Ajankohtaista tietoa Synkan ja pakkausmerkintöjen muutoksista

Huhtikuun alusta alkaen elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaa pitää tarvittaessa ilmoittaa pakkausmerkinnöissä ja Synkassa. Tämän lisäksi Synkkaan tulee uusia päivityksiä toukokuussa. Päivityksen myötä mm. yhteystiedot muuttuvat pakollisiksi kaikilla kuluttajatuotteilla. Tämän lisäksi, mikäli tuotetta toimitetaan täysinä lavoina, lava tulisi perustaa GTIN-koodillisena ja kaikki tuotetiedot olisi hyvä antaa suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi.

Tuotenimet kuntoon

Tuotenimet olisi pitänyt päivittää Synkkaan viime vuoden loppuun mennessä. Tämän uudistuksen myötä Synkkaan tuli elintarvikkeille pakolliseksi tiedoksi säännelty tuotenimi. Jos tuotteelle ei ole lisätty säänneltyä tuotenimeä tai tuotteelta puuttuu joku muu pakollinen tieto, ilmoittaa Synkka, että tuotteessa on validointivirhe, joka saattaa estää tiedon lähettämisen vastaanottajalle. Koska olet viimeksi tarkistanut tuotteidesi tiedot Synkassa ja vastaavatko ne pakkauksissa olevia tietoja?

Elintarvikkeiden verkkokauppa lisääntyy jatkuvasti ja tuotekuvilla on suuri merkitys kuluttajan ostopäätökseen. Onhan tuotteillasi jo kuvat Synkassa?

Pakkausmerkintöjen osalta elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan ilmoitusvelvollisuus on tullut voimaan. Onko pakkausmerkinnät jo päivitetty? Mietityttääkö mikä on pääainesosa ja milloin sen alkuperä tulee ilmoittaa?

Ole yhteydessä, olemme valmiita auttamaan

Tuotetietotiimin yhteystiedot tästä linkistä

Myynti: Puh. 040 1750 259 / Tuomas Kärki  myynti@foodwest.fi

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.