Foodwest vei henkilöstöravintolan uuteen aikaan

Pirkanmaan Voimian Puhti-ravintolassa palvelee tätä nykyä myös Bistro, jossa tarjoillaan maailman makuja ja tuoreita reseptejä. Foodwest auttoi muotoilemaan konseptin vaativia asiakkaita palvelevaksi.

Pirkanmaan Voimia käytti Foodwestia kumppaninaan nostaessaan Tampereen yliopistollisen sairaalan Puhti-henkilöstöravintolan tasoa ja tuodessaan perinteisen lounaslinjaston rinnalle uudenlaisen bistrokonseptin.

– Nykyajan asiakkaat ovat hyvin tietoisia uusista trendikkäistä ruoista ja raaka-aineista, kuten kasviproteiineista. Haluamme pysyä ajan hermolla ja olla mukana kiristyvässä kilpailussa, jossa lounasvalikoimalta vaaditaan entistä enemmän. Foodwest on kehitystyön ykkönen Suomessa, joten halusimme heidät mukaan ideointiin, Voimian tuotekehittäjä Mia Leppihalme kertoo.

Food Service -tiimin kehityspäällikkö Sissi Kaskela ja tuotekehittäjä Vesta Mäki olivat heti kartalla siitä, millaista innovaatiota ollaan tekemässä.

– Sissin ilmiömäinen kyky eläytyä kävi ilmi jo ensimmäisessä tapaamisessa. Hän pystyi pelkän pohjapiirroksen pohjalta ideoimaan, mihin suuntaan uudistustyötä tulisi lähteä viemään. Myöhemminkin, kun kohtasimme haasteita esimerkiksi reseptiikan tai raaka-aineiden saatavuuden suhteen, oli Foodwestillä ratkaisu heti valmiina, Leppihalme kiittää.

Ajatuksia laatikon ulkopuolelta

Bistro-konseptin reseptiikkaa lähdettiin kehittämään kolmen viikon ruokalistan tarpeisiin. Erilaisia lisuke- ja kastikevaihtoehtoja testattiin pääruokien oheen useita kertoja. Vaikka korona sotki tilannetta, saatiin maistelupäivät ja suunnittelupalaverit toimimaan myös etänä.

– Tuotekehityksessä laitettiin hihat heilumaan oikein toden teolla. Yhteensä näytteitä, pääruokia ja erilaisia lisukkeita, lähti asiakkaalle maistettavaksi viitisenkymmentä. Ylpeänä voin todeta, että valtaosa tuotteista hyväksyttiin sellaisenaan ruokalistalle, Sissi Kaskela kehaisee.

Foodwestin osaaminen oli tiiviisti Voimian tuotekehittäjien tukena, kun annoksia maisteltiin ja arvioitiin.

– Linja oli koko ajan auki Sissin ja Vestan suuntaan, ja kommentteihimme reagoitiin vauhdilla. Kehitystyötä sujuvoitti se, että asiantuntijoita oli boksin molemmin puolin: saimme käsiteltyä konseptia useista näkökulmista, Mia Leppihalme pohtii.

Pirkanmaan Voimia on suuri toimija, jolla on asiakaskuntaa käytännössä vauvasta vaariin. Pirkanmaan seudulla muun muassa päiväkoti-, koulu- ja laitosruokapalveluita tuottavalla yrityksellä on oma tuotekehitysosastonsa, mutta ulkopuolinen apu tuli tarpeeseen isossa uudistustyössä. Mia Leppihalme toteaa, että yhteistyö yllätti ainoastaan positiivisesti.

– Asiakaskunta kasvaa ja vaatimukset nousevat, joten meidän pitää olla valmiina vastaamaan siihen. Olemme mielellämme etunenässä näyttämässä muille, mitä yli rajojen tehtävä yhteistyö mahdollistaa. Kun projektissa tarvitaan rajojen rikkomista ja räväkkyyttä, tiedän että tukea siihen löytyy Foodwestiltä, Mia Leppihalme summaa.

Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupunkien ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama yhtiö, joka vastaa Tampereen kaupungin ateria- ja puhtauspalveluiden järjestämisestä sekä TAYS Keskussairaalan ja Pitkäniemen ateriapalveluista. Voimia tarjoaa vuosittain 12 milj. ateriaa ja huolehtii tilojen puhtaudesta yli 400 kiinteistössä reilun 700 ammattilaisen voimin.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.