Uotilan Leipomo Oy on pälkäneläinen perheyritys, jossa leipää leivotaan jo neljännessä sukupolvessa. Yli 80 vuotta samassa paikassa, mutta laajennetuissa ja
Uusi kumppanuus synnytti asiantuntijapalvelun elintarvikealan kaupallistamiseen – kotimaassa ja vientimarkkinoilla
Onko yritykselläsi uusi tuote tai tuotealue, jonka kaupallistamista haluat vahvistaa Suomessa tai kansainvälisesti? Menestyksekäs kaupallistaminen edellyttää paljon muutakin kuin hyvän
Pakkauksen monet tasot – tutkimuksella tarkkuutta päätöksiin
Pakkauksen merkitys elintarvikkeissa on erittäin monitasoinen ja ulottuu koko elintarvikkeen elinkaareen – valmistuksesta ja logistiikasta aina kaupan hyllylle ja sen
Elintarvikeinnovaatioiden taustalla on usein pitkäjänteistä kehitystyötä, suunnitelmallista testaamista ja taustaymmärrystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Aina yrityksellä ei kuitenkaan
Maahantuoja ja tukkumyyjä Virapuda Oy tuo maailmalta maistuvia trendituotteita suomalaisten kauppojen välipalatuotevalikoimaan, kuivahyllylle ja pakastealtaaseen. Foodwest on Virapuda Oy:n yhteistyökumppani,
Tuotetietopalvelumme kesällä 2025 / Product information services summer 2025
Hyvä asiakkaamme, Me Foodwestin tuotetietotiimissä palvelemme myös kesällä pakkausmerkintöihin ja Synkka-tallennuksiin liittyen. Kesälomien vuoksi palvelumme on kiinni 14.-18.7. (viikko 29).
Pakkausmateriaalien aistinvarainen tutkimus ja tuotekehitys tarkoittaa muun muassa elintarvikkeen aistittavien ominaisuuksien säilyvyyden arviointia elintarvikkeen halutun elinkaaren eli säilytyksen ajan. Pakkausmateriaalien aistinvarainen
Foodata Valmisruoka 2025 -tutkimus paljastaa kuluttajien odotukset
Suomalaisten valmisruoan kulutus on kasvanut merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana, ja valikoimien kirjo on laajentunut huomattavasti. Foodwestin tuore tutkimus tarjoaa ajankohtaisen
T&K-yhdistelmävähennys, merkittävä verokannustin Tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhdistelmävähennys on merkittävä verokannustin, joka saattaa edelleen olla monelle toimijalle tuntematon. Vuonna 2023 voimaan
Elintarviketurvallisuus ei ole vain sääntöjen ja standardien noudattamista – toteutuakseen sen tulee olla osa yrityksen sisäistä kulttuuria. Jokainen työntekijä vaikuttaa
Mobiilietnografia tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen tavan päästä osaksi kuluttajien arkea. Se yhdistää perinteisen etnografisen tutkimuksen hyödyt teknologiaan, mahdollistaen autenttisen tiedonkeruun. Mobiilietnografian
Foodwestin vuosi 2024: innovaatioita, kasvua ja strategisia kumppanuuksia
Vuonna 2024 maailmantaloudessa nähtiin pientä piristymistä, mikä heijastui myös Foodwestin liiketoimintaan. Suomessa rakennettiin uudenlaista, yritysvetoista elintarvikeviennin arkkitehtuuria, mikä luo hyviä
EU:n uusi pakkausdirektiivi mullistaa elintarvikepakkaukset – miten yritysten tulee reagoida muutokseen?
EU:n helmikuussa 2025 voimaan tullut uusi pakkausdirektiivi tuo merkittäviä muutoksia elintarvikepakkausten valmistajille. Direktiivin tavoitteena on vähentää pakkausjätettä, edistää kiertotaloutta ja
Yksi dokumentti, suuri muutos: Näin Kirkkonummen ruokapalvelu uudistui Foodwestin avulla
Ruokapalveluiden sujuvuus ja laatu ovat avainasemassa arjen toimivuudessa, mutta miten varmistaa, että ne toimivat tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti? Kirkkonummen kunnan ruokapalveluissa
HACCP-tiimin vetäjä tai jäsen, laatupäällikkö tai laatuvastaava: HACCP-webinaari 1.4.2025 klo 12.30 – 15 (Teams) Koulutuksessa käymme läpi HACCP-ohjelman rakentamisen ja
SMR 2025: Shakey on rehti herkuttelupirtelö, josta ei makua puutu
Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailu toi kauppojen hyllyille jälleen valikoiman innovatiivisia ruokatuotteita, joiden kehittäjät ylittivät itsensä ja rikkoivat rajoja. Insane Food
Suomalainen menestysresepti -kilpailu tuo vuosittain esiin innovatiivisia ruokatuotteita, jotka haastavat perinteiset konseptit ja tuovat markkinoille uusia makuelämyksiä, eikä vuosi 2025
SMR 2025: Nuorille suunnattu Pizza Muffin löysi sopimusvalmistajan Foodwestin tuella
Suomalainen menestysresepti 2025 tarjosi jälleen kilpailijoille mahdollisuuden kehittää innovatiivisia konsepteja kaupallisesti valmiiksi tuotteiksi. Pizza Muffin -yritystä luotsaavalle Emilia Karttuselle jännittävä
SMR 2025: Kekseliäs Röstivåhveli – uusi tapa valmistaa perunaa
Suomalainen Menestysresepti 2025 -kilpailu esitteli tänäkin vuonna uusia tuotteita, jotka tuovat kekseliäitä vaihtoehtoja kauppojen hyllyille. Yksi kilpailun finaaliin yltäneistä tuotteista
SMR 2025: Sitkas – matka kohti uudenlaisen leipäkategorian valloitusta
Suomalainen menestysresepti 2025 -finalisti Teppo Ylä-Hemmilän Sitkas-tuorenäkkäri on enemmän kuin tuote – se on lupaus uudenlaisesta leivästä, joka on syntynyt
Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailu toi jälleen valokeilaan innovatiivisia ruokatuotteita, joiden kehittäjät ovat valmiita haastamaan perinteiset konseptit. Kilpailun voittajaksi nousi viime metreillä
Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailun innovatiiviset finalistituotteet kaupoissa
Rakastettu Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailu esitteli jälleen joukon rohkeita ja oivaltavia tuotteita, jotka vievät kotimaista ruokakulttuuria harppauksin eteenpäin. Suomessa valmistettavat
Foodwestin asiantuntijuuden perusta pohjautuu yrityksen arvoihin
Foodwestin kuluttajapaneelissa on yli 30 000 suomalaista, jotka osallistuvat erilaisiin elintarvikkeita koskeviin tutkimuksiin. Paneeli tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kerätä arvokasta tietoa
Uudet ravitsemussuositukset – kohti kasvipainotteisempaa ruokavaliota
Marraskuussa 2024 julkaistut päivitetyt kotimaiset ravitsemussuositukset painottavat tasapainoista ja monipuolista syömistä paitsi terveysvaikutusten myös ympäristön kestävyyden näkökulmasta. “Terveyttä edistävä
Ymmärrys siitä, miten kuluttajat tekevät ostopäätöksiä myymälöissä, on avain menestykseen nykypäivän kilpailulla markkinoilla. Shopper-tutkimukset tarjoavat yrityksille näköalapaikan siihen, miten kuluttajat
Foodwestin luokitustiimi on kompakti, mutta erittäin asiantunteva ryhmä, joka koostuu kahdesta kokeneesta lihateollisuuden ammattilaisesta. Tiimi tekee viranomaistyötä alihankintana Ruokavirastolle, keskittyen
Foodduckin laatujärjestelmät uudelle tasolle yhteistyössä Foodwestin kanssa
Naantalilainen Foodduck syntyi vuonna 2012 parantamaan ennen kaikkea leipäpöytien ja levitteiden tarjoilun hygieniaa. “Halusimme kehittää kustannustehokkaan ja vastuullisen ratkaisun, joka
Ekstruusioteknologia luo innovaatioita ja vastaa elintarvikealan kasvaviin trendeihin
Uudet trendit, keksinnöt ja kuluttajien tarpeet vievät elintarvikealaa jatkuvasti eteenpäin. Ala tarvitseekin jatkuvaa tuotekehitystä ja uusia ideoita. Erityisesti tarve löytää
Foodwestin laaja-alaiset asiantuntijapalvelut mahdollistavat elintarvikealan yritysten kehittää liiketoimintaansa ja hakea kasvua. Jo 30 vuotta sitten Foodwestiä perustettaessa tärkeimmiksi palveluteemoiksi tunnistettiin
Kotitestillä konkreettisia toimenpidesuosituksia ja lanseerausriskien minimointia
Foodwestin kuluttajatutkimuksen avulla asiakas saa paitsi ymmärrystä tutkittavan tuotteen kohderyhmästä ja heidän odotuksistaan myös asiantuntijoiden laatimat toimenpidesuositukset päätöksenteon tueksi –
Foodwestin tuotantotehtaan sertifikaatit ja luvat takaavat korkealaatuiset tuotteet
Foodwestin Seinäjoen tuotantotehdas on suunniteltu palvelemaan elintarvikeyrityksiä monipuolisesti ja joustavasti. “Yritykset voivat hyödyntää laitteistoamme niin pienten koe-erien valmistamiseen kuin jatkuvaan
WEBINAARI: ELINTARVIKEPETOKSET JA -UHAT 8.11.2024 KLO 12.30 – 14.30 (TEAMS)
Yhä tärkeämpään rooliin toimintaympäristön muuttuessa ja standardivaatimusten kehittyessä on tullut Elintarvikepetosten ja -uhkien arvioinnin ja hallinnan merkitys. Foodwest järjestää aiheesta
Nopeasti muuttuva toimintaympäristö, tiukentuvat direktiivit, ilmastonmuutoksen tiivistyvä uhka sekä kuluttajille annettavan vastuullisuustiedon täsmällisyysvaade saavat koko elintarvikealan arvoketjuun vauhtia. Isojen yritysten
Uudistuvat ravitsemussuositukset: Kasvispainotteisuus ja kestävä kehitys keskiössä
Valtakunnalliset ravitsemussuositukset ovat uudistumassa ja julkaistaan marraskuussa 2024. “Ensimmäisten luonnosten perusteella voidaan sanoa, että suosituksissa painotetaan entistä enemmän kasvispainotteista ruokavaliota.
Hallitutkimus varmistaa elintarvikkeen kuluttajahyväksynnän kontrolloiduissa olosuhteissa
Foodwestin hallitutkimustiloissa toteutettavat testaukset tarjoavat kontrolloidut ja tasalaatuiset olosuhteet paitsi aistinvaraisille tuotetestauksille myös muun muassa pakkausilmeen ja tuoteidean arvioinnille.
Elintarvikkeen tuotekonseptin tehtävä on luoda pohja suunnitteluprosessille ja määritellä tavoitetila. Konseptin kehittämisen eri vaiheissa voidaan hyödyntää erilaisia kuluttajatutkimusmenetelmiä, jotta varmistetaan
Foodwestin tuotekehitystiimi on energinen ja huipputehokas porukka, jossa työskentelee kymmenen innovatiivista asiantuntijaa. Jäsenten laaja-alaisessa osaamisessa yhdistyy vuosikymmenten kokemus monipuolisista projekteista
Tuotetietotiimi esittäytyy: Tiivis joukko toisiaan täydentäviä huipputekijöitä
Foodwestin tuotetietotiimi on moninaisia vahvuusalueita yhdistelevä ja tiiviisti yhteen hitsautunut joukko alansa asiantuntijoita. Vaikka tiimi työskentelee pääosin etäyhteyksin, tärkeiden kollegojen
Askeleen edellä olevia innovaatioita: Mintel-tuotetietokanta tarjoaa työkalut trendien seurantaan
Kansainvälinen Mintel-tuotetietokanta toimii Foodwestillä paitsi tuotekehityksen myös innovaatiopalvelu Ideamyllyn työkaluna. Mintel tarjoaa avaimet elintarvikemarkkinan syvälliseen tuntemukseen sekä kansainvälisten trendien seurantaan
Elintarviketurvallisuustiimi esittäytyy: Ongelmanratkaisijoita, jotka eivät kaihda kimuranttejakaan lakipykäliä
Elintarviketurvallisuustiimi on viiden hengen rautainen asiantuntijajoukko, joka ei kaihda kimuranttejakaan lakipykäliä tai standardien monisyistä tulkintaa. Elintarviketurvallisuuden lisäksi tiimi vastaa myös
Food Service- ja ravitsemustiimi esittäytyy: Ratkaisukeskeistä yhteistyötä asiakkaiden tarpeisiin
Food Service- ja ravitsemustiimin tavoitteena on tarjota asiakkaille kokonaisvaltaista apua ruokapalvelujen kehittämisessä. Tiimi koostuu eri alojen asiantuntijoista, ja sen erityisosaaminen
Toimitusketjun arviointi ja auditointi -webinaari 19.9.2024 klo 12.30 – 14.30 (Teams)
Toimittajien ja toimitusketjun riskinarvioinnissa auditointitarpeiden tunnistaminen, auditointien suunnittelu ja toteuttaminen ovat yhä tärkeämpiä elintarviketurvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyviä aiheita. Tiiviissä webinaarissa
Esittelyssä kuluttajatutkimustiimi: hyvällä porukalla yhteistyö sujuu
Foodwestin kuluttajatutkimustiimi koostuu 25:stä rautaisesta ammattilaisesta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat kuluttajatutkimuksia kaikenkokoisille elintarvikealan toimijoille. Tiimin osaamiseen kuuluu vahva ymmärrys mm.
Tuotantotiimi esittäytyy: Mitä enemmän naurua, sitä parempaa jälkeä
Foodwestin tuotantotiimi on noin 10 hengen värikäs joukko huipputason moniosaajia vastuualueenaan kehitetyn tuotteen realisoiminen kauppojen hyllylle. Prosessityöntekijöistä sekä linjavastaavista koostuvan
TOIMITUSKETJUN AUDITOINTI -WEBINAARI 19.9.2024 KLO 12.30 – 14.30 Toimittajien ja toimitusketjun riskinarvioinnissa auditointitarpeiden tunnistaminen, auditointien suunnittelu ja toteuttaminen ovat
Vahvuutta laatutyöskentelyyn ulkoisen palvelun avulla
Ulkoinen laatupäällikköpalvelu on erinomainen yrityksen oman laatuhenkilöstön tukiresurssi. Palvelun laajuus ja kesto voidaan määritellä asiakkaan tavoitteiden mukaan. Erityisesti laajoja
Aistinvarainen arviointi on tärkeä osa tuotekehitystä
Foodwestin oma kuluttajapaneeli on tehokas ja luotettava keino hankkia ymmärrystä kuluttajien näkemyksistä esimerkiksi tuotekehityksen, pakkaussuunnittelun tai uuden tuotekonseptin tueksi. Paneeli
Kuluttajapaneelin jatkuvalla kehitystyöllä kohti entistä luotettavampaa dataa
Foodwestin oma kuluttajapaneeli on tehokas ja luotettava keino hankkia ymmärrystä kuluttajien näkemyksistä esimerkiksi tuotekehityksen, pakkaussuunnittelun tai uuden tuotekonseptin tueksi. Paneeli
Maitokolmion ja Foodwestin yhteistyö jatkunut jo kaksi vuosikymmentä
Maitokolmio näkee Foodwestin laajan osaamisen talona, joka on auttanut yritystä etenkin tuotekehityksen saralla. Maitoa ja erilaisia maitotuotteita valmistavalla Maitokolmiolla
Omenakori-alusta on näköalapaikka kuluttajien arkeen – myös tuotetestausten yhteydessä
Omenakori on Foodwestin kehittämä verkkoyhteisöalusta, jolla haetaan ymmärrystä tutkittaviin ilmiöihin tai tuotteisiin kvalitatiivisilla eli laadullisilla tutkimusmenetelmillä. Tutkimusalustaa voidaan hyödyntää pitkäkestoisten
Tuotetestaus pienentää lanseeraukseen liittyviä riskejä
Koti- ja hallitestauksilla kuluttajilta saadaan arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää tuotekehityksessä. Kun yrityksen tuote alkaa olla viilausta vaille valmis, kannattaa
Sisäisillä auditoinneilla kohti sujuvampaa ja kustannustehokkaampaa tekemistä
Sisäisten auditointien avulla voidaan tehostaa toimintaa, vähentää toistuvia virheitä ja lisätä henkilöstön tyytyväisyyttä. Foodwest toimii asiakkaidensa tukena paitsi sisäisten auditointien
Foodwest lisäresurssina Food Service -sektorissa toimiville
Foodwest palvelee kokonaisvaltaisesti Food Service -sektoria, tukkuliikkeitä ja elintarviketeollisuutta. Palvelussa autetaan esimerkiksi raaka-ainetestauksessa, tuotekehitysprosessin systematisoinnissa ja reseptikehityksessä, huomioiden aina erityisruokavaliot
Foodwestin monipuolinen laitekanta mahdollistaa tekemisen tuotekehityksestä tuotantoon
Foodwestin laaja osaaminen ja kattava laitekanta mahdollistavat asiakkaan kokonaisvaltaisen palvelemisen aina pienistä testieristä tuotantoon saakka. Tuotekehityspäällikkö Virve Anttila kertoo, kuinka
Foodwest Oy hakee elintarvikealan tuotekehitysasiantuntijaa Seinäjoen toimipisteeseen
Foodwestin tiloissa Seinäjoella pullotetaan tuotteita laidasta laitaan; pakattavaksi menee mm. smoothieita, mehuja, ravintolisiä, alkoholituotteita sekä nestemäistä kosmetiikkaa. Tuotteiden pullottaminen on
Foodwest toimi kehityskumppanina, kun Eepeen järjestämässä lähiruokakisassa etsittiin kauppojen hyllylle innovatiivista uutuustuotetta
Elintarvikkeiden tuotetietojen laatiminen on tarkkaa työtä, jossa on otettava huomioon monia eri tekijöitä. Foodwestin avulla elintarvikkeen tuotetiedot saadaan laadittua kaikkien
Foodwestin asiantuntijapalveluiden hankintaan on mahdollista hyödyntää erilaisia rahoitusinstrumentteja, joita tarjoavat yrityksille esimerkiksi Business Finland, ELY-keskukset ja Ruokavirasto. Erilaisiin kehitystarpeisiin on
Tiedonkeräys on laadukkaan kuluttajatutkimuksen kivijalka
Foodwestin kuluttajatutkimuspalvelun tiedonkeräystiimissä arki pyörii elintarviketuotetestausten ja tuotekehitysnäytteiden sekä niitä arvioivien kuluttajien ympärillä. Kun elintarvike on tuotekehityksen tai tuotehuollon kuluttajatutkimusvaiheessa,
Suomalainen Menestysresepti: Rebl Eats haastoi perinteiset eväsleivät
Kuvat: Sari Soininen Rebl Eats lähti kehittämään Suomalaiseen Menestysreseptiin kasviproteiinia sisältäviä eväsleipiä. Kilpailun aikana tuotteesta ehdittiin kokeilla monta eri versiota.
Suomalaisen kalan asialla – näin syntyi Kalawursti
Kuvat: Sari Soininen Norron osallistui Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun toista vuotta peräkkäin. Vuoden 2023 kilpailussa kuluttajille esiteltiin uudenlainen kalapihvi, Kalatassu, ja
Webinaari: Vastuullisuuden vaatimukset toimitusketjussa Vastuullisuuteen liittyvät vaatimukset ja raportointivelvollisuudet lisääntyvät merkittävästi ja tulevat koskemaan kaikkia elintarvikeketjun yrityksiä. Tiiviissä webinaarissa käymme
Suomalainen Menestysresepti: Tofunkaltaisen kasvutarina
Kuvat: Sari Soininen Herkkä Snacks osallistui jo toista kertaa Suomalaiseen Menestysreseptiin. Vuonna 2023 tie katkesi semifinaaleihin, mutta vuoden 2024 kilpailu
Suomalainen Menestysresepti: Kuluttajatutkimus ratkaisevassa asemassa bulgurpiirakka KÖFTISTÄ kehitettäessä
Kuvat: Sari Soininen Vöner-yhtiön perustaja Siva Parlar osallistui tänä vuonna toistamiseen Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun. Viime vuonna semifinaaliin asti edennyt Parlar
Twisted Oats -tuorepuuroherkku – tutustu Suomalainen Menestysresepti 2024 finalisteihin
Kuvat: Sari Soininen Tammikuussa päättyneessä Suomalainen Menestysresepti 2024 -kilpailussa koettiin jälleen jännittäviä hetkiä ja herkullisia makuelämyksiä. Kilpailun finaaliin päätyi monipuolinen valikoima
Foodwest Oy sopimusvalmistaa ja -pakkaa erilaisia elintarvikkeita tehtaallaan Seinäjoella. Olemme erikoistuneet nestemäisten tuotteiden, kuten mehujen, smoothieiden, kastikkeiden ja ravintolisien prosessointiin
Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun voittaja on nyt selvillä – Onnea Erika!
Foodwestin asiantuntijat tukipilarina matkalla kohti Suomalainen Menestysresepti -kilpailun voittoa Suomalainen Menestysresepti 2024 -kilpailu saatiin päätökseen tiistai-iltana, kun voittajaksi valittiin Bakerika-yrityksen
Foodwestillä on toimistot Seinäjoella ja Tampereella, mutta etätyön tekeminen kotitoimistolta on myös mahdollista. Työ sisältää monipuolisesti erilaisten asiakastoimeksiantojen suorittamista liittyen
Haku Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailuun on käynnistynyt!
Kilpailun säännöt ovat muuttuneet! Nyt kilpailuun voivat hakea kaikki kotimaiset yritykset joiden edellisen tilikauden liikevaihto on enintään 80 miljoonaa euroa.
Suomesta maailmalle – Foodwest mukana Finnomedicalin menestystarinassa
Kun asiantuntemus ja innovatiivinen asenne kohtaavat, syntyy menestystarina. Suomalainen Finnomedical Oy, joka keskittyy lääkinnällisten laitteiden maahantuontiin ja ravintolisien tuotantoon, on
Webinaari 11.01.2024 Teams: IFS-standardin uuden 8-version Knock out -pisteet ja muutosyhteenveto
Webinaarissa käydään läpi uudistuneen IFS Food part 1:n mukaiset auditointivaatimukset Knock out -pisteille sekä yhteenveto tulleista muutoksista. Webinaari järjestetään torstaina 11.01.2024
Tietoturvaa ja luottamusta asiakkaillemme – Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä syntyi Opsecin ja Foodwestin vahvan yhteistyön tuloksena
Foodwest haluaa kehittää tietoturvallisuuden hallintaansa ja vahvistaa kykyään turvalliseen tietojenkäsittelyyn huomioiden tarkasti asiakkaidensa toiveet. Tietoturvapalveluita tuottava Opsec Oy räätälöi Foodwestin
Ja miten menestymisen todennäköisyyttä voisi parantaa? Yrityksissä kehitetään vuosittain valtava määrä uusia tuotteita, joiden halutaan valloittavan kuluttajat. Jokainen yritys
Suosittu webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista uusitaan
Webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista HACCP-tiimin vetäjä tai jäsen, laatupäällikkö tai laatuvastaava. Ilmoittaudu FSSC 22000 -standardin uuden
Webinaari 16.11.2023 Teams: Elintarvikepetokset ja uhat
Webinaari 16.11.2023 klo 12:30-14.30 Teams Elintarvikepetokset ja uhat Yhä tärkeämpään rooliin toimintaympäristön muuttuessa ja standardivaatimusten kehittyessä on tullut Elintarvikepetosten ja
Foodwest järjestää webinaarin FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista
Webinaari FSSC 22000 -standardin version 6 uusista vaatimuksista HACCP-tiimin vetäjä tai jäsen, laatupäällikkö tai laatuvastaava. Ilmoittaudu FSSC 22000 -standardin uuden
Maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään 7.6
Vuosittaista maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään tänä vuonna jo viidettä kertaa päivämäärällä 7.6. Elintarviketurvallisuusriskejä ja -uhkia on maailmalla laajasti, ja WHO:n mukaan
Pitkäjänteinen yhteistyö vastuullisen kalan parissa tuottaa tulosta
Pitkäjänteinen yhteistyö vastuullisen kalan parissa tuottaa tulosta Foodwestin tekemät kuluttajatutkimukset ovat syventäneet Finnforelin kuluttajaymmärrystä. Pitkän yhteistyön ansiosta työskentely on vaivatonta
Kirkasta kehittämiskohteet – hyödynnä Foodwestin auditointiosaaminen Foodwest auttaa selkeiden auditointisuunnitelmien ja toimittajakyselyjen laatimisessa sekä yksittäisten auditointien ohjaamisessa, kysymysten asettelussa ja
Kuluttajatutkimus varmisti, että Kalatassu kiinnostaa lapsiperheitä
Terveellisempi sushivaihtoehto kiinnostaa kuluttajia Sushikkeen matka Suomalainen menestysresepti -kilpailussa oli odotettua mutkikkaampi. Foodwestin kuluttajaymmärrys auttoi varmistamaan, että idea vähäkalorisesta sushista
Tahinismoothien konsepti hiottiin timanttiseksi Baba Foods lähti laajentamaan tuotevalikoimaansa Suomalainen menestysresepti -kilpailun avulla. Tahinismoothien kiinnostavuus testattiin Foodwestin konsepti- ja kuluttajatutkimuksilla.
Säilykehyllyn uutuustuotteet hioutuivat timantiksi Foodwestin avulla
Säilykehyllyn uutuustuotteet hioutuivat timantiksi Foodwestin avulla Foodwest selvitti Jemma-säilykkeiden kiinnostusta kuluttajakentässä ja auttoi viimeistelemään tuotteet Suomalainen menestysresepti -kilpailun paineessa. Vähäsarja
Happy Soup -keitot viimeisteltiin kuluttajaymmärryksen avulla
Happy Soup -keitot viimeisteltiin kuluttajaymmärryksen avulla Foodwestin kuluttajatestit antoivat Suomalainen menestysresepti -kilpailussa toiseksi sijoittuneille Happy Soup -keitoille ymmärrystä makuprofiilin kehityskohteista.
Harri Latva-Mäenpää: ”Foodwestin ytimessä on halu oppia ja luoda uutta”
Harri Latva-Mäenpää: ”Foodwestin ytimessä on halu oppia ja luoda uutta” Foodwestin toimitusjohtajana lokakuussa 2022 aloittanut Harri Latva-Mäenpää katsoo elintarvikealaa sekä
Smokehouse-valmisruokasarja on Suomalainen Menestysresepti 2023
Smokehouse-valmisruokasarja on Suomalainen Menestysresepti 2023 Rouheaa ja täyteläistä Smokehouse-valmisruokasarjaa hiottiin Foodwestin kanssa. Valmisruokakonsepti on Veljekset Mattilalle uusi aluevaltaus. Suomalainen menestysresepti
Haku Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailuun on käynnistynyt!
Haku Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailuun on käynnistynyt! Suomalainen Menestysresepti on kilpailu, jossa etsitään uusia, yllättäviä ja kunnianhimoisia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen
Foodwest järjestää uuden BRCGS-standardiversion muutoksia käsittelevän webinaarin
Uuden BRCGS-standardiversion muutoksia käsittelevä webinaari Maanantaina 30.1.2023 kello 13:30-16:00 (Teams) BRCGS-standardin uusi versio 9 julkaistiin elokuussa. Oletko jo tutustunut muutoksiin?
Foodwest järjestää ruoka-allergeenit ja niiden hallinta -webinaarin
Ruoka-allergeenit ja niiden hallinta -webinaari 19.1.2023 klo 12.30-14, Teams Allergeenit aiheuttavat toistuvasti takaisinvetoja Suomessa Allergeenit ovat ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergia-
Suomalainen menestysresepti -kilpailu tulee jälleen!
Mukana kilpailussa on tänäkin vuonna upea määrä suomalaisia ruokaideoita Uudelle kaudelle pyrki yli 100 hakijaa, joista 18 valittiin semifinaaliin kisaamaan
Pandan uutuusjoulukalenterit valmistuivat Foodwestin tehtaalla
Ravitsemusvastuullisuutta pakkausmerkinnöillä Euroopan komission Pellolta pöytään -strategian toimintasuunnitelmassa on monia ehdotuksia, joilla pyritään edistämään kestävää elintarvikekulutusta ja helpottamaan terveellisiin ja
Jyräävätkö kasvistuotteet viimein? Suhtautumisessa kasvis- ja lihatuotteisiin tapahtunut muutoksia
Juuri valmistunut lihan ja kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä sekä suhtautumista avaava Foodata kasvis & liha -kuluttajatutkimus nostaa esiin mielenkiintoisia muutoksia esim.
Nimitysuutinen: Harri Latva-Mäenpää valittu Foodwestin toimitusjohtajaksi
Foodwest Oy:n hallitus on nimennyt Harri Latva-Mäenpään Foodwestin toimitusjohtajaksi. Harri Latva-Mäenpää on koulutukseltaan filosofian tohtori ja hän on aiemmin toiminut
Foodwest auttaa viemään OATGOODSin potentiaalin uudelle tasolle
Foodwestin teknologiaosaaminen pääsee testiin OATGOODSin jatkokehityksessä. Monipuolisen raaka-aineen mahdollisuuksia on kartoitettu muun muassa ideamyllyn, applikaatiotestauksen ja märkäekstruusiokokeiden avulla. Elintarvikealan kiinnostus
Foodwest järjestää kaksi erillistä webinaaria yritysten laatutiimiläisille
Webinaari 1 HACCP jäsenten roolit ja HACCP-periaatteet Webinaari 2 Muutosyhteenveto liittyen BRCG-standardin uuteen versioon 9 Lue lisää alta ja ilmoittaudu
Nykyisen toimitusjohtajan siirtyessä muihin tehtäviin Foodwest Oy hakee Seinäjoelle TOIMITUSJOHTAJAA. Foodwest Oy on vakavarainen ja riippumaton vuonna 1995 perustettu elintarvikealan
Foodwest auttoi Maustajaa perustamaan pouch-tehtaan
Foodwestin asiantuntijapalvelut ovat olleet vahvassa roolissa, kun Maustaja päätti panostaa uuteen pakkausteknologiaan ja uusien tuotteiden sujuvaan tuotantoon. Maustaja on avaamassa
Foodwest rakensi Ruususen reseptin tiukalla aikataululla
Ruusun terälehdet maistuvat ja tuoksuvat Lasso Drinksin uutuusjuomassa. Foodwest viimeisteli alkoholittoman Ruusunen – kuohujuoman makuprofiilin. Yhä useampi kilistää kesän juhlissa
Tuotannon kasvaessa haemme prosessityöntekijää vakituiseen työsuhteeseen Foodwestin elintarviketehtaalle Seinäjoelle. Työ on vuorotyötä, pääosin aamu- ja iltavuoroja (7-15, 15-23) sekä satunnaisia
Uusi ruokatutkimus paljasti jättiyllätyksen: nyt trendaa tavismi
Juuri valmistunut laaja nuorten ruokatrendejä avaava Foodata nuoriso -tutkimus paljastaa mielenkiintoisia piirteitä suomalaisnuorten syömisestä ja ruoanlaitosta. Moni ennakkoluulo saa kyytiä
Kysely auttaa kehittämään elintarviketurvallisuuskulttuuria
Foodwestin sähköinen kysely henkilöstölle tarjoaa täsmäohjeita elintarviketurvallisuuskulttuurin parantamiseen. Kysely ottaa huomioon kaikki tasot tuotannosta johtoon ja tuo esiin myös pinnan
Foodwest järjestää ajankohtaisen verkkokoulutuksen HACCP -tiimiläisille
Kirkasta tiimillesi HACCP ja ilmoita koko joukko etäkoulutukseen!Teams-koulutuksessa käymme läpi HACCP-vaiheet ja -periaatteet käytännönläheisesti Codex Alimentariuksen vaatimusten pohjalta. HACCP/elintarviketurvallisuustiimin
Foodwest kehitti Osuuskauppa Keulalle VIRKUNE -vitamiinijuomat
Osuuskauppa Keula haluaa olla mukana edistämässä asiakkaidensa terveellisiä elämäntapoja. Erityisenä kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret, joiden terveellisiin kulutustottumuksiin vaikuttaminen kantaa
Tuoteidealle potkua Pop up -tehtaalta: ”Saimme varmistuksen, että ajatuksemme kantaa”
Foodwestin Pop up -tehtaan palvelut mahdollistavat uuden tuotteen valmistuskokeilut ilman suuria investointeja. Soocin uudet kastiketuotteet on hiottu huippuunsa monialaisen tiimin
Erityisruokavaliot haltuun Foodwestin täsmäkoulutuksilla
Ravitsemuksen haasteet vaativat yhä enemmän erikoisosaamista. Foodwestin räätälöityjen koulutuksien avulla ruoan laatu ja turvallisuus varmistetaan läpi ammattikeittiön toiminnan. Erityisruokavaliot ja ravitsemuksen haasteet vaativat ammattikeittiön henkilökunnalta monipuolista ymmärrystä
Foodwestin insight-tiimi on elintarvikekehityksen syväymmärtäjä ja kasvun mahdollistaja. Tuotamme asiakkaillemme näkemystä kuluttajien käyttäytymisestä FMCG-sektorilla ja annamme vauhtia toimijoille, jotka haluavat
Hae mukaan Suomalainen Menestysresepti 2023 -kilpailuun!
SOK järjestää jälleen Suomalainen Menestysresepti -kilpailun, jossa Foodwest on yhteistyökumppanina. Kaipaako yrityksenne tuoteidea vielä mahdollisesti viilausta valloittaakseen suomalaiset kuluttajat? Kilpailu tuottaa uusia
Monialaista tukea erityisruokavalioiden huomioimiseen ruokapalveluissa
Foodwestin asiantuntijatiimi auttoi kehittämään ruokapalveluiden kustannustehokasta ja ravitsemuksellisesti laadukasta toimintaa Seinäjoen kaupungin ruokapalveluissa. Erityisruokavaliot ja ravitsemuksen haasteet vaativat ruokapalveluilta entistä
Kala kiinnostaa kuluttajia – Foodwest selvitti, mitä kalatuotteilta odotetaan
Kalan käyttö tulevaisuuden Suomessa -tutkimus kertoo, miten kala saataisiin aktiivisemmin kuluttajien ruokapöytiin. Raportti antaa tukea kalatuotteiden tuotekehitykseen ja innovointiin. Tutkimus
Foodwest Oy hakee elintarvikkeiden laatu- ja tuotetietoasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen. Foodwestillä on toimistot Seinäjoella ja Tampereella, mutta etätyön tekeminen kotitoimistolta on
Haemme prosessityöntekijää vakituiseen työsuhteeseen Foodwestin uudelle elintarviketehtaalle Seinäjoelle. Työ on vuorotyötä, pääosin aamu- ja iltavuoroja (7-15, 15-23) sekä satunnaisia yö-
Fallero kehitettiin kuluttajaa kuunnellen Foodwest tuki Falleron kehitystä muun muassa kuluttajatutkimuksien ja tuotekehityspalveluiden muodossa. Härkäpavusta valmistettu pyörykkä kiilasi Suomalainen menestysresepti
Lahnaa leivän päälle – Leikkala on uusi tapa syödä kalaa
Vuoden 2021 Suomalainen menestysresepti -kilpailu toi kalaleikkeleen suomalaisten voileipäpöytiin. Kamaboko-tiimi sai Foodwestin asiantuntijoilta tukea tuotekehitysprosessiin. Japanilaisesta ruokaperinteestä ammentava kalaleikkele vastaa
Luomuvälipala kehitettiin asiakaskuntaa kuunnellen
ChiaGood on tekijöilleen uusi aluevalloitus tuoretuotteiden maailmaan. Foodwestin asiantuntijat opastivat Suomalainen menestysresepti -kilpailijaa tuotteen kehittämisessä. Pitkään luomutuotteita maahantuonut Foodin tarttui
Bean Better tuotiin koko kansan ulottuville maku edellä
Bean Better tuotiin koko kansan ulottuville maku edellä Foodwestin kuluttajatutkimukset vahvistivat, että Bean Better -härkäpapupala on trendien aallonharjalla. Suomalainen menestysresepti
Pastamarkkinoiden valloitus vaatii raakaa työtä – Kaurakas on ainoa lajissaan
Arjen perusraaka-aine päivitettiin kauraiseksi Suomalainen menestysresepti -kilpailussa. Foodwestin ammattitaitoa hyödynnettiin muun muassa kuluttajien ajatusten luotaamisessa. Täysin uudenlaisen tuotteen tuominen tuttuun
Ateriakippo vastaa tuoreen ja terveellisen valmisruoan tarpeeseen
Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana Foodwestin asiantuntijatiimi auttoi hiomaan Ateriakipon timanttiseksi. Raaka-aineiden yhdistäminen pakkaukseen vaati monipuolista tutkimusta. Ateriakippo vastaa etätyöläisen kaipaukseen
Foodwest selvitti kuluttajien odotuksia ikonisten brändien kauratuotteita kohtaan
Raision uuden elintarviketehtaan lippulaivoiksi nousevat Elovena- ja Benecol-brändien kaurapohjaiset tuotteet. Foodwest selvitti, miten kuluttajat suhtautuisivat markkinatulokkaisiin. Foodwestin ja ruokajätti Raision
Foodwest auttoi viemään kahvilan lounaslasagnen suuren mittakaavan tuotantoon. Nyt suosikkiherkku valmistuu Valkoinen Puu -ketjun omassa ruokatehtaassa. Teksti: Riina Nygrén Kuvat:
Elintarviketurvallisuuteen kohdistuvat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Niin kuluttajat kuin viranomaisetkin vaativat, että kaikkien elintarvikkeiden on oltava korkealaatuisia ja kuluttajalle turvallisia. ISO
Kotimaisten kukkauutteiden päätyminen Lumenen kosmetiikkatuotteisiin pohjautuu yhteistyöhön Foodwestin kanssa. Luonnonkasvien hyödyntäminen on iso osa kotimaisen kosmetiikkayhtiö Lumenen brändistrategiaa Tahto
Haemme vakituiseen työsuhteeseen tutkimuspäällikköä Tuotamme asiakkaillemme kuluttajaymmärrystä tukemaan päätöksentekoa ja kehittämään liiketoimintaa. Asiakkainamme on toimijoita pienistä yrityksistä maan suurimpiin
Haemme vakituiseen työsuhteeseen vuorotyöhön elintarviketuotannon työntekijää Foodwest Oy:n uudella tehtaalla Seinäjoella valmistetaan ja pakataan asiakastoimeksiantoina erilaisia elintarvikkeita; mehuja, kastikkeita,
Yritykset voivat hyödyntää Foodwestin asiantuntijuutta myös ELY-keskuksen tukemana
ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut tukee pk-yritysten kehittämistä Hyväksyttynä palveluntuottajana Foodwest tarjoaa monipuolista apua elintarvikealan yritysten kehittämiseen. Alla esimerkkejä konsultoinnin mahdollisista sisällöistä:
MTV3 näyttää Suomalainen Menestysresepti 2021 -kilpailun kanavillaan
Kesäkuussa starttaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa10-osainen Suomalainen menestysresepti -sarja. Ensimmäinen jakso esitetään keskiviikkona 23.6 MTV 3 kanavalla. Foodwestilla on iso rooli kilpailussa – Foodwestin asiantuntijat ovat
Elintarviketurvallisuuskulttuuri näkyväksi digitalisaation avulla
Webinaari Teams -alustalla 19.8.2021 klo 12.30-14.30 Elintarviketoimijoiden edellytetään kehittävän elintarviketurvallisuuskulttuuria toiminnassaan keväällä 2021 julkaistun säädösmuutoksen velvoittamana. Hygienia-asetuksen 852/2004 muutoksen myötä
Haemme nyt Tampereelle tutkimushaastattelijaa osaksi kenttätiimiämme. Työmme suola ja sokeri ovat uudet elintarvikeinnovaatiot ja kuluttajien kohtaaminen. Työsi ydin on sujuva,
Haemme nyt Tampereelle kenttäkoordinaattoria Pääset yhdistämään työssäsi terävää ajatuksenjuoksua vaativaa suunnittelutyötä, esimiestaitoja sekä konkreettista käsillä tekemistä. Työsi on mahdollistaa tutkimusten
Apetit Oyj:n kaupallinen johtaja Timo Partola arvostaa Foodwestin tutkimusasiantuntijoiden vahvaa ruokatuntemusta ja käytännönläheistä tutkimusotetta. Kaupallinen johtaja Timo Partola (kuvassa)Apetit Oyj:stä korostaa,
Tuotetiedot viimeistelevät tuotteen Tuotekehityksen viimeisin, mutta ei todellakaan vähäisin vaihe on pakkausmerkintöjen laatiminen. Pakkausmerkinnät vaikuttavat moneen asiaan; niillä voi viestiä
Foodwest järjestää ajankohtaisen koulutuksen jonka teemana on Vastuullinen ravitsemus elintarviketeollisuudessa
Koulutus toteutetaan tehokkaana verkkokoulutuksena MS -Teams alustalla 10.6 klo 12:30-15:00 Ilmoittaudu mukaan! Vastuullisuus on vahva trendi Uusissa Pohjoismaisissa ja suomalaisissa
Ruoka-alan webinaarissa kuullaan Foodwestin viesti “IDEASTA KAUPAN HYLLYLLE” ja muita mielenkiintoisia puheenvuoroja. WEBINAARI: MANIA MURKINASTA – REITTI IDEASTA OSTOSKORIIN
Berner Oy on tuonut yhteistyössä Foodwestin kanssa markkinoille uuden tuotesarjan
Berner Oy on tuonut yhteistyössä Foodwestin kanssa markkinoille tuotesarjan, jossa omenaviinietikka on sekoitettu maistuviksi shoteiksi. Bernerin Junior Brand Manager Noora
Foodwest auttaa brändejä myös kansainvälisillä markkinoilla
Foodwest on tehnyt kansainvälisille markkinoille suuntautuvaa kuluttaja- ja markkinatutkimusta jo 15 vuoden ajan muun muassa Euroopassa ja Venäjällä. Palvelulle riittää
Foodwestin asiantuntijat mukana ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluissa
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen keskiössä ELY-keskuksen tukemat Yritysten kehittämispalvelut koostuvat analyysi, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Foodwest on valittu palveluntuottajaksi analyysi- ja konsultointipalveluihin
Kilpailuun voi ilmoittautua 13.1.2021 asti Jos ideasi kaipaa vielä viilausta valloittaakseen suomalaiset kuluttajat, kannattaa nyt hyödyntää tilaisuus osallistumalla Suomalainen Menestysresepti
Suomalainen Menestysresepti tulee taas – hae mukaan!
Suomalainen Menestysresepti on kilpailu ja televisio-ohjelma, jossa etsitään uusia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen hyllyille. Molemmat aiempien tuotantokausien voittajat, Leivon Leipomon Boltsi
Satakuntalainen lähiruokatuote 2020 -kilpailun voittaja on valittu
Kilpailun finaali koostui tuotteiden maistatuksesta ja Foodwestin toteuttamasta kuluttajatutkimuksesta, joiden perusteella voittaja on valittu. Asiakkaat pääsivät siis vaikuttamaan, mikä tuote
Pirkanmaan Voimian Puhti-ravintolassa palvelee tätä nykyä myös Bistro, jossa tarjoillaan maailman makuja ja tuoreita reseptejä. Foodwest auttoi muotoilemaan konseptin vaativia
PAKKAUS, BRÄNDÄYS JA LOGISTIIKKA 2.12. – SUPERHYVÄ-HANKKEEN MAKSUTON ILTAPÄIVÄWEBINAARI
Pakkaus, brändäys ja logistiikka ovat aiheita, jotka tuottavat usein päänvaivaa erityisesti pienille yrityksille. Tähän tilaisuuteen olemme koonneet näistä aiheista esityksiä,
Ajankohtaista tietoa Synkan muutoksista GTIN-koodittomien lavojen käyttö tuotetietopankissa loppuu toukokuussa. Myös pakkaushierarkioita selkeytetään. Koodittomien lavojen tiedot poistetaan Synkasta ensi toukokuussa.
Finnsusp Oy:n kuivasilmätuotteet löysivät uuden markkinapaikan apteekeista Foodwestin toteuttaman tutkimuksen myötä. Myyntijohtaja Markus Tenovuo kiittää tutkimuksen antamista suuntaviivoista. Kuivasilmätuotteita Liedossa
Satakunnan Osuuskaupan Satakuntalainen lähiruokatuote 2020 -finaalitapahtuma järjestettiin Prisma Mikkolassa 25.9. Finaalivaiheeseen yltäneet yritykset ovat Agrifutura Tomaatit Oy, Metsärannan Liha, Mäkilän
Foodwest tukena Kiteen matkailu- ja elintarvikeliiketoiminnan brändäämisessä
Paikallisuus, tarinallisuus ja puhdas ruoka kiinnostavat ihmisiä niin meillä kuin muuallakin, ja Foodwestillä on tärkeä rooli näiden arvojen muotoutumisessa valmiiksi
Suomen Markkinatutkimusliitto (Smtl ry) on viime kuukausina törmännyt ilmiöön, jossa kuluttajan on vaikea ymmärtää, lähestyykö häntä oikea ihminen vai soittorobotti.
Foodwest järjestää Allergeenien hallinta -koulutuksen
Verkkokoulutus toteutetaan torstaina 5.11. klo 12:30-15:00. Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää paremmin allergioita ja niiden esiintyvyyttä, pakkausmerkintävaatimuksia sekä allergeenien hallintaa. Turvalliset
Äidin patukka saatettiin kotikeittiöstä kaikkien saataville
Perheenäidin ratkaisu välipalannälkään sai tuulta purjeisiin Suomalainen menestysresepti -kilpailusta. Äidin patukka syntyi oman perheen tarpeisiin, mutta ammattilaisten kannustuksesta välipalaa lähdettiin
Ruoka-annoksen tuotteistamisessa on useita vaiheita Huono Äiti -valmisruoka sai alkunsa ravintolakeittiöstä. Ravintola Emon keittiömestari Ilkka Lääverin ideoima annos lähti kehittymään
Villipeston brändi sai viime silauksen SMR-kilpailussa
Lapin Marian Villipeston pakkausta ja brändi-ilmettä hiotiin Suomalainen Menestysresepti -kilpailussa Foodwestin asiantuntijoiden avustuksella. Suomalaisista villiyrteistä valmistettu Villipesto on metsän antimien
Foodwest auttoi viimeistelemään Kuusamon kalalastun
Kuluttajatutkimuksella varmistettiin täysin uudentyyppisen kalatuotteen viestinnälliset kärjet ja pakkausilmeen houkuttelevuus. Kuusamon Kala osallistui Suomalainen menestysresepti -kilpailuun kotimaisesta järvikalasta valmistetulla kalalastulla.
Suomalainen Menestysresepti -kilpailu käytiin vuonna 2020 toista kertaa. Ohjelmassa asiantuntijoista koostuva raati ja Foodwestin asiantuntijat auttoivat finalisteja kehittämään tuoteidean valmiiksi
Elintarvikealan tuotteistuskoulutus alkaa taas syksyllä
Foodwestin ja Kamonin järjestämä elintarvikealan tuotteistuskoulutus vahvistaa niin tuotteistus-, kuluttaja-ymmärrys- kuin tuotekehitysosaamistasi. Tehokas kahden päivän verkkokoulutus Päivä 1 Trendit Tuotteistaminen
Kilpailu huipentuu Nelosen Tv-sarjassa jossa seurataan yrittäjien tuoteideoiden matkaa kaupan hyllylle asti. Tv lähetysten ajankohdat tästä linkistä. Kaikki jaksot löydät
Foodwestin uuden esitteen voit lukea alla olevasta linkistä. [sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”large” link=”https://www.esitteemme.fi/foodwest/WebView/” target=”_blank” icon=”fas fa-angle-right” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Lue
Foodwestin uuden tehtaan testiajot ovat hyvällä mallilla ja kaikki on valmiina uusille menestystuotteille. Foodwestin kasvustrategia vaati nykyaikaisemmat toiminta-olosuhteet, jotta se
Foodwestin uusi tehdas Seinäjoella luo mahdollisuuksia kasvattaa elintarvikealan osaamista ja mahdollistaa Food Service -toimijoiden omien tuotteiden sopimusvalmistuksen. Foodwest on viime
Ajankohtaista tietoa Synkan ja pakkausmerkintöjen muutoksista
Huhtikuun alusta alkaen elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaa pitää tarvittaessa ilmoittaa pakkausmerkinnöissä ja Synkassa. Tämän lisäksi Synkkaan tulee uusia päivityksiä toukokuussa. Päivityksen
Tässä haastavassa tilanteessa tarvitsemme Suomeen entistä enemmän menestysreseptejä. Kysyimme kolmelta viime vuoden Suomalainen Menestysresepti -kilpailun finalistilta, mitä S-ryhmän ja Foodwestin
HYÖDYNNÄ FOODWESTIN ASIANTUNTIJAPALVELUITA HAASTEISSASI Business Finlandin häiriötilanteen kehitysrahoitusta voi hakea 6-250 henkeä työllistävät yritykset. Rahoituspalvelut on tarkoitettu kaikille Suomessa toimiville
Sähköiset tutkimustyökalut palvelevat myös poikkeusoloissa
Foodwestin sähköiset tutkimustyökalut kuluttajaymmärrykseen tuovat myös poikkeustilanteen vallitessa näkemystä yritysten päätöksenteon tueksi. Toteutamme sekä kvalitatiivisia että kvantitatiivisia tutkimuksia monin eri
Kuluttajaa kiinnostaa, mistä aineksista elintarvikkeet muodostuvat. Pääainesosan ilmoittamiseen tulee muutoksia huhtikuun alussa. Foodwestin tuotetietopalvelu auttaa pakkausmerkinnöissä ja Synkassa, kun tarvitset
Foodwestin Suvi Luoma luotsaa Suomen markkinatutkimusliittoa
Suomen markkinatutkimusliiton (SMTL) puheenjohtajuus toi Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luomalle uuden kiinnostavan näköalapaikan. Liittoon kuuluvat alan johtavat yritykset Suomessa. Foodwestin tutkimusjohtaja
Foodwest mukana kehittämässä uudistunutta Ruokaprovinssi-brändiä
Etelä-Pohjanmaalla on viimeisen vuoden aikana kehitetty maakunnallista Ruokaprovinssi-brändiä alueen ruokatoimijoiden yhteistyönä. Kehittämistyö tehtiin osana kansainvälisen NICHE-hankkeen pilottiprojektia, jonka koordinoinnista Etelä-Pohjanmaan
Haemme TUOTETIETOASIANTUNTIJAA vakituiseen työsuhteeseen Seinäjoen tai Tampereen toimipisteellemme. Työtä on mahdollista tehdä myös etätyönä. Olet tarkka ja järjestelmällinen vastuunkantaja ja
Foodwest Oy toimittaa jatkossa Umbrella Interactive -ohjelmiston elintarvikealalle
Atao Oy ja Foodwest Oy ovat solmineet liiketoimintakaupan, jossa Ataon digitalisointia ja vastuullisuutta koskevat asiantuntijapalvelut siirtyvät elintarvikealan tuoteturvallisuusjärjestelmien osalta Foodwestille. Osana järjestelyä
Kaura puhuttelee kuluttajaa, eikä buumi ole hiipumassa. Siitä on todisteena Fazerin Alku Kauraöljy, joka sai Foodwestin toteuttamassa kotitestissä innostuneen vastaanoton.
Tulossa kevättalvella 2020 – Elintarvikealan tuotteistuskoulutus
Foodwest ja Kamon järjestävät kevättalvella 2020 ainutlaatuisen tuotteistuskoulutuksen, joka on 100% räätälöity vastaamaan juuri elintarvikealan tarpeita. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa
Vuodessa ehtii vaikka mitä, kun pistää asiat rullaamaan oikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tätä mieltä ovat keittiömestari Kari Rantanen ja elintarviketeollisuusalan vaikuttaja Raino Kukkonen, jotka
Hallitsetko Euroopan unionin elintarvikelainsäädännön?
Foodwestin tuotetietopäällikkö Mari Riuttala osallistui elokuun lopussa Food Regulatory Affairs -koulutukseen Kööpenhaminassa. Kolmessa päivässä tuli kotimaahan vietäväksi tiivis paketti eurooppalaista
Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitto tuli kuluttajia kuunnellen. Boltsimies Anssi Räntilä Leivon Leipomosta kertoo, että Foodwestin kuluttajatesteillä oli suuri merkitys lopputulokseen
Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma tietää, millaisin eväin suomalaisia menestysreseptejä tehdään. Televisiosarjan tuomaristossa vaikuttanut asiantuntija paljastaa kuuden kohdan ohjelman, miten syntyy
Gluteenittomasta tattarista syntyy vaikka mitä. Suomalainen menestysresepti -kisassa selviää, miten käy hunajanmakuisille tattarimuroille ja suolaisille tattarisnackseille. Knehtilän Luomutuotteen väellä on
Kukapa meistä ei haluaisi helposti nautittavaa ja terveellistä välipalaa? Sellainen on Mo’Zumo-smoothie, joka tavoittelee Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittoa. Itä-Suomen yliopiston
Suomalainen menestysresepti -kilpailun yksi persoonallisimmista finalisteista tulee Tampereelta. Leivon Leipomon Anssi Räntilä aikoo koko kansan Boltsimieheksi. Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kehitti vahingossa
Miten saada suomalaiset syömään enemmän hyviä rasvoja? Alavuden Öljynpuristamon vastaus on uusi Juureva-levite. Alavuden Öljypuristamon johtajan Hanna Yli-Kuhan hymy on herkässä, kun
”Sulattaa sydämen, ei jäätiköitä”. Voisiko parempaa mainoslausetta olla jäätelöllä? Seitsemän elintarviketieteiden opiskelijan kehittämä härkäpapujäätelö pyrkii Suomalainen menestysresepti -televisiosarjan avulla suomalaisten
”Jotkut pitävät missiota mahdottomana. Me pidämme sitä välttämättömyytenä. Maailman proteiinitarve kasvaa jatkuvasti väestönkasvun myötä. Lihan kulutuksen vastaavaa kasvua planeettamme ei
S-ryhmä ja Foodwest etsivät keväällä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa elintarvikkeita, joilla on mahdollisuus nousta Suomen kuuluisimmaksi uudeksi ruokatuotteeksi. Kevään karsinta- ja
Foodwest hallinnoi Arnoldsin suosittujen donitsien, salaattien, juomien ja suolaisten annosten tietoja reseptinhallintajärjestelmässä. Arnoldsin tuotekehityspäällikkö Tekla Wannas oli jo aikaisemmassa työssään
Kun kerran aloitetaan, tehdään se kasvuajatuksella. Näillä eväillä rakentuvat Foodwestin uudet toimitilat Seinäjoen Rovekseen. Muutto on lokakuussa. Foodwest Oy:n tulevaisuuden
Foodwestissa kehitetty The Finnish Long Drink -lonkero palkittiin kultamitalilla American Distilling Instituten kilpailussa. The Long Drink Companyn perustajaosakkaat Ere Partanen
Viime vuonna Kiteen elinkeinopäällikkönä aloittanut Mikko Heickell ryhtyi määrätietoisesti kehittämään alueen elintarviketuotantoa. Hän heitti myös pallon Foodwestille, josta lähdettiin innolla
Foodwestin markkinatutkimuspäällikkö Juuli Seppälä käsittelee Elintarvikepäivän 2019 puheenvuorossaan kuluttajien vastuullisuutta aiheenaan “Kuluttaja ongelmoi vastuullisuutta – miten ja miksi?”. Vinkvink, earlybird
Perheyhtiö Kaslink kehittää intohimolla uutta syötävää muuttuviin ruokailutottumuksiin. Foodwest toimii yhteistyökumppanina pakkausmerkintöjä tarkastamalla ja tallentamalla tuotetiedot Synkka-tallennuspalveluun. Kaslink Oy on
Foodwest tuottaa Valiolle kansainvälistä kuluttajaymmärrystä
Foodwest tekee kuluttajatutkimuksia myös kansainvälisillä markkinoilla. Valio on hyödyntänyt tutun kumppanin osaamista kansainvälisillä markkinoilla. Vientimarkkinoilla pätevät saman lainalaisuudet kuin kotimaassakin:
Fresh Servant tuottaa nopealla tempolla uusia tuotteita suomalaisten ruokahetkiin. Yritys luottaa kumppanina Foodwestiin, joka tuo asiantuntijuutta tuotekehitykseen, pakkausmerkintöihin ja markkinatutkimukseen.
Foodwest liittyi syksyllä jäseneksi Suomen markkinatutkimusliittoon (STML), johon kuuluvat alan johtavat yritykset Suomessa. Liittoon kuuluvat Foodwestin lisäksi Finnpanel, Taloustutkimus, Inspirans,
Tuotetietojen tallentaminen ja pakkausmerkinnät ovat tärkeässä roolissa, kun kaupan ala digitalisoituu. Tämä näkyy vahvasti myös elintarvikealalla. Verkkokaupan kasvu ja kauppojen
FOODWEST KASVUOPEN 2018 FINAALITUNNELMISSA JA PITCHAAMASSA
Kasvu Openin 2018 finaali järjestettiin Jyväskylässä 24.10.-25.10. Foodwest oli mukana Suomen 100 kasvuhakuisimman yrityksen joukossa. Finaalimatkalla Foodwest on saanut positiivista
Erihyvä-hankkeen menestyksen siivittämänä syntyi Superhyvä – Uusilla avauksilla menestykseen, joka käynnistyy starttitilaisuudella Helsingissä 21.11. Erihyvä keskittyi erityisruokavalioihin, mutta Superhyvän kenttä
Kuokka on isketty maahan. Foodwestin uuden toimitilan rakennustyöt Seinäjoen Roveksessa ovat täydessä vauhdissa ja rakennustyömaalla käy kuhina. Panokset tulevaisuuteen ja
Haku Suomalainen Menestysresepti -kilpailuun on nyt käynnissä. Tavoitteena on luoda kauppojen hyllyille uusia tuotteita, joista tulee Suomen kuuluisimpia elintarvikkeita. Kotimaisilla
Kun tuote oikein onnistuu, se ei jää markkinoiden tähdenlennoksi. Niin tapahtui Foodwestin kehittämälle Punaisen Tuvan Viinitilan Kohina-mahlapunaviinille, joka on noteerattu
Foodwest Oy on elintarvikepohjaisen liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Olemme toimineet elintarviketutkimuksen, – kehityksen ja – turvallisuuden ytimessä 20 vuotta auttaen
Uusi toimitila leipoo Foodwestista vahvemman ruokatoimijan
Suomalaisen elintarviketeollisuuden hyvä vire saa Foodwestin investoimaan uusiin toimitiloihin. Seinäjoelle ruokaprovinssin ytimeen ensi vuonna valmistuva toimitila ja koetehdas vahvistavat asiantuntijayrityksen
Onko sinulla elintarvike, josta voisi kasvaa ensi vuonna Suomen kuuluisin? Tai idea, jota kehittämällä syntyisi jotain uudenlaista makumaailmaan? Tämä kilpailu
Foodwest on auttanut Juustoporttia kehitystyössä tuottamalla tutkittua tietoa tuotekehityksen avuksi. Viimeisin Juustoportin kehittämä tuoteperhe on Hyvin-sarja, jolle voi ennustaa menestystä
Pienillä elintarvikevalmistajilla on usein yhteinen huoli. Idea olisi täyttä timanttia ja intoa löytyy, mutta rahaa ja osaamista tuotekehitykseen ja brändäämiseen
Laaja kiinnostus Foodwestia kohtaan vahvistaa sen asemaa elintarvikealan osaamisen huippuyksikkönä. Foodwest Oy:n suunnattu osakeanti laajensi omistuspohjaa mielenkiintoisilla elintarvikealan toimijoilla. Yrityksen
Foodwestin ovi käy yhä tiuhempaan tahtiin, kun elintarvikealan buumi tuo uusia mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita. Reilun vuoden Foodwestia luotsannut Karri Kunnas myhäilee
Foodwestin tuotekehityspäällikkö Virve Anttila kehitti reseptin, jolla suomalainen lonkero aloitti Amerikan valloituksen. The Long Drink Companyn perustajaosakkaat Ere Partanen ja
Jäätelöä rullalla? Kananmunatonta kananmunaa? Täysipainoista vegeruokaa? Foodwestin kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli kertoo kuulumiset Lautasella-messuilta, jotka järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 27.–28. huhtikuuta. Uuden
Foodwestin tuoreen välipalatutkimuksen mukaan liki 40 prosenttia vanhemmista kokee ongelmaksi, ettei keksi lapsilleen hyviä välipalavaihtoehtoja. Suomalaisten lapsiperheiden välipalakulttuuri on Foodwestin
Foodwest ylsi 64 hakijan joukosta Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle, joka kuuluu valtakunnalliseen Kasvu Open sparrausohjelmaan. Toimitusjohtaja Karri Kunnaksen mukaan 15 kasvupotentiaalisimman yritykseen
K. Leivon Leipomon pikkuleivät maistuvat aasialaisille. Uusi mahdollinen aluevaltaus löytyi ISM-messuilla Kölnissä tammikuun lopussa. – Olimme ensikertalaisia messuilla ja täytyy
Laatu- ja pakkausmerkintäkoulutus 19.4.2018 Tampereella
Foodwest Oy järjestää ajankohtaisen pakkausmerkintä- ja laatujärjestelmäkoulutuksen Tampereella 19.4.2018. Tule kuulemaan, mitä kaikkea pakkausmerkinnöissä tulee huomioida sekä miten uuden alkuperämaa-asetuksen
Kuvassa: Studio One personal trainer Marko Leppänen (vas.), Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas ja Studio Onen toimitusjohtaja Mikko Äikäs olivat tyytyväisiä
Maitokolmio toi syyskuussa markkinoille ensimmäiset proteiinivanukkaat, jossa on käytetty kotimaista maitoa. Tuotekehitys tehtiin Foodwestissä. Maitokolmion markkinointipäällikkö Jouni Tiainen kertoo,
Tähtäätkö asiakaslähtöisen elintarviketuotannon vetovastuuseen? Hae meille!
Haemme vakituiseen työsuhteeseen Seinäjoelle TUOTANNON KEHITYSINSINÖÖRIÄ Kehitysinsinöörin tehtävässä vastaat tuotannon päivittäisestä toiminnasta ja monipuolisista asiakastoimeksiannoista. Saat mahdollisuuden toimia itsenäisesti tuotantoon
Kunnianhimoinen menestyjä haluaa syödä terveellisesti, turvallisuutta arvostava vastuullisesti. Epanet-professori Harri Luomala sanoo, että kuluttajien arvomaailmaan osuvassa markkinoinnissa on paljon potentiaalia
Foodwestin tuotetietopalvelussa työskentelee tiimi, joka seuloo virheelliset pakkausmerkinnät pois markkinoilta. Yksi suurimmista asiakkaista on maailman kaikille mantereille levittäytynyt Mars. Maailmanlaajuisen
Markkinat ovat muuttuneet, kun proteiinipitoiset kasvisruokatuotteet ovat saapuneet markkinoille. Foodwest toteutti laajan kuluttajatutkimuksen ruokailutottumuksista, erityisesti kasvisruokailuun liittyen. Tutkimus on jatkoa
Kuka söi porsaan, jos yhä useampi tarttuu kasvimaan antimiin tai lihankorvikkeisiin, kysyi Foodwestin markkinatutkija Emmi Penttilä Food Business Summit -tapahtumassa
Eeva Perttulan siirryttyä uusien haasteiden pariin Foodwestin toimitusjohtajaksi on valittu maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, agronomi Karri Kunnas. – Foodwestissä minua
Foodwest Oy:n toimitusjohtajaksi on 01.03.2017 alkaen nimitetty maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Karri Kunnas. Karri Kunnaksella on laaja ja monipuolinen
Case Maitokolmio: Trendit ja omat brändit tuotekehityksen ytimessä
Paikallinen, keskipohjalainen maidonjalostaja, FIT-tuoteperheen äiti ja isä, toholampilainen Maitokolmio satsaa pelottomasti tuotekehitykseen. Maitokolmio on yli satavuotias ja melkein sata henkeä
Kilpailijalta tuli markkinoille taas uusi tuote. Mistä ne aina keksivätkin nämä ideat? Seuraavalla kerralla me olemme ensimmäisiä! Suuryrityksen tuotekehitysresurssit ovat
Yksi nainen on ollut kiekkoilevan kansan huulilla. Toimitusjohtajamme Eeva Perttula eli Pikkumusta valittiin jääkiekkoseura Porin Ässien toimitusjohtajaksi. Porilainen kiekko kaipasi
Linseed Oy:n Lumina-tuoteperhe kasvoi uudella tulokkaalla. Foodwest Oy tarjosi tuotekehitys- ja pakkausmerkintä osaamistaan Siemennäkkäri-leivontaseoksen ponnistaessa markkinoille. Toimme oman näkökulman ja
IFFA messujen trendeinä tuottavuus, laatu ja turvallisuus
Lihateollisuuden merkittävin messutapahtuma Euroopassa, IFFA, järjestettiin toukokuun alkupuolella Frankfurtissa Saksassa. Näytteilleasettajia oli noin 1.000 ja messuvieraita yli 60.000, joista suurin
Virheelliset pakkausmerkinnät voivat tuhota tuotteen menestyksen
Tuotepakkaukset vetoavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen ja antavat kuluttajille tietoa tuotteen sisällöstä. Mutta niillä on merkittävä vaikutus myös kaupan ostajien päätöksiin. Nämä
Ruholuokituksella määritetään ruhon todellinen käyttöarvo
Kuluttajalle lihan alkuperä ja eettinen laatu ovat entistä tärkeämpiä laatukriteerejä. Eri näkökulmista johtuen jotkut laatutekijät mielletään muita tärkeämmäksi, vaikka lähes