Foodwestin uusi tehdas on valmis kasvuun

Kun kerran aloitetaan, tehdään se kasvuajatuksella. Näillä eväillä rakentuvat Foodwestin uudet toimitilat Seinäjoen Rovekseen. Muutto on lokakuussa.

Foodwest Oy:n tulevaisuuden pilottitehtaan harjannostajaisissa katseet olivat vahvasti tulevaisuudessa. Hallituksen puheenjohtaja Merja Leino kuvaili, että uusi toimitila on ilmentymä yrityksen mahdollisuuksista kasvaa ja kehittyä.

– Tämä on iso harppaus tulevaisuuteen. Nyt Foodwest voi kehittää toimintojaan myös uusille osa-alueille, hän iloitsee.

Elintarviketeollisuudessa toimiva Leino on tyytyväinen, että Foodwestilla on laajasti luottoa elintarvikepuolella. Yritysten halu käyttää sen palveluja on erittäin suuri.

Toimitusjohtaja Karri Kunnas totesi, että Foodwest on viime vuosien aikana panostanut tekemisessään yhä enemmän valtakunnallisen tunnettavuuden lisäämiseen.

– Ei riitä, että tiedämme itse tekevämme timanttia, jolleivat muut alan toimijat tiedä siitä mitään. Olemmekin järjestelmällisesti pyrkineet lisäämään tunnettavuuttamme markkinoilla kertomalla meistä laajemmin. Tavoitteena on jossain vaiheessa katsoa myös Suomen rajojen ulkopuolelle, hän linjaa.

Kunnas kertoo, että uuden tehtaan henkinen isä on Foodwestin projektipäällikkö Heikki Koivumäki.

– Ilman hänen panostaan, ideoitaan ja ammattitaitoaan emme olisi koskaan päässeet aloittamaan rakentamista eli unelmamme toteuttamista. Olemme sisäisestikin puhuneet jo Hessun tehtaasta, hän kertoo hymyillen.

Tontille jää tilaa

Leino ja Kunnas kiittelivät puheissaan Seinäjoen kaupunkia, joka on mahdollistanut rakennusprojektin toteutumisen nopealla aikataululla. Rakennuttajana toimivan Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Konttas pitää Roveksen aluetta erinomaisena paikkana uudelle timanttitehtaalle. Hänestä on tärkeää, että tontilla on valmiiksi kasvunvaraa rakentaa lisää, kun on sen aika.

Jake Rakennus Bygg Oy:n toimitusjohtaja Johan Asplund kertoi, kuinka Foodwestin uuden tehtaan rakentaminen on avannut myös heidän unelmiaan. Tämä on yrityksen historian suurin rakennusurakka ja kaikki on sujunut hienosti aikataulussa.

– Foodwest tavoittelee kasvua ja haluaa olla merkittävämpi toimija elintarvikealalla. Olemme ylpeitä, että saamme olla toteuttamassa heidän unelmaansa, Asplund kiittää.

Rakennusurakka on valmis syyskuussa 2019. Muutto uusiin toimitiloihin tapahtuu kuukautta myöhemmin lokakuussa.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.