Ateriakippo vastaa tuoreen ja terveellisen valmisruoan tarpeeseen

Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana Foodwestin asiantuntijatiimi auttoi hiomaan Ateriakipon timanttiseksi. Raaka-aineiden yhdistäminen pakkaukseen vaati monipuolista tutkimusta.

Ateriakippo vastaa etätyöläisen kaipaukseen nopeasti valmistuvasta, simppelistä ja terveellisestä lounaasta. KomeroFood lähtikin Suomalainen Menestysresepti-kilpailuun juuri tämä tarve edellä, toimitusjohtaja Pekka Nuutinen kuvaa.

– Tavoitteena oli saada aikaan hyvä, ravintolatason lounas, joka valmistuu alle viidessä minuutissa.

Siihen päästiin, ja Ateriakippo on nyt löytänyt suomalaisten arkeen.

Tuotannon rakentaminen nollasta oli meidän ja monen muunkin haasteena, ja on ollut hurja huomata, että systeemi toimii juuri kuten paperilla suunniteltiin, Nuutinen kertoo. Foodwestin asiantuntijat auttoivat Ateriakipon tuotannollistamisessa kilpailun aikana. Myös pakkauksen erityispiirteiden osalta tarvittiin selvitystyötä, asiantuntija Irina Piirto kuvaa.

– Ateriakipon ajatus ja raaka-ainepohja oli jo melko valmis, mutta sparrasimme vielä mahdollisimman hyviä ja keskenään säilyviä vaihtoehtoja. Kymmenien testien myötä löysimme parhaat raaka-aineet lopullisiin versioihin. Olimme jonkin verran tukena myös tuotannon laitehankinnoissa, Piirto kertoo. Valmisruokakategoria kasvaa jatkuvasti. Kuluttajat hakevat kaupan hyllyltä yhä laadukkaampia ja terveellisempiä vaihtoehtoja, Piirto toteaa.

– Ateriakippo vastaa juuri siihen tarpeeseen. Tämä on helppo, nopea ja kätevä tuote, joka kilpailee vähän eri asein perinteisten valmisruokien rinnalla, Piirto summaa. Aivan uudenlainen valmisruoka on herättänyt kiinnostusta myös kuluttajien parissa. Kuluttajaymmärrys onkin avainasemassa tuotekehityksessä, Nuutinen linjaa.

– Foodwestin kuluttajatesti oli äärimmäisen hyvä. Mieleeni jäi kommentti: tämä maistuu hyvältä ja tuntuu, että syö jotain järkevää. Siinä tiivistyy juuri se, mitä haluan tuoda ruokamaailmaan. Ruoan ekologisuus ja terveellisyys tulee olla hyvällä tasolla, mutta maku on aina se tärkein, Pekka Nuutinen toteaa.

Suomalainen menestysresepti -kilpailun tuomaristossa istuivat kolmannella tuotantokaudella Foodwestin Suvi Luoma, Finlaysonin Jukka Kurttila, kokki ja ruoan monialayrittäjä Jyrki Sukula sekä S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho. Kilpailu nähtiin MTV3-kanavalla loppukesästä 2021.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.