Foodwest auttoi Maustajaa perustamaan pouch-tehtaan

Foodwestin asiantuntijapalvelut ovat olleet vahvassa roolissa, kun Maustaja päätti panostaa uuteen pakkausteknologiaan ja uusien tuotteiden sujuvaan tuotantoon.

Maustaja on avaamassa uutta pouch-tehdasta, jonka suunnittelussa on hyödynnetty Foodwestin asiantuntijoiden osaamista. Maustekastikkeiden sopimusvalmistuksesta tunnettu Maustaja tukeutui Foodwestiin jo hyvissä ajoin ennen investointipäätöstä ja sai vahvistuksen, että uuteen pakkausteknologiaan kannattaa panostaa.

Foodwestin tiimi on selvittänyt muun muassa tuotantoprosesseihin, -linjastoon ja tuotteisiin liittyviä vaatimuksia sekä myös potentiaalista asiakaskuntaa pouch-tuotteiden valmistukselle.

Foodwest on myös jo kehittänyt konkreettisia tuotteita asiakkaalle, tuotekehityspäällikkö Virve Anttila kertoo.

– Kuluttajat haluavat terveellisiä välipalatuotteita, joita on helppo säilyttää ja syödä liikkeellä ollessa, ja tähän trendiin Maustajan pouch-pakkauslinja vastaa täydellisesti. Vastaavaa tehdasta ei ole käytössä muilla kotimaan valmistajilla, Anttila sanoo.

Uusi aluevaltaus valmistajalle

Korkillista pussia muistuttava Maustaja Pouch -pakkaus sopii erityisen hyvin paksujen, nestemäisten tuotteiden pakkaamiseen. Tällä hetkellä kaupan hyllystä löytyvät pouchiin pakatut tuotteet ovat useimmiten marja-, hedelmä-, vilja- tai meijerituotepohjaisia välipaloja tai lastenruokia. Suuri potentiaali on myös aikuisille suunnatuissa on the go-tuotteissa. Pouch-linjasto onkin Maustajalle uusi aluevaltaus monella tapaa, toimitusjohtaja Arto Tölli toteaa.

– Marja- ja viljapohjaisten tuotteiden valmistaminen on meille tuttua, mutta uudenlainen pakkaus tuo siihenkin uudenlaisen näkökulman. Lastenruokia emme ole aiemmin valmistaneet, ja Foodwestin kautta saimme laajan selvityksen siitä, mitä kaikkea se vaatii, Tölli kertoo.

Apua investointipäätökseen

Tuotannon ja tuotekehityksen asiantuntijoiden lisäksi uuden tehtaan suunnittelussa hyödynnettiin Foodwestin ravitsemuksen ja tuotetietojen sekä laadunhallinnan ammattilaisia etenkin lastenruokien valmistamisen osalta. Linjaa pilotoitiin Foodwestin tehtaalla Seinäjoella, mikä virtaviivaisti suunnitteluprosessia ja mahdollisti esittelytuotteiden valmistamisen ennen Maustajan tehtaan valmistumista.

Tehdasinvestoinnit vievät paljon aikaa ja rahaa, joten ulkopuoliset vahvistukset resursseihin ovat usein tarpeen, Foodwestin innovaatiojohtaja Harri Latva-Mäenpää sanoo.

– Olimme mukana projektiryhmässä ja Maustajan tukena monin eri tavoin: pohdimme paitsi tehtaan teknisiä ratkaisuja, myös tuotteiden kaupallistamista ja asiakasrajapintaa eli sitä, kenellä olisi tarvetta tällaiselle valmistukselle, Latva-Mäenpää toteaa.

Tuotanto ja jatkokehitys käyntiin

Lähes kolmen vuoden suunnittelu, testaaminen ja tutkimus tuottaa nyt tulosta, kun uutta tehdasta ollaan viimeistelemässä. Maustaja pääsee valmistamaan ensimmäisiä pouch-tuotteita asiakkailleen loppukesästä.

Foodwestin puoleen kääntyminen heti prosessin alkupuolella tuntui luontevalta, Tölli toteaa.

– Foodwest on pitkäaikainen kumppanimme, jolla on vahva osaaminen paitsi tuotekehityksestä, myös laatujärjestelmistä ja tuotteistamisen prosesseista. Oli hyvä, että he olivat tukenamme alusta saakka. Yhteistyön merkitys tulee vielä korostumaan projektin loppua kohden esimerkiksi sertifiointien ja tuotekehityksen osalta, Tölli sanoo.

Tehdäänkö teillekin?

Pouch-pakkaus sopii moneen tuotekategoriaan. Maustajan yhteistyön myötä Foodwest auttaa mielellään elintarvikeyhtiöitä kehittämään pouchiin sopivia tuotteita paitsi kotimaan, myös kansainvälisille markkinoille. Alkuvaiheessakin olevat tuoteideat ovat tervetulleita, Latva-Mäenpää toteaa.

– Tämän yhteistyön myötä meillä on nyt laadukas kumppani, joka voi valmistaa kehittämiämme tuotteita tähän pakkausformaattiin Suomessa. Tuotteet saadaan markkinoille tehokkaasti, Harri Latva-Mäenpää vinkkaa.

Kiinnostaako pouch-pakkaaminen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Innovaatiojohtaja
Harri Latva-Mäenpää
Puh. 050-3561515
harri.latva-maenpaa@foodwest.fi

Tuotekehityspäällikkö
Virve Anttila
Puh. 040-5582672
virve.anttila@foodwest.fi

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.