Tietoturvaa ja luottamusta asiakkaillemme – Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä syntyi Opsecin ja Foodwestin vahvan yhteistyön tuloksena

Foodwest haluaa kehittää tietoturvallisuuden hallintaansa ja vahvistaa kykyään turvalliseen tietojenkäsittelyyn huomioiden tarkasti asiakkaidensa toiveet. Tietoturvapalveluita tuottava Opsec Oy räätälöi Foodwestin tarpeet huomioiden tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän, jota työstettiin tiiviissä yhteistyössä 1,5 vuoden ajan. Yhteistyön tuloksena syntyi ISO 27001-tietoturvastandardiin pohjautuva järjestelmä, joka otettiin käyttöön tänä syksynä.

 

Tietoturva on yrityksille äärimmäisen tärkeää. Se auttaa suojaamaan yrityksen liiketoiminnan kannalta merkittäviä tietoja ja asiakasdataa sekä suojaa yritystä haittaohjelmilta ja verkkohyökkäyksiltä. Foodwestin kehitysjohtajan Kaisa Penttilän mukaan tietoturvan tärkeyttä ei yhä digitalisoituneemmassa yritysmaailmassa voi tarpeeksi korostaa. Foodwest haluaa tuottaa asiakkailleen turvallista ja luotettavaa palvelua.

Foodwest tilasi räätälöidyn järjestelmän pitkäaikaiselta strategiselta kumppaniltaan, tietoturvapalveluita tuottavalta Opsec Oy:ltä.

”Foodwestille tietoturva, tietosuoja ja vastuullinen toiminta ovat ensisijaisen tärkeitä. Haluamme, että tietoturvajärjestelmämme on laadukas, luotettava ja aukottomasti testattu, jotta voidaan varmistua siitä, että tiedot pysyvät suojassa”, Penttilä sanoo.

”Tietoturvan saralla on yhä enemmän erilaisia vaatimuksia sekä asiakaskannasta että lainsäädännöstä. On tärkeää, että yritys on niistä perillä. Foodwest osallistui tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän päivittämiseen aktiivisesti, minkä seurauksena yhteistyömme on tuottanut laadukasta tulosta”, Opsec Oy:n tietoturvapäällikkö Mika Lindberg kertoo.

Lindbergin mukaan onnistuneen yhteistyön kulmakiviä ovat yritysten yhtenäinen arvomaailma ja toimintatapa, sekä toistensa asiantuntijuuden arvostaminen.

”ISO 27001 on tunnetuin tietoturvastandardi, joten lähdimme työstämään tietoturvajärjestelmää sen pohjalta. Sovelsimme standardia Foodwestin toimintaan, ja haimme sieltä yhdessä parhaita käytänteitä ja toimintatapoja. Tietoturvan tulee palvella yrityksen liiketoimintaa. Foodwestin laatuajattelu on korkeatasoista ja he pystyivät osallistumaan menestyksekkäästi tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän kehittämiseen”, Lindberg kiittelee.

 

Yhteistyön taustalla pitkä yhteinen historia

Erinomaisesti sujuvan yhteistyön taustalla on Foodwestin ja Opsec Oy:n pitkä historia, joka alkoi vuonna 2009.

”Foodwest on yksi ensimmäisistä kumppaneistamme, ja 14 vuotta kestänyt yhteistyö on osoitus siitä, että olemme hioutuneet hyvin yhteen ja ymmärrämme toistemme työskentelytapoja ja tarpeita”, Lindberg kuvailee.

Lindberg arvelee, että yhteistyön taustalla on pitkän yhteisen historian lisäksi myös yhteinen halu jatkuvaan kehittymiseen, toimintojen parantamiseen ja säännöllisyyteen.

”Kumpikin yritys haluaa tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti, mikä auttaa meitä myös ymmärtämään toistemme asiantuntijuutta hyvin. Olemme aikaisempien yhteisten projektiemme myötä tottuneet siihen, että töitä tehdään pitkäjänteisesti, rutiininomaisesti ja jatkuvasti kehittäen.”

”On ilo tehdä yhteistyötä Foodwestin kanssa ja toivon, että Opsec on jatkossakin tiiviisti mukana tukemassa heidän rooliaan elintarvikealan suunnannäyttäjänä.”, Lindberg summaa.

Lisätietoja: Kehitysjohtaja Kaisa Penttilä, kaisa.penttila@foodwest.fi, 0447831420

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.