Paremmasta palautumisesta lisää raikkautta työhön

Kuvassa: Studio One personal trainer Marko Leppänen (vas.), Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas ja Studio Onen toimitusjohtaja Mikko Äikäs olivat tyytyväisiä hyvinvointipäivän antiin.

 

Studio Onen järjestämät hyvinvointipäivät saivat hyvän vastaanoton Foodwestissä

– Hei, mitä numeroita sait, oliko uni palauttavaa heti alkuillasta?

Foodwest Oy:n Tampereen toimipisteen kahvihuoneessa käy kova kuhina, kun työntekijät keskustelevat Firstbeat-mittauksien tuloksista. Hersyvä naurunremakka katkaisee välillä keskustelun.

Turkulainen Hyvinvointivalmennus Studio One järjesti Foodwestin Tampereen ja Seinäjoen yksikössä päivän, joka tarjosi pureskeltavaa pitkäksi aikaa. Studio Onen perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Äikäs kävi aluksi läpi Firstbeatin perusperiaatteet, jonka jälkeen hän ja Studio Onen personal trainer Marko Leppänen antoivat työntekijöille henkilökohtaisen palautteen.

Leppänen tarjosi vielä tietopaketin ajan- ja stressinhallinnasta sekä palautumisesta töissä ja vapaa-ajalla.

– Meillä Foodwestillä työntekijöiden hyvinvointi on erittäin tärkeää. Haluan tuoda uusia ajatuksia ja ideoita, toimitusjohtaja Karri Kunnas linjaa.

Studio Onen Mikko Äikäs kertoi Foodwestin Tampereen yksikön työntekijöille Firstbeat-mittauksen perusperiaatteista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietoa kehon voimavaroista

Firstbeat-mittaus perustuu sydämen sykevälivaihteluun, joka tuottaa tietoa palautumisen ja stressin välisestä suhteesta ja liikunnan terveysvaikutuksista. Hyvinvointianalyysi perustuu tutkimus tietoon elimistön toiminnasta ja antaa tietoa, miten keho reagoi arjen erilaisiin tilanteisiin.

Hyvinvointianalyysi nostaa niin sanotusti kissan pöydälle. Mitkä ovat kehon voimavarat? Miten parannat jaksamista, kuntoa ja terveyttä?

Firstbeat-mittaukset sopivat sekä huippu-urheilijoille että ”tavallisille” ihmisille. Se antaa yrityksillekin konkreettisen työkalun parantaa henkilöstön työkykyä.

– Olin kuullut jo aiemmin jonkun verran mittauksesta, ja Studio Onen tarjoama kokonaispaketti kuulosti hyvältä. Jokainen haluaa tietää, että onko oma näppituntuma kehon tilasta kohdallaan. On tärkeä saada konkretiaa ja tietää lähtötaso, Kunnas sanoo.

 

Yhteinen jutunaihe

Foodwestin väki sai hyvän yhteisen puheenaiheen Firstbeat-mittauksista. Kunnaksen mukaan kokemuksista on puhuttu paljon.

– Ilmapiiri on ollut kaiken kaikkiaan positiivinen, Kunnas sanoo.

Foodwestin työntekijöistä 57 prosenttia ilmoitti Hyvinvointianalyysin itsearviointiosiossa kokevansa stressiä. Mittauksen tuloksien mukaan puolella 24:stä mittaukseen osallistuneesta henkilöstä stressi ja palautuminen on tasapainossa.

Isoin petraamisen paikka löytyy unesta. Henkilöstöstä 52 prosenttia nukkuu omasta mielestään riittävästi, mutta mittauksen perusteella vain 27 prosenttia palautui hyvin unen aikana. Foodwestin väestä 30 prosenttia liikkuu omasta mielestään terveyden kannalta riittävästi, mutta tulos antoi myönteisemmän viestin – 39 prosenttia liikkuu riittävästi.

– Uskon, että palautumisen parantaminen vaikuttaa myönteisesti työn tehokkuuteen. Itsellenikin mittaus oli hyvä herätys, paljon olisi parannettavaa sekä levossa että ravinnossa, Kunnas sanoo.

 

Hyvinvointianalyysistä omiin tavoitteisiin

Studio One on Turun Logomossa sijaitseva hyvinvointistudio, joka on perustettu vuonna 2016. Studio One panostaa yksilölliseen valmennukseen ja siihen, että ihmisen hyvinvointiin suhtaudutaan kokonaisuutena.

Toimitusjohtaja Äikäs oli erittäin tyytyväinen Foodwestin vastaanottoon ja porukan innostuneeseen asenteeseen. Kysymyksiä tuli paljon sekä Seinäjoella että Tampereella.

– Kukaan ei kokenut mittausta mitenkään ahdistavaksi, vaan enemmänkin itselle tärkeäksi, Äikäs sanoo.

Studio Onen toimitusjohtajan mukaan osalla Foodwestin väestä mittaus antoi uutta tietoa palautumista – osalla se vahvisti omia tuntemuksia.

– Monet asettivat jo konkreettisia tavoitteita liikunnassa ja ravitsemuksessa. Tästä on mahdollista saada hyviä muutoksia arkeen.

– Työn rytmittäminen ja työstä irtautuminen ovat tärkeitä asioita vaativassa asiantuntijatyössä. Kun osaa irrottaa oikeassa paikassa eikä vello koko ajan samojen asioiden parissa, tuoreus tekemiseen säilyy paremmin.

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.