Pandan uutuusjoulukalenterit valmistuivat Foodwestin tehtaalla

Joulukalenterin sopimuspakkaaminen on Foodwestin prosessiosaamisen taidonnäyte

Pandan joulukalenterin Choco&Lakrits-pallot pakattiin kauniiseen kuoreen Foodwestin tehtaalla. Foodwestin tiimi lähti ennakkoluulottomasti kehittämään erikoispakkaamiseen sopivaa tuotantolinjaa.

Tänä jouluna suklaalakujen ystäviä hemmotellaan Pandan uniikilla joulukalenterilla. Herkän vaaleanpunaiseen puettu joulukalenteri suklaisine lakurakeineen on pakattu Seinäjoella Foodwestin tehtaalla.

Makeisvalmistaja Orkla Confectionary & Snacks kääntyi Foodwestin puoleen keväällä 2021, kun tarve joulukalenterin pakkaamiseen syntyi, Foodwestin kehitysjohtaja Kaisa Penttilä kertoo.

– Joulukalenterimarkkina on todella laaja, ja valikoimaa löytyy suklaakalenterista välipaloihin ja teekalenteriin. Suurin osa kalentereista tuotetaan kuitenkin ulkomailla ja pakataan teollisesti. Pandan joulukalenterissa korkea laatu on kärjessä sekä sisällön että työn osalta, Penttilä kuvaa.

Pandalle oli merkityksellistä, että projektiin löytyi kotimaiset yhteistyökumppanit.
Orkla Confectionary & Snacksin Pandan sesonkituotteista vastaava tuoteryhmäpäällikkö Nina Kukkonen (kuvassa) kertoo.

– Olemme tehneet vuosia yhteistyötä Foodwestin kanssa tutkimuspuolella, joten oli luontevaa kysyä heidän mahdollisuuksiaan kalenterin pakkaamiseen. Foodwest pystyi tarjoamaan koko palvelupaketin namien pussittamisesta kalenterien kokoamiseen, joten yhteistyön aloittaminen oli helppoa heidän kanssaan, Kukkonen toteaa.

Kotimaista työtä ja innovointia

Foodwestin tehtaalta löytyi suklaalakurakeiden pussittamiseen sopiva teknologia, mutta pussien asettamiseen kalenterikennoon oli löydettävä toimiva ratkaisu. Tällaisten käsityötä vaativien työvaiheiden prosessikehitys mahdollistaa tuotteen hintapisteen asettamisen useamman kuluttajan ulottuville. Pandan kalenteri onkin myös Foodwestin prosessiosaamisen taidonnäyte, Kaisa Penttilä toteaa.

– Lähdimme ennakkoluulottomasti rakentamaan kalentereiden pakkaamiseen soveltuvaa prosessia niin, että laatu pysyy korkealla ja aikataulu pitää. Nyt työn tulokset näkyvät jo kauppojen hyllyllä.

Luotettava yhteistyökumppani

Joulukalenteri on yksi Pandan tämän joulun isoimmista tuoteponnistuksista. Kiinnostus kalenteria kohtaan on ollut suurta jo ennen sesongin alkamista.

Siksi oli tärkeää, että Foodwestin kanssa kaikki sujui kuten pitääkin, Nina Kukkonen kiittää.

– Tällaista tuotetta ei voida pakata kokonaan koneellisesti, joten tässä on tarvittu paljon käsityötä ja ymmärrystä tuotteesta. Yhteistyö Foodwestin kanssa on ollut välitöntä, sujuvaa ja mutkatonta, ja kaikki joulukalenterit valmistuivat sovitussa aikataulussa. He ovat meille tuttu kumppani, jolta saamme kaikki palvelut sujuvasti yhdestä paikasta, Nina Kukkonen toteaa.

 

Lisätietoja:
Kaisa Penttilä
Kehitysjohtaja
kaisa.penttila@foodwest.fi
Puh. 040 7831 420

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.