Kuopiossa ravitsemustieteitä opiskellut Tuulia Lindroos hakeutui yliopistoon mielessään ravitsemusterapeutin ammatti, mutta päätyikin Foodwestille tuotetietoasiantuntijaksi. Bio- ja elintarviketekniikan opintolinjan valinta ei kaduta.

– Työpaikka Foodwestillä on minulle nappivalinta. Työssä yhdistyvät sekä ravitsemuksellinen osaaminen että aiemmin tekemäni laatuassistentin tehtävät. Koulutukseni antaa laajan tietopohjan alalle, mutta työ sen vasta oikeasti opettaa. Lait muuttuvat ja ruokatrendit tulevat ja menevät. Ei tässä ole koskaan valmis, vuoden verran Foodwestillä työskennellyt Lindroos miettii.

Työ on ollut juuri sellaista, kuin Lindroos etukäteen ajattelikin: haastavaa, mutta mielenkiintoista.

–  Työni voisi karkeasti jakaa kahteen osaan: laadin ja tarkistan pakkausmerkintöjä sekä päivitän Synkka-tuotetietopankkia, jota keskusliikkeet hyödyntävät omassa työssään. Se on mekaanisempaa kuin esimerkiksi ainesosaluetteloiden laatiminen, mutta yhtälailla kiinnostavaa, Lindroos toteaa.

Tuotetietojen tarkistamisessa on tunnettava lainsäädäntöä ja osattava soveltaa sitä yritysystävällisesti. Vaikka työtä tehdään yksin, on tiimin tuki aina ympärillä – korona-aikaan Teamsin välityksellä.

– Haastavammissa tapauksissa saatetaan pähkäillä porukalla, miten mikäkin lainkohta pitäisi tulkita. Lopulta tämä on kuitenkin myös asiakaspalvelua.

Tulevaisuudessa Lindroos toivoo pääsevänsä tutustumaan myös tuotekehitykseen.

– Ravitsemus kiinnostaa minua, kuten esimerkiksi proteiinituotteiden vaatimukset. Se, että voisi olla tuotekehityksessä mukana esimerkiksi ravitsemusasiantuntijana, olisi unelmani, Lindroos sanoo.

Seinäjoki oli Lindroosille etukäteen tuttu paikka puolison kautta, mutta nyt vuoden asumisen jälkeen sitä voi jo hyvin sanoa kodiksi. Monipuolisesti liikkuva Lindroos kehuu etenkin latureittejä.

– Nyt oli mahtava talvi hiihtää. Asumme lähellä pururataa, ja oli helppo lähteä suksille, Lindroos intoilee.

 

Timanttia nyt
  • Hiihto.
  • Tuleva kevät.
  • Työkaverit.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.