Vuodessa ehtii vaikka mitä, kun pistää asiat rullaamaan oikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tätä mieltä ovat keittiömestari Kari Rantanen ja elintarviketeollisuusalan vaikuttaja Raino Kukkonen, jotka perustivat viime vuonna UHT-valmistusteknologiaa käyttävän Kouvolan Herkku Oy:n.
Sopivat toimitilat löytyivät Kouvolasta Valion entisestä meijeristä. Ne saneerattiin perusteellisesti vastaamaan tarkkoja elintarviketurvallisuusvaatimuksia.
– Uudet UHT-laitteistot pakkauslinjoineen asennettiin viime syksynä. Samalla kehitimme uusia tuotereseptejä asiakkaiden tarpeisiin, Kukkonen kertoo.
Kouvolan Herkku valmistaa UHT-prosessissa Tetra Edge -pakkaukseen pakattavia jälkiruoka- ja pääruokakastikkeita sekä nestemäisiä tuotteita private label -merkeille.
Ulkoistettu laatupäällikkö toi lisää vauhtia
Kouvolan herkku ostaa Foodwestiltä laatupäällikköpalvelun, mikä on auttanut huomioimaan elintarviketurvallisuusstandardien vaatimukset kaikessa tekemisessä. Tuotekehitystyötä tehdään jatkuvasti muun muassa vientiasiakkaille, ja uusia tuotteita on tulossa valmistukseen. Yritys käyttää myös Foodwestin pakkausmerkintä- ja Synkka-palveluja tuotetietojen hallinnassaan.
Foodwestin kehityspäällikkö Sirkku Aarinen kehuu, että Kouvolan Herkussa on tapahtunut valtavaa kehitystä runsaassa vuodessa. Tilat on kunnostettu, laitteistot asennettu ja henkilökunta koulutettu, reseptiikka kehitetty ja sisäänajettu. Myös toimitukset on saatu rullaamaan ja elintarviketurvallisuusjärjestelmä rakennettu ja sertifioitu.
Bureau Veritas Finland Oy:n johtava auditoija Matti Hukari toteutti kesällä elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifiointiauditoinnin. FSSC 22000 -sertifikaatti on päivätty 26.8.2019.
– Emme olisi kaiken muun kehittämistyön ohella saaneet sertifiointia tehtyä ilman Foodwestin tärkeää työpanosta. Projektin määrätietoinen ohjausvastuu oli heillä, korostaa toimitusjohtaja Rantanen.
– Me panostamme jatkuvaan kehittämiseen, sillä toimintaympäristö ja asiakasvaatimukset edellyttävät sitä. Yhteistyö osaavan ja luotettavan yhteistyökumppanin kanssa on meille tärkeää, hän jatkaa.