Mitä donitsi on syönyt?

Foodwest  hallinnoi Arnoldsin suosittujen donitsien, salaattien, juomien ja suolaisten annosten tietoja reseptinhallintajärjestelmässä.

Arnoldsin tuotekehityspäällikkö Tekla Wannas oli jo aikaisemmassa työssään Lantmännenilla käyttänyt Foodwestin palveluja. Hän tiesi myös, että moni iso yritys ostaa tuotetieto- ja reseptihallintapalveluja Foodwestilta.

– Kun asia tuli ajankohtaiseksi Arnoldsilla, oli luontevaa ottaa yhteyttä heihin. Omaa työtäni helpotti, kun pystyin siirtämään tuon osan asiantuntijoiden hoitoon.

Foodwestin reseptinhallintatiimi laskee tuotteille ravintoarvot ja laatii tuoteselosteet reseptien ja raaka-ainespesifikaatioiden perusteella ja tallentaa hyväksytyn reseptiikan Jamix-järjestelmään. Sen pohjalta Arnolds-kahvilat saavat käyttöönsä muun muassa reseptit, valmistusohjeet, allergeenit, ravintoarvot ja ainesosaluettelot.

Wannas on ollut tyytyväinen yhteistyöhön. Hän kehuu, että kaikki on hoitunut ripeästi ja ammattitaitoisesti.

– Meidän tuotteemme ovat niin spesiaaleja, ettei niitä ole laskettu Fineliin. Minua helpottaa tieto, että Foodwestin asiantuntijat ovat hoitaneet englanninkielisten tuoteselosteiden suomentamisen. Tietojen oikeellisuus on tärkeää, siksi halusin hoitaa asiat ammattilaisten kanssa varman päälle.

Apua myös eritysruokavalioihin

Foodwestin tuotetietopäällikkö Mari Riuttala kertoo, että tuotetieto- ja reseptinhallintapalvelu auttaa asiakkaita myös erityisruokavaliomerkintöjen oikeellisuuden kanssa. Palvelussa vastataan pakattujen tuotteiden ja ravintoloiden ruokatuotteiden pakkausmerkintöjen ja tuotetietojen oikeellisuudesta. Reseptiikkaa hallinnoidaan Jamix-järjestelmässä.

– Foodwest tallentaa tiedot omaan tai asiakkaan Jamix-järjestelmään asiakkaan toiveen mukaan. Kun tiedot on talletettu Jamixiin, helpottuu työ myös tulevaisuudessa. Tuotteiden raaka-ainetiedot, ravintoarvot, ainesosaluettelot ja allergeenitiedot ovat yhdessä paikassa ja helposti kaikkien löydettävissä järjestelmästä.

– Reseptien päivitykset tapahtuvat jatkossa joustavasti ja ketterästi, kun reseptinpohja on jo Jamixissa ja jos esimerkiksi yksi raaka-aine muuttuu, niin ei tarvitse koko reseptiä tehdä uudelleen, vaan päivittää olemassa oleva reseptiä, Riuttala jatkaa.

Jamix on ammattikeittiön hallintaan kehitetty ohjelmisto, joka sisältää muun muassa reseptien hallinnan, ruokalistasuunnittelun, kustannus- ja ravintoarvolaskennan, varaston hallinnan ja hankinnan sekä ateriatilausten hallinnan.

Franchising-ketjuna toimivia Arnolds-kahviloita on Suomessa 30. Arnoldsin donitsien suosiosta kertoo sekin, että niitä on nykyään myynnissä myös S-ketjun ABC-ravintoloissa.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.