Tuoteidealle potkua Pop up -tehtaalta: ”Saimme varmistuksen, että ajatuksemme kantaa”

Foodwestin Pop up -tehtaan palvelut mahdollistavat uuden tuotteen valmistuskokeilut ilman suuria investointeja. Soocin uudet kastiketuotteet on hiottu huippuunsa monialaisen tiimin tuella.

Pohjoiskarjalalaisen liemivalmistajan ajatus valmiskastikkeista sai potkua Foodwestin Pop up -tehtaalta, jossa uutta ideaa päästiin testaamaan. Soocin toimitusjohtaja Kiril Rainos toteaakin, että prosessi oli nyt päinvastainen kuin yrityksen alkuaikoina.

– Kun aloitimme, investoimme heti omiin laitteisiin ja opettelimme hommaa tavallaan matkan varrella. Tällä kertaa käännyimme Foodwestin puoleen, ja he auttoivat ratkomaan uusien tuotteiden ja pakkausratkaisujen suunnitteluun liittyviä haasteita ilman suuria investointeja, Rainos kertoo.

Soocin oma tehdas Ylämyllyllä on optimoitu tetraan pakattaville liemille, ja uudet tuotteet asettavat laitteistolle uusia vaatimuksia. Pop up -tehtaalla on saatu kokeilla uuden idean tuotannollistamista joustavasti, Kiril Rainos kiittää.

– Foodwestiltä saimme myös vinkkejä soveltuvan Ely-rahoituksen hakemiseen. Teetimme kuluttajatestin varmistaaksemme, että tuote on myös kuluttajien mielestä hyvä. Kattava katsaus muun muassa reseptiikkaan ja pakkaussuunnitteluun varmisti, että ideamme kantaa.

Räätälöityä tukea

Foodwestin kehitysjohtaja Kaisa Penttilä kertoo, että Pop up -tehtaan ajatus kiteytyy hyvin Soocin tarpeissa. Pop up -tehtaalla ei tarvitse investoida omiin tiloihin, laitteisiin tai henkilökuntaan.

–  Pop up -tehdas palvelee räätälöidysti tarvittavan ajan. Tehtaallamme on FSSC 22000-sertifikaatti, elintarvikehyväksytyt tilat ja laitteita monenlaiseen tuotantoon. Myöhemmin tuotannon voi siirtää joustavasti omiin tiloihin, Penttilä kertoo.

Pop up -tehtaan asiakkaille on tarjolla myös Foodwestin muut laaja-alaiset palvelut. Sekä tuote että pakkaus saadaankin viilattua lanseerauskuntoon saman katon alla, Kaisa Penttilä vinkkaa.

Soocin Kiril Rainos toteaa, että liiketoiminnan kehittäminen useamman tukijalan varaan olisi ollut pitkä ja kallis prosessi ilman Foodwestiä.

– Räätälöity yhteistyökumppanuus on ollut ehdottomasti avainasemassa tämän uuden jakelukanavan käyttöönotossa. Tulemme käyttämään jatkossakin Foodwestin palveluita tuotekehityksemme tukena, Kiril Rainos summaa.

Tehdäänkö juuri sinun ideastasi seuraava suosikkituote?
Ota yhteyttä: Kehitysjohtaja Kaisa Penttilä, 0447831420, kaisa.penttila@foodwest.fi

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.