Lähiruokakilpailun finalistit kiinnostivat kuluttajia

Satakunnan Osuuskaupan Satakuntalainen lähiruokatuote 2020 -finaalitapahtuma järjestettiin Prisma Mikkolassa 25.9. Finaalivaiheeseen yltäneet yritykset ovat Agrifutura Tomaatit Oy, Metsärannan Liha, Mäkilän Leipomo ja Sunniemen kartano.

Lähiruoka on isossa roolissa Satakunnassa

Kaikkiaan Satakunnan Osuuskaupan toimialueella on noin 100 lähiruokatuottajaa. Vuoden 2019 tilasto osoittaa, että lähiruuan myynti jatkoi edelleen kasvua ja on kaikkiaan noin 17 % koko Satakunnan Osuuskaupan ruuan myynnistä.

– Kilpailun myötä olemme halunneet antaa pienimmille lähiruokatoimijoille mahdollisuuden innovoida uusia tuotteita kaupan valikoimiin. Kaikki Finaaliin päässeet tuotteet saadaan myyntiin loppuvuoden aikana myymälöihimme, mutta asiakas lopulta päättää tuleeko tuotteista menestys, Satakunnan Osuuskaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen kertoo.

Foodwestin asiantuntijapalveluita olemme hyödyntäneet koko kilpailun ajan ja olemme todella tyytyväisiä joustavaan yhteistyöhön, Kaartinen jatkaa.

Finalistit testissä

Finaalitapahtumassa kilpailijat pääsivät markkinoimaan ja maistattamaan tuotteitaan kuluttajille ja kilpailun tuomaristolle. Kilpailupäivää täydensi Foodwestin räätälöimä kuluttajatutkimus.

Agrifutura Tomaatit Oy, n Passata di Madonna -tomaattikastikkeessa on Napolin maku, Helsingin resepti ja Satakunnan tomaatit, yhdessä pullossa.

Metsärannan Lihan Hienopeura on hienostunut kypsä raakamakkara jossa peuranliha, herkkutatti ja timjami ovat pääosassa.

Mäkilän Leipomon Maitosuklaa Cookie Dough-pakastetaikinasta valmistat herkullisia cookieta vaivattomasti ja nopeasti.

Sunniemen kartanon Pariisin Porkkanat on pyöreä makupala joka toimii nopeana eväänä tai kun haluat nautiskella terveellisesti.

 

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.