksiin. Foodwest toimii yhteistyökumppanina pakkausmerkintöjä tarkastamalla ja tallentamalla tuotetiedot Synkka-tallennuspalveluun. Kaslink Oy on

Foodwest tuottaa Valiolle kansainvälistä kuluttajaymmärrystä

Foodwest tekee kuluttajatutkimuksia myös kansainvälisillä markkinoilla. Valio on hyödyntänyt tutun kumppanin osaamista kansainvälisillä markkinoilla. Vientimarkkinoilla pätevät saman lainalaisuudet kuin kotimaassakin:

Trendituote syntyy reaktioherkkyydellä

Fresh Servant tuottaa nopealla tempolla uusia tuotteita suomalaisten ruokahetkiin. Yritys luottaa kumppanina Foodwestiin, joka tuo asiantuntijuutta tuotekehitykseen, pakkausmerkintöihin ja markkinatutkimukseen.

Markkinatutkimusliiton jäsenyys vahvistaa Foodwestin asemaa

Foodwest liittyi syksyllä jäseneksi Suomen markkinatutkimusliittoon (STML), johon kuuluvat alan johtavat yritykset Suomessa. Liittoon kuuluvat Foodwestin lisäksi Finnpanel, Taloustutkimus, Inspirans,

Oikea data pistää tuotteet rullaamaan

Tuotetietojen tallentaminen ja pakkausmerkinnät ovat tärkeässä roolissa, kun kaupan ala digitalisoituu. Tämä näkyy vahvasti myös elintarvikealalla. Verkkokaupan kasvu ja kauppojen

FOODWEST KASVUOPEN 2018 FINAALITUNNELMISSA JA PITCHAAMASSA

Kasvu Openin 2018 finaali järjestettiin Jyväskylässä 24.10.-25.10. Foodwest oli mukana Suomen 100 kasvuhakuisimman yrityksen joukossa. Finaalimatkalla Foodwest on saanut positiivista

SUPERHYVÄ! Startti Helsingissä 21.11.2018

Erihyvä-hankkeen menestyksen siivittämänä syntyi Superhyvä – Uusilla avauksilla menestykseen, joka käynnistyy starttitilaisuudella Helsingissä 21.11. Erihyvä keskittyi erityisruokavalioihin, mutta Superhyvän kenttä

Foodwest luo ruoka-alan tulevaisuutta

Kuokka on isketty maahan. Foodwestin uuden toimitilan rakennustyöt Seinäjoen Roveksessa ovat täydessä vauhdissa ja rakennustyömaalla käy kuhina. Panokset tulevaisuuteen ja

Innovaatiokilpailu etsii vuoden menestysreseptiä

Haku Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun on nyt käynnissä. Tavoitteena on luoda kauppojen hyllyille uusia tuotteita, joista tulee Suomen kuuluisimpia elintarvikkeita. Kotimaisilla

Mahla antaa marjaviinille tanniinin maun

Kun tuote oikein onnistuu, se ei jää markkinoiden tähdenlennoksi. Niin tapahtui Foodwestin kehittämälle Punaisen Tuvan Viinitilan Kohina-mahlapunaviinille, joka on noteerattu

Uusi toimitila leipoo Foodwestista vahvemman ruokatoimijan

Suomalaisen elintarviketeollisuuden hyvä vire saa Foodwestin investoimaan uusiin toimitiloihin. Seinäjoelle ruokaprovinssin ytimeen ensi vuonna valmistuva toimitila ja koetehdas vahvistavat asiantuntijayrityksen

Syyskuu avaa maulle mahdollisuudet

Onko sinulla elintarvike, josta voisi kasvaa ensi vuonna Suomen kuuluisin? Tai idea, jota kehittämällä syntyisi jotain uudenlaista makumaailmaan? Tämä kilpailu

Juustoportti luottaa tutkittuun makuun

Foodwest on auttanut Juustoporttia kehitystyössä tuottamalla tutkittua tietoa tuotekehityksen avuksi. Viimeisin Juustoportin kehittämä tuoteperhe on Hyvin-sarja, jolle voi ennustaa menestystä

Kiihdytyskaista pienille ruokavalmistajille aukeaa

Pienillä elintarvikevalmistajilla on usein yhteinen huoli. Idea olisi täyttä timanttia ja intoa löytyy, mutta rahaa ja osaamista tuotekehitykseen ja brändäämiseen

Foodwest Oy laajensi omistuspohjaansa

Laaja kiinnostus Foodwestia kohtaan vahvistaa sen asemaa elintarvikealan osaamisen huippuyksikkönä. Foodwest Oy:n suunnattu osakeanti laajensi omistuspohjaa mielenkiintoisilla elintarvikealan toimijoilla. Yrityksen

Foodwest vetää puoleensa nälkäisiä kumppaneita

Foodwestin ovi käy yhä tiuhempaan tahtiin, kun elintarvikealan buumi tuo uusia mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita. Reilun vuoden Foodwestia luotsannut Karri Kunnas myhäilee

Suomalainen lonkero kehittyi yli valtameren

Foodwestin tuotekehityspäällikkö Virve Anttila kehitti reseptin, jolla suomalainen lonkero aloitti Amerikan valloituksen. The Long Drink Companyn perustajaosakkaat Ere Partanen ja

Lautaselle ihan uutta messuilta

Jäätelöä rullalla? Kananmunatonta kananmunaa? Täysipainoista vegeruokaa? Foodwestin kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli kertoo kuulumiset Lautasella-messuilta, jotka järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 27.–28. huhtikuuta. Uuden

Välipaloissa piilee lapsiaukko

Foodwestin tuoreen välipalatutkimuksen mukaan liki 40 prosenttia vanhemmista kokee ongelmaksi, ettei keksi lapsilleen hyviä välipalavaihtoehtoja. Suomalaisten lapsiperheiden välipalakulttuuri on Foodwestin

Foodwest valittiin huippujen sparraukseen

Foodwest ylsi 64 hakijan joukosta Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle, joka kuuluu valtakunnalliseen Kasvu Open sparrausohjelmaan. Toimitusjohtaja Karri Kunnaksen mukaan 15 kasvupotentiaalisimman yritykseen

Vauhtia maailman makeimmilta messuilta

K. Leivon Leipomon pikkuleivät maistuvat aasialaisille. Uusi mahdollinen aluevaltaus löytyi ISM-messuilla Kölnissä tammikuun lopussa. – Olimme ensikertalaisia messuilla ja täytyy

Laatu- ja pakkausmerkintäkoulutus 19.4.2018 Tampereella

Foodwest Oy järjestää ajankohtaisen pakkausmerkintä- ja laatujärjestelmäkoulutuksen Tampereella 19.4.2018. Tule kuulemaan, mitä kaikkea pakkausmerkinnöissä tulee huomioida sekä miten uuden alkuperämaa-asetuksen

Vege kiinnosti Kaapelitehtaalla

Vegemessut vetivät Helsingin Kaapelitehtaalle yli kahdeksantuhatta messuvierasta 24.–25. helmikuuta. Lue parhaat palat Foodwestin kehityspäällikkö Sissi Kaskelan muistiinpanoista. 1. S-ryhmän tuoretuotteiden

Paremmasta palautumisesta lisää raikkautta työhön

Kuvassa: Studio One personal trainer Marko Leppänen (vas.), Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas ja Studio Onen toimitusjohtaja Mikko Äikäs olivat tyytyväisiä

ProFIT iski oikeaan markkinarakoon

Maitokolmio toi syyskuussa markkinoille ensimmäiset proteiinivanukkaat, jossa on käytetty kotimaista maitoa. Tuotekehitys tehtiin Foodwestissä.   Maitokolmion markkinointipäällikkö Jouni Tiainen kertoo,

Tähtäätkö asiakaslähtöisen elintarviketuotannon vetovastuuseen? Hae meille!

Haemme vakituiseen työsuhteeseen Seinäjoelle TUOTANNON KEHITYSINSINÖÖRIÄ Kehitysinsinöörin tehtävässä vastaat tuotannon päivittäisestä toiminnasta ja monipuolisista asiakastoimeksiannoista. Saat mahdollisuuden toimia itsenäisesti tuotantoon

Tutkimus: Kuluttajan mieltä voi koukuttaa

Kunnianhimoinen menestyjä haluaa syödä terveellisesti, turvallisuutta arvostava vastuullisesti. Epanet-professori Harri Luomala sanoo, että kuluttajien arvomaailmaan osuvassa markkinoinnissa on paljon potentiaalia

Case Mars: Yhteistyötä jo 10 vuotta!

Foodwestin tuotetietopalvelussa työskentelee tiimi, joka seuloo virheelliset pakkausmerkinnät pois markkinoilta. Yksi suurimmista asiakkaista on maailman kaikille mantereille levittäytynyt Mars. Maailmanlaajuisen

Miksi kasviksista kohistaan?

Markkinat ovat muuttuneet, kun proteiinipitoiset kasvisruokatuotteet ovat saapuneet markkinoille. Foodwest toteutti laajan kuluttajatutkimuksen ruokailutottumuksista, erityisesti kasvisruokailuun liittyen. Tutkimus on jatkoa

Kasvisruuassa maistuu seikkailu

Kuka söi porsaan, jos yhä useampi tarttuu kasvimaan antimiin tai lihankorvikkeisiin, kysyi Foodwestin markkinatutkija Emmi Penttilä Food Business Summit -tapahtumassa

Case: Feelian keitot valloittavat maailmaa

Feelian innovaatio, tuoreista raaka-aineista autoklaavilla valmistettu konsentraattikeitto, on suurtalouskeittiöiden arjen sankari. Foodwestille yritys ulkoisti laatupäällikön palvelut.

Uusi toimitusjohtaja esittäytyy

Eeva Perttulan siirryttyä uusien haasteiden pariin Foodwestin toimitusjohtajaksi on valittu maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, agronomi Karri Kunnas. – Foodwestissä minua

Nimitysuutinen: Karri Kunnas toimitusjohtajaksi

Foodwest Oy:n toimitusjohtajaksi on 01.03.2017 alkaen nimitetty maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Karri Kunnas. Karri Kunnaksella on laaja ja monipuolinen

Case Maitokolmio: Trendit ja omat brändit tuotekehityksen ytimessä

Paikallinen, keskipohjalainen maidonjalostaja, FIT-tuoteperheen äiti ja isä, toholampilainen Maitokolmio satsaa pelottomasti tuotekehitykseen. Maitokolmio on yli satavuotias ja melkein sata henkeä

Houkutteleva koukuttaja – Lumina Siemennäkkäri-leivontaseos

Linseed Oy:n Lumina-tuoteperhe kasvoi uudella tulokkaalla. Foodwest Oy tarjosi tuotekehitys- ja pakkausmerkintä osaamistaan Siemennäkkäri-leivontaseoksen ponnistaessa markkinoille. Toimme oman näkökulman ja

IFFA messujen trendeinä tuottavuus, laatu ja turvallisuus

Lihateollisuuden merkittävin messutapahtuma Euroopassa, IFFA, järjestettiin toukokuun alkupuolella Frankfurtissa Saksassa. Näytteilleasettajia oli noin 1.000 ja messuvieraita yli 60.000, joista suurin

Virheelliset pakkausmerkinnät voivat tuhota tuotteen menestyksen

Tuotepakkaukset vetoavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen ja antavat kuluttajille tietoa tuotteen sisällöstä. Mutta niillä on merkittävä vaikutus myös kaupan ostajien päätöksiin. Nämä

Kuluttaja on todellinen pomosi

Pidätkö sinä yrityksenne valmistamista tuotteista? Jos ja kun näin on, ihan kiva juttu, mutta bisnesnäkökulmasta se on yhdentekevää. Vain kuluttajan
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.