SUPERHYVÄ! Startti Helsingissä 21.11.2018

Erihyvä-hankkeen menestyksen siivittämänä syntyi Superhyvä – Uusilla avauksilla menestykseen, joka käynnistyy starttitilaisuudella Helsingissä 21.11. Erihyvä keskittyi erityisruokavalioihin, mutta Superhyvän kenttä on laajempi: kaikki hyvinvointituotteet. Näihin luetaan mm. kasvis- ja luomutuotteet, arktiset tuotteet, erityisruokavaliotuotteet, ravintolisät, funktionaaliset tuotteet, superfood-tuotteet ja hyönteistuotteet. Lisäksi aivan uutena aihealueena hankkeessa ovat luonnonkosmetiikka ja syötävä kosmetiikka, jotka ovat maailmalla nosteessa juurit nyt. Kosmetiikassa käytetään usein samoja raaka-aineita kuin elintarvikkeissa ja ravintolisissä. Tämä voi olla uusi mahdollisuus myös pienille maaseudun yrityksille.

Hankkeen vetäjänä toimii Foodwest Oy ja yhteistyökumppaneina ovat mm. Into Seinäjoki Oy, Fennopromo Oy (Market Wise-hanke) sekä Turun yliopiton Brahea-keskus (Ruokasektorin koordinaatiohanke). Hanke kestää vuoden 2020 loppuun ja se tarjoaa konkreettista tietoa markkinoista, raaka-aineista, lainsäädännöstä, tuotekehityksestä ja valmistusteknologioista kaikille avoimissa tilaisuuksissa eri puolella Suomea. Erikseen järjestetään hyönteis- ja kosmetiikkapäivät sekä ulkomaille suuntautuvat opastetut messu- ja opintomatkat. Pienille maaseudulla sijaitseville pilottiyrityksille voidaan lisäksi tarjota yrityskohtaisia kehityspäiviä. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Tule mukaan starttitilaisuuteen 21.11. kuulemaan lisää hankkeesta, ajankohtaisista trendeistä, kuluttajan mielipiteistä sekä vähittäiskaupan näkymistä sekä kansainvälisistä trendeistä ja markkinoista. Vähittäiskaupasta olemme saaneet paikalle huippuesiintyjät: valikoimajohtaja Antti Oksa S-ryhmästä sekä asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar K-ryhmästä. Kansainvälisen esityksen asiantuntijana on Roseanna Evans, HRA Food & Drink, UK.

Starttitilaisuudessa käynnistetään myös haku pilottiyritykseksi hankkeeseen.

Katso tilaisuuden ohjelma TÄSTÄ

Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄÄLLÄ

 

Lisätiedot: Eeva-Liisa Häkli (eeva-liisa.hakli@foodwest.fi, 040 8255056)

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.