Juurevaa punaista leivän päälle

Miten saada suomalaiset syömään enemmän hyviä rasvoja? Alavuden Öljynpuristamon vastaus on uusi Juureva-levite.

Alavuden Öljypuristamon johtajan Hanna Yli-Kuhan hymy on herkässä, kun hän maistattaa punaista herkkua leivän päällä. Omega 3 -rasvaa, punajuurta ja kylmäpuristettua rypsiöljyä sisältävä Juureva on uudenlainen innovaatio levitteissä.

Yli-Kuha lähti S-ryhmän ja Foodwestin Suomalainen menestysresepti -kisaan mukaan pienen empimisen jälkeen. Hän tiesi etukäteen, että aikataulusta tulisi tosi tiukka. Lisäksi hän joutuisi laittamaan itsensä täysillä peliin.

– Joku hulluus iski ja ilmoittauduin mukaan.  Ei siinä ehtinyt liikaa murehtia etukäteen, hän tuumii.

Finaaliin valinta oli pieni shokki, sillä tuotekehitys oli vielä alkuvaiheessa. Lisäksi kuvioihin tulivat mukaan kamerat. Haastava juttu oli varsinkin se kamera, jolla piti kuvata itse työpaikalla.

– Oli aluksi outoa olla kameran edessä, mutta kaikkeen tottuu yllättävän nopeasti.

Foodwestin asiantuntijoiden avulla kuluttajatutkimuksella selvitettiin Juurevan konseptin kulmakivet sekä haettiin näkemystä tuotteen jatkokehitykseen aistittavien ominaisuuksien osalta. Lopputulos oli niin onnistunut, että työn alla on jo toinenkin maku. Yli-Kuha uskoo tuotteensa puhuttelevan maulla ja kauniin punaisella värillä.

– Tämä on vaan niin hyvää, saa leivän maistumaan. Ainekset ovat Suomen puhtaasta luonnosta ja tuote on vegaaninen, gluteeniton eikä sisällä palmuöljyä, hän listaa.

Monikäyttöinen uutuus

Tuomaristoon kuuluva Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma kertoo, että Juureva on varsin monipuolinen uutuus.

– Tämä on helppo tapa lisätä kasvisten käyttöä ruokavaliossa, sillä leipä on suomalaisten peruselintarvike. Leivän lisäksi tuote sopii erinomaisesti myös ruoanlaittoon, ja sillä saa helposti makua ja ulkonäköä sekä ruokiin että leivonnaisiin. Tuote sopii todella hyvin arkeen juuri monikäyttöisyytensä vuoksi, Luoma luettelee.

Foodwestin tuotekehitysasiantuntija Anne Mäkinen on ollut Alavuden öljynpuristamon tukena myös tuotteen prosessin kehittämisessä.

– Prosessissa tulee ottaa huomioon monia seikkoja, kuten säilyvyys ja tuotantoteknologiat. Kokonaan uuden tuotteen kehittämisessä pitää aina varautua siihen, että onnistunut lopputuote syntyy monen koeajon jälkeen, Mäkinen summaa.

– Tuote on erittäin mielenkiintoinen uutuus, ja uskon että kuluttajat ottavat tämän hyvin vastaan, hän jatkaa.

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.