Fazer loi kauraöljyn makunautiskelijoille

Kaura puhuttelee kuluttajaa, eikä buumi ole hiipumassa. Siitä on todisteena Fazerin Alku Kauraöljy, joka sai Foodwestin toteuttamassa kotitestissä innostuneen vastaanoton.

Marraskuussa tuli markkinoille kaksi Fazer Alku Kauraöljyä, maustamaton ja sitruuna. Fazer Myllyn johtaja Pekka Mäki-Reinikka kertoo, että asiakkailta on tullut uutuuksista hyvää palautetta. Kohderyhminä ovat ruokamaailman edelläkävijät, kulinaristit ja makunautiskelijat.

– Olemme huomanneet, että terveellisten kauratuotteiden kokeiluun on matala kynnys. Olimme miettineet kauraöljyn tuomista markkinoille jo jonkin aikaa, ja kun pienen porukan makutestissä se vaikutti hyvältä, käännyimme Foodwestin kuluttajatutkimuksen puoleen.

Foodwest teki tuotteista laajan kuluttajatestin: ensin testattiin tuotteen konsepti, sen jälkeen itse tuote. Kuluttajien vastaanotto oli niin huikea, että tuote päätettiin lanseerata markkinoille.

– Kuluttajat kiittelivät kauraöljyn ulkonäköä ja makua. Peräti 92 prosenttia piti tuotetta houkuttelevana. Kaksi kolmasosaa vastaajista ilmoitti olevansa halukas ostamaan sitä, Fazer Alku kategoriapäällikkö Jenni Jaakkola selvittää.

– Kuluttajatestit osoittivat, että olisi ollut suoranaista tyhmyyttä jättää lanseeraamasta tuotetta markkinoille, Mäki-Reinikka vahvistaa.

Kaura puhuttelee kuluttajaa

Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma kertoo, että Fazer Alku Kauraöljyn kehittämiseksi toteutettu kotitesti sopii erittäin hyvin tämänkaltaisten tuotteiden tutkimiseen.

– Kuluttaja saa itse testailla tuotetta kaikessa rauhassa kotonaan. Fazerin Alku Kauraöljyn herättämä kuluttajakiinnostus oli erinomaisen korkea, tämä on taas yksi hieno esimerkki suomalaisesta kaurainnovaatiosta. Kuluttajaa kaura puhuttelee, eikä buumi ole hiipumassa, hän vakuuttaa.

Fazer Myllyn Mäki-Reinikka ja Jaakkola ovat tyytyväisiä yhteistyökumppaniinsa Foodwestiin, jonka kanssa asiat sujuvat mutkattomasti.

– Yhteistyömme on normaalia arkista kanssakäymistä, jollaista sen pitääkin olla, Mäki-Reinikka luonnehtii.

Kaurabuumi elää vahvana

Kaurabuumin vahvuudesta kertoo, että markkinoille on Luonnonvarakeskuksen mukaan tullut lyhyessä ajassa yli 200 uutta kauratuotetta. Kaura on ravitsemuksellisesti ainutlaatuista, sillä hyvälaatuisen proteiinin ja liukoisen kuidun lisäksi se sisältää muita viljoja enemmän rasvaa, yhteensä noin seitsemän prosenttia.

Fazer Alku Kauraöljy on täysin uudenlainen, suomalaisesta kaurasta ilman lisäaineita valmistettu huipputuote. Tyylikkääseen 250 millilitran lasipulloon pakattuun öljyyn on uutettu kauran parhaat osat. Se sopii erityisesti salaatteihin ja esimerkiksi pasta-annosten viimeistelyyn, kuten myös muuhun ruuanvalmistukseen, leivontaan ja paistamiseen.

– Kauraöljy sisältää monityydyttymättömiä rasvahappoja noin 40 prosenttia sen rasvahapoista ja runsaasti E-vitamiinia, Jaakkola toteaa.

Jaa

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.