Foodwest apuna tuotetietojen hallinnassa

Elintarvikkeiden tuotetietojen laatiminen on tarkkaa työtä, jossa on otettava huomioon monia eri tekijöitä. Foodwestin avulla elintarvikkeen tuotetiedot saadaan laadittua kaikkien vaatimusten mukaan. 

hand use the magnifying glass to zoom in to see the details of the nutrition facts label on the side of the consumer product box on white dish

Elintarvikkeen oikeilla tuotetiedoilla varmistetaan ennen kaikkea tuotteiden turvallisuus; tuotetietojen avulla kuluttaja voi ennen ostopäätöstä tarkistaa, mitä kaikkea tuote sisältää ja sopiiko se hänelle sekä miten tuote mahdollisesti eroaa muista vastaavista tuotteista. Se, millaisia tuotetietoja elintarvikkeessa on oltava, riippuu pitkälti tuoteryhmästä. Olennaisinta on kuitenkin aina lainsäädännön vaatimusten mukaisuus. 

”Esimerkiksi luomutuotteilla ja ravintolisillä on omat, erityisen tiukat vaatimuksensa. Toisaalta taas sellaiset tuotteet, jotka sisältävät vain muutaman raaka-aineen, ovat hieman yksinkertaisempia tuotetietojenkin vaatimusten kannalta,” Foodwestin tuotetietopäällikkö Irina Piirto kertoo. 

Piirron mukaan Foodwest voi auttaa tuotetietojen kanssa monin eri tavoin; Foodwestin voi ottaa mukaan hyvin kokonaisvaltaisesti jo reseptin raaka-aineiden suunnittelusta lähtien tai vaikkapa vain yhteen tiettyyn tehtävään. 

”Voimme olla apuna jo tuotekehitysvaiheessa, jolloin tarkistamme esimerkiksi sen, saako jotain raaka-ainetta käyttää kyseisessä tuotteessa ja onko sen käyttömäärälle rajoituksia. Pystymme myös laatimaan pakkausmerkinnät ja ravintoarvolaskelmat, tekemään käännöksiä sekä tarkistamaan valmiit pakkausvedokset. Lisäksi tutkimme esimerkiksi, millaisia väittämiä tuotteelle voisi laittaa. Kaikki onnistuu, olipa kyseessä jokin tietty tarve tai laajempi tehtävänkuva. Lisäksi meidän kauttamme on mahdollista saada myös koulutusta kyseisiin aiheisiin, Piirto luettelee. 

”Lopuksi voimme vielä lisätä tuotteen Synkka-tuotetietopankkiin. Synkan kautta voidaan jakaa mm. tuotekuvia, markkinointitekstejä, ainesosalistoja sekä mahdollisia logistiikkaan liittyviä tietoja mm. kaupparyhmille ja tukuille. Synkkaan liittyminen ei ole pakollista, mutta se on kätevä tapa jakaa tuotteiden tiedot kaikille jälleenmyyjille yhden kanavan kautta.” 

Foodwestin tuotetietotiimistä löytyy laajaa moniosaamista niin tuotekehityksestä, laadusta kuin ravitsemuksestakin. Työn tarkkuudesta huolimatta tiimi pystyy toimimaan nopeallakin aikataululla. 

”Asiakas saa meiltä halutessaan aika-arvion työn toimittamisesta. Kun kyseessä on yksi tai muutama tuote, toimitusaikamme on keskimäärin viisi työpäivää, mutta olemme kuitenkin joustavia myös kiireellisissä pyynnöissä,” Piirto kertoo. 

Lisäksi lainsäädännön tarkistaminen eri kohdemarkkinoille onnistuu hyvin Foodwestin kautta, ja asiakkaina onkin myös maahantuontiyrityksiä ja ulkomaisia yrityksiä. Piirto suositteleekin kääntymään kaikissa tuotetietoihin liittyvissä kysymyksissä Foodwestin puoleen. 

”Tämä on meille päivittäistä rutiinia, joka sujuu meiltä nopeasti ja vahvalla osaamisella. Kun tuotetietojen laatimisen ulkoistaa meille, ei asiakkaan tarvitse alkaa opettelemaan kaikkea itse – olipa kyseessä sitten pieni tai kokonaisvaltaisempi avun tarve,” Piirto toteaa. 

 

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.