Tuotteiden pullotus onnistuu helposti Foodwestin kautta

Foodwestin tiloissa Seinäjoella pullotetaan tuotteita laidasta laitaan; pakattavaksi menee mm. smoothieita, mehuja, ravintolisiä, alkoholituotteita sekä nestemäistä kosmetiikkaa.

Tuotteiden pullottaminen on tarkkaa työtä, jossa on otettava huomioon monia asioita tuotteen koostumuksesta pullomalliin ja etiketöintiin. Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista on tuotteen säilyvyys, minkä lisäksi on pohdittava myös pakkausmateriaaleja; monet muovipullot eivät kestä kuumana pakkausta, jolloin lasipullo on parempi vaihtoehto.

Foodwestille voi toimittaa valmiita tuotteita pullotettavaksi, mutta myös itse tuotteiden valmistaminen Seinäjoella onnistuu.

”Prosessin alussa tulee huomioida tuotteen säilyvyys. Tähän vaikuttavat tuotteen raaka-aineiden lisäksi pakkausmateriaali, säilöntäaineet ja tuotteen pakkauslämpötila. Kylmänä pakattavat tuotteet vaativat usein säilöntäaineen, jotta säilyvyysaika saadaan riittävän pitkäksi. Kuumana pakattavat tuotteet taas säilyvät lähtökohtaisesti paremmin ilman säilöntäaineita. Mietimme aina parhaan pakkaustavan tuotekohtaisesti,” Foodwestin tuotantopäällikkö Nina Berg kertoo.

Foodwestilta löytyy kaksi eri pullotuslinjastoa, joista toinen on varattu kylmäpullotukselle ja toinen kuumana pullotettaville tuotteille. Molemmilta linjoilta löytyvät myös automaattikorkittimet, mutta pullomallista riippuen voidaan käyttää myös puoliautomaattikorkitinta. Annostelu tapahtuu aina yhdestä neljään pulloon kerrallaan, riippuen siitä, millä linjastolla ja minkä kokoiseen pulloon neste pakataan.

”Linjastoillamme voi pakata lähes mitä tahansa pullomalleja, ja pullojen koot voivat vaihdella aina 50 ml:stä litraan,” Berg toteaa.

Hyvä laadunvalvonta on tärkeää

Foodwestin pullotuslinjasto ei ole täysin automatisoitu; tärkein osa, eli laadunvalvonta hoituu työntekijöiden kautta.

”Työntekijöitä on linjaston alkupäässä laittamassa pulloja linjastolle sekä pakkaamassa niitä loppupäässä pois. Näin jokainen pullo tulee tarkistettua, eikä viallisia tuotteita pääse myyntiin. Meillä on tuotannossa todella tarkkaa henkilöstöä, joka huolehtii tuotteiden laadunvalvonnasta,” Berg kertoo.

Tuotteesta riippuen pullotukset voidaan tehdä hyvinkin nopealla aikataululla – parhaimmillaan jo kuukaudenkin sisällä.

”Paljon riippuu siitä, toimitetaanko tuote meille valmiina vai valmistetaanko se tiloissamme. Toisinaan tuotteen pullottaminen vaatii ainoastaan koeajon, joskus taas tarvitaan vielä tuotekehitystä. Valmiin tuotteen pakkaaminen standardipulloon on tietenkin nopeampaa kuin vasta kehitysvaiheessa olevan tuotteen. Kaikki pullotukset pyritään kuitenkin tekemään aina koeajon kautta.”

Joustavuutta löytyy paitsi aikatauluissa, myös muissa asiakkaiden toiveissa. Bergin mukaan Foodwestin etuna on se, että pullotuslinjastoilla voidaan valmistaa myös allergeeneja sisältäviä tuotteita, kunhan niiden pakkaamisessa otetaan huomioon tietyt protokollat.

”Pystymme toimimaan monessa asiassa asiakkaan toiveiden mukaisesti; asiakas pääsee esimerkiksi itse vaikuttamaan pulloon ja sen designiin hyvin paljon. Lisäksi olemme joustavia myös tilaus- ja toimitusketjujen kanssa. Kaikesta pystytään sopimaan tapauskohtaisesti,” Berg toteaa.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.