Suomesta maailmalle – Foodwest mukana Finnomedicalin menestystarinassa

Kun asiantuntemus ja innovatiivinen asenne kohtaavat, syntyy menestystarina.

 

Suomalainen Finnomedical Oy, joka keskittyy lääkinnällisten laitteiden maahantuontiin ja ravintolisien tuotantoon, on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Foodwest on ylpeä saadessaan olla osa tätä menestystarinaa. Finnomedicalin tuotevalikoimaan kuuluvat BlueIron-rautavalmisteet sekä GlucosePro-glukoosivalmiste, joka on markkinajohtaja Suomessa. Tuotteet ovat saaneet tunnustusta myös maailmalla. Yrityksen matkalla on ollut myös haasteita, mutta päättäväinen perheyritys on selvinnyt niistä periksiantamattomuutensa, asiantuntijuutensa ja luotettavien yhteistyökumppaneidensa ansiosta.

 

Finnomedicalin tarina sai alkunsa yli vuosikymmen sitten, kun nykyinen toimitusjohtaja Mikael Toivonen ja tuotteiden kehittäjä Jukka-Pekka Kae yhdistivät voimansa yrityskaupan myötä. Ensimmäiset glukoosituotteet tulivat markkinoille Kae’n toimesta jo vuonna 2009. Matkalla on ollut haasteita, kuten koronapandemia ja Itä-Euroopan konfliktit, jotka ovat vaikeuttaneet vientimahdollisuuksia ja raaka-aineiden saatavuutta. Näistä haasteista huolimatta yritys on jatkanut laajentumistaan maailmalle. Tällä hetkellä Finnomedicalin tuotteita myydään jo yli kolmessakymmenessä eri maassa ja uusia neuvotteluja käydään koko ajan. Nyt yrityksen johtohahmot jakavat menestysreseptinsä:

 

”Menestyksen takana on ennen kaikkea kova työ. Firman alkuaikoina teimme ympäripyöreitä päiviä. Lisäksi löysimme toimivat raaka-aineet ja luotettavat kumppanit. Verkostoituminen ja oikeat kumppanit ovatkin olleet avaintekijöitä. Erityisesti messuilta saamamme kontaktit ovat olleet keskeisessä asemassa viennin laajentamisen kannalta”, Kae summaa.

 

”Lisäksi Jukka-Pekan ammattitaito ja tuotetuntemus sekä monipuolinen yhteistyö Foodwestin kanssa ovat valttikorttejamme. Ilman niitä menestyksellinen tuotekehitys ei olisi ollut mahdollista”, Toivonen täydentää.

 

Foodwest ja Finnomedical yhdistivät voimansa, kun ravintolisävalmisteiden tuotanto siirrettiin kymmenisen vuotta sitten Aasiasta Suomeen. Yhteistyö Foodwestin kanssa avasi ovet uusien innovatiivisten tuotteiden tuotekehitykselle ja mahdollisti kaikkien Finnomedicalin tuotteiden valmistamisen samassa paikassa Foodwestin tuotantolaitoksella Seinäjoella.

 

”Ennen tuotteet täytyi kehittää aiemman tuotantolinjaston ehdoilla, mutta Foodwest-yhteistyön myötä aukesi uusia tuotekehitysmahdollisuuksia entistäkin parempien tuotteiden luomiseksi”, Kae kertoo.

 

Yritysten välinen strateginen yhteistyö on mahdollistanut Foodwestille uuden sachet-pakkauskoneen hankinnan, joka laajentaa nestemäisten tuotteiden valmistusmahdollisuuksia merkittävästi. Odotettavissa on Finnomedicalille uusia tuotteita, kuten koko kansan arkea helpottamaan kehitetyt ravintolisät Memory Booster ja Sport Booster, sekä uusi geeli hypoglykemian hoitoon. Uutuustuotteet on tarkoitus lanseerata toukokuussa 2024 Genevessä järjestettävillä Vitafoods-messuilla.

 

Finnomedical jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja Foodwest on matkassa mukana kasvun mahdollistajana.

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.