Markkinat ovat muuttuneet, kun proteiinipitoiset kasvisruokatuotteet ovat saapuneet markkinoille. Foodwest toteutti laajan kuluttajatutkimuksen ruokailutottumuksista, erityisesti kasvisruokailuun liittyen. Tutkimus on jatkoa vuonna 2012 tehdylle tutkimukselle. Kohderyhmänä oli 18–69-vuotiaat suomalaiset (N=700).
Markkinatutkija Emmi Penttilä ja suositun Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja Nanna Rintala kokkasivat yhdessä grillissä kasvisruokaa ja keskustelivat aiheesta.
– Nyt näkyy se, että kasvisruoka saa olla muutakin kuin kevyttä dieettiruokaa. Moni valitsee kasvisaterian myös maun takia, ei pelkästään ekologisista ja terveyssyistä, Penttilä huomauttaa.
Katso video:
Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas pitää kasvisruokabuumia mielenkiintoisena ilmiönä. Se näkyy vahvasti myös asiantuntijayrityksen toiminnassa.
– Meille on tärkeää, että olemme tiiviisti mukana ruokapuolen uusimmissa virtauksissa. Tehtävämme on tuottaa tietoa ja näin tukea elintarvikealan kehittymistä, hän toteaa.
Tutkimusraportti on osa Foodwest Omnibus -tutkimusten sarjaa ja tarkoitettu tilaajayritysten käyttöön.
Kuvateksti: Emmi Penttilä ja Nanna Rintala kokkasivat kasviksista herkullista grilliruokaa.