Kirkasta kehittämiskohteet – hyödynnä Foodwestin auditointiosaaminen

Kirkasta kehittämiskohteet – hyödynnä Foodwestin auditointiosaaminen

Foodwest auttaa selkeiden auditointisuunnitelmien ja toimittajakyselyjen laatimisessa sekä yksittäisten auditointien ohjaamisessa, kysymysten asettelussa ja raportoinnissa.

Arvokasta tietoa auditoinneista

Ensimmäisen osapuolen auditoinneilla tarkoitetaan sisäisiä auditointeja. Hyvin suunniteltuna sisäiset auditoinnit ovat arvokas kehittämiskohteiden ja -ehdotusten kirkastaja, niitä ei pidä nähdä yksipuolisesti poikkeamien näkökulmasta. Parhaimmillaan auditointikohteiden valinta, laajuus ja näkökulma tukee yrityksen johtamista ja strategian toteuttamista. Vuosittainen sisäinen auditointisuunnitelma kannattaa katselmoida etukäteen organisaation ylimmän johdon kanssa. Harkittu suunnitelma, joka huomioi yrityksen tilanteen, tavoitteet ja saadut aikaisemmat palautteet, on auditoinneista saatavan hyödyn kannalta tärkeää, toteaa Foodwestin kehityspäällikkö Sirkku Aarinen.

Sisäinen auditointi itsessään on johdonmukainen puolueeton prosessi. Se on myös erinomainen tapa saada palautetta henkilöstöltä, kun sitä halutaan tästä näkökulmasta hyödyntää.  Auditointi voi auttaa organisaatiota tuottamalla tietoa, jonka avulla voidaan kehittää toimintatapoja, suunnitella tarvittavia koulutuksia ja päivittää ohjeistuksia. Parin viime vuoden aikana on korostunut Elintarviketurvallisuuskulttuurin kehittämisen näkökulma, ja sisäiset auditoinnit ovat yksi väline myös sen arvioinnissa, Aarinen jatkaa.

Toisen osapuolen auditoinneilla tarkoitetaan toimittaja-auditointeja. Niiden merkitys on korostumassa entisestään varsinkin elintarviketurvallisuusstandardien velvoittamana. Hyvin laaditut toimittajakyselyt palvelevat muuttuvan toimittajatiedon hallinnassa. Esimerkiksi uhkiin ja petoksiin liittyvät standardivaatimukset korostuvat entistä enemmän myös erilaisten toimittajien jatkuvassa arvioinnissa.

Meidän rooli voi olla toimiminen auditointisuunnitelmien ja toimittajakyselyjen laatijana tai sisäisten auditoijien kouluttajana. Toteutamme sisäisiä auditointeja myös avaimet käteen periaatteella. Tällaisessa tapauksessa Foodwestin asiantuntija laatii auditointisuunnitelman ja toteuttaa ja raportoi sisäiset auditoinnit. Kaiken kaikkiaan olemme saaneet positiivista palautetta siitä että meitä voidaan hyödyntää ketteränä lisäresurssina tarpeen niin vaatiessa, Aarinen toteaa.

Ole yhteydessä niin keskustelemme mielellämme teidän tarpeista lisää:

Kehityspäällikkö
Sirkku Aarinen
Puh. 0500 891 814
sirkku.aarinen@foodwest.fi

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.