Uusi toimitila leipoo Foodwestista vahvemman ruokatoimijan

Suomalaisen elintarviketeollisuuden hyvä vire saa Foodwestin investoimaan uusiin toimitiloihin. Seinäjoelle ruokaprovinssin ytimeen ensi vuonna valmistuva toimitila ja koetehdas vahvistavat asiantuntijayrityksen asemaa elintarvikealan osaamisen huippuyksikkönä myös kansainvälisesti.

Johan Asplund (JAKE Rakennus), Karri Kunnas (Foodwest)

Foodwest Oy laittaa oman mausteensa Suomen elintarvikebuumiin investoimalla reilut neljä miljoonaa euroa uuteen toimitilaan. Seinäjoen Rovekseen nousee noin 1 700 neliön suuruinen rakennus. Projekti käynnistyy jo tänä syksynä.

Toimitusjohtaja Karri Kunnas kertoo, että uuden toimitilan rakentaminen on ehdoton edellytys uudelle kasvulle. Viime vuosien aikana Foodwestin yhteistyökumppaneiksi on tullut lukuisia mielenkiintoisia toimijoita, joista viimeisin on S-ryhmä. Meneillään on ”Suomalaisen Menestysreseptin” metsästys, joka saa aikaan lisää vipinää Foodwestissa.

– On uskallettava ottaa rohkeita harppauksia silloin, kun on oikea aika. Määrätietoisella työllä ja rohkeilla avauksilla on mahdollista kasvattaa osaamisen pääomaa ruokabisneksessä, jossa suomalainen osaaminen kiinnostaa myös kansainvälisiä toimijoita, Kunnas toteaa.

Myös Foodwestin hallituksen puheenjohtaja Merja Leino pitää uuden toimitilan rakentamista ehdottomana edellytyksenä Foodwestin tulevaisuuden kasvulle.

– Foodwest on kehitysyhtiö, jonka pääasiallisena tehtävänä on auttaa ja kehittää asiakasyritysten liiketoimintaa. Tarve ja kysyntä Foodwestin palveluille on kasvava. Uudella toimitilalla halutaan vastata kasvavaan kysyntään, hän toteaa.

Avaruudessakin tykätään

Avaruuden pääkaupungiksi julistautuneen Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki pitää uutista Foodwestin uudesta toimitilasta hartaasti odotettuna. Se vahvistaa asiantuntijayrityksen asemaa valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin.

– Seinäjoella on henkistä tilaa juuri tämän tyyppiselle toiminnalle. Foodwestin toimitalo tulee Seinäjoen ruokatoiminnot yhdistävän Ruokatalon naapuriin ja tuo näin synergiaetuja. Foodwestin uusi investointi vahvistaakin Roveksen yritysaluetta myös ruokaketjun vahvana ja vetovoimaisena keskittymänä. Puhumattakaan siitä, miten Foodwest pystyy palvelemaan entistä paremmin sekä alueellisesti ja valtakunnallisesti elintarvikeyrityksiä, Rasinmäki vakuuttaa.

Kolmen valtatien ja kahden rautatien risteyksessä sijaitseva Roveksen teollisuus- ja logistiikka-alue on erinomainen sijoittumisalusta erityisesti Helsinki–Tampere–Oulu-kasvukäytävällä. Kolmensadan hehtaarin alueella ovat jo sijoittuneet muun muassa Finn-Power Oy, Posti Oyj, elintarvikelogistiikan terminaali ja Inex Partners Oy. Foodwestin uuden toimitilan urakoitsijana toimii Jake Rakennus Oy.

Kuva sopimusten allekirjoitustilaisuudesta: Jonny Asplund (JAKE Rakennus), Johan Asplund (JAKE Rakennus), Karri Kunnas (Foodwest), Marko Viljanmaa (Ramboll), Juha Konttas (Seinäjoen Yrityskiinteistöt), Matti Punkari (Seinäjoen Yrityskiinteistöt), Heikki Koivumäki (Foodwest), Jyri Peuranen (Into-Seinäjoki), Esa Nuottivaara (Into-Seinäjoki)

 

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.