Foodwest luo ruoka-alan tulevaisuutta

Kuokka on isketty maahan. Foodwestin uuden toimitilan rakennustyöt Seinäjoen Roveksessa ovat täydessä vauhdissa ja rakennustyömaalla käy kuhina. Panokset tulevaisuuteen ja Ruokaprovinssin kehittymiseen konkretisoituvat päivä päivältä.

– Tavoitteemme on kehittää Ruokaprovinssia eteenpäin ja nostaa alue elintarvikekeskustelun keskipisteeksi, selittää Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas hankkeen merkitystä alueelle.

Jake Rakennus Bygg Oy:n toimitusjohtaja Johan Asplund kävelee työmaan reunalle hymyssä suin: työvaiheet hoituvat suunnittelussa aikataulussa.

– Louhintatyöt ovat takana ja Seinäjoellekin saatiin hiukan korkeuseroa, Asplund naurahtaa osoittaen samalla muutaman metrin kivikasoja.

– Tällä hetkellä työn alla ovat perustukset. Pian pääsemme vauhdikkaaseen vaiheeseen, kun seinäelementit nostetaan paikoilleen. Joulukuussa meillä on katto pään päällä, jolloin siirrytään sisätöihin.” Asplund kertoo.

Rakennusprojekti on valmis syyskuussa 2019, ja muutto uusiin toimitiloihin tapahtuu kuukautta myöhemmin lokakuussa.

Kuvissa Foodwest Oy:n toimitusjohtaja Karri kunnas

 

 

Kaiken takana hyvä suunnittelu

Jake Rakennus Bygg Oy tuntee elintarvikealan rakennusprojektien vaatimukset ja ymmärtää, että tämän tyyppisissä kokonaisuuksissa tarkka suunnittelu ja huolellinen rakennusprosessi ovat erittäin tärkeitä. Kokonaisuudessa on otettava huomioon useita teknisiä ratkaisuja kylmätekniikasta vaativaan LVI-suunnitteluun sekä huolehdittava tarkasti hygieniasta. Pikkupojasta saakka rakennustyömailla viihtynyt Asplund luottaa vuorovaikutukseen.

– Yhteistyö Foodwestin kanssa on ollut tiivistä koko syksyn ajan ja toimii todella hyvin. Tämä on hieno projekti, jossa on mukana suuri joukko ammattilaisia. Onnistuminen on sujuvan yhteistyön tulos, Asplund avaa projektin lähtökohtia.

Foodwestin timanttien tekijöitä uusi toimitila innostaa. Kahvipöytäkeskusteluissa rakennustyöt nousevat usein puheenaiheiksi ja iltaisin työmaan ympärillä liikkuu uteliaita autoilijoita.

– Kyllä täällä tulee usein käytyä, mikä on myös mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen. Meidän työntekijät täällä kiertelevät iltaisin ja päivittelevät projektin etenemistä työpäivien keskusteluissa, Kunnas naurahtaa.

Kulunut vuosi on ollut Foodwestille menestyksekäs, ja se huipentuu 24.-25.10. järjestettävään Kasvu Open -finaaliin. Finalistit on valittu mukaan yli neljänsadan Kasvu Open -sparraukseen osallistuneen yrityksen joukosta.

– Tämä on hieno mahdollisuus saada asiantuntevaa sparrausta ja aivan uusia ajatuksia yrityksen kehitystä varten. Kaikki ideat otetaan vastaan ja käydään tarkkaan läpi, kun pohditaan tulevaisuuden suunnitelmia. Tuntuu todella hyvältä, että muutkin näkevät potentiaalimme. Kunnas toteaa tyytyväisenä.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.