Foodwestin tehtaalla prosessityöntekijänä työskentelevällä Katariina Kalliokoskella on palo kehittyä ja kehittää. Hän tuli Foodwestiin restonomiopintojensa erikoistumisharjoitteluun lokakuussa 2018 ja jäi sille tielle.

– Parasta täällä on erinäisten haasteiden ratkaisu. Sitä tehdään päivittäin, kun valmistettavat tuotteet ovat niin erityyppisiä. Jokaisen uuden tuotteen kohdalla täytyy miettiä, miten prosessi saadaan toimimaan mahdollisimman sujuvasti.

Katariinan toimenkuvaan tehtaalla kuuluvat kaikki työvaiheet tuotantoerien esivalmistelusta tuotteen valmistukseen ja valmiiden lavojen kelmutukseen.

– Työporukka on täällä tiivis yhteisö, jossa asiat koskevat aina kaikkia. Siinä oppii ja kehittyy, kun pääsee porukalla miettimään, soveltamaan ja yhdistelemään erilaisia tekemisen tapoja. Täällä ei milloinkaan tarvitse kangistua kaavoihin, hän kehuu.

Työnsä ohessa Katariina viimeistelee bio- ja elinkeinotekniikan opintojaan SeAMKissa. Samalla hän kokee olevansa aitiopaikalla seuraamassa kaikkia vaiheita tuotekehityksen kaarella.

– Täällä näkee trendit ja sen kaiken, mitä tuotteelle tapahtuu ideasta toteutukseen. Miten sokeri korvataan erilaisilla ratkaisuilla tai kuinka tietyt kemialliset reaktiot saadaan tapahtumaan luonnollisilla raaka-aineilla.

Kotikeittiössä Katariina luonnehtii itseään arkiruuan ronskiksi hifistelijäksi, joka ei koskaan lue reseptejä, vaan miksailee vapaalla kädellä. Hän saattaa innostua vaikkapa leipomaan leipää – jonka kuoreen täytyy tietenkin löytää juuri oikea koostumus.

Katariinan perheeseen kuuluvat avopuoliso Jesse ja kultainennoutaja Emma. Haaveissa on myös uusi karvainen perheenjäsen, käyttölinjainen kultainennoutaja.

– Kisailen tokossa ja harrastan erilaisia pelastuskoiralajeja Emman kanssa. Käyttölinjaisen pennun kanssa sitä olisi mukava jatkaa.

 

Timanttia nyt
  • Tiivis porukka tehtaalla, ongelmanratkaisu koskee kaikkia.
  • Avaramielinen ilmapiiri, jossa kaikki joustavat kaikkiin suuntiin ja syntyy uusia innovaatioita.
  • Oma perhe ja mahdollinen uusi karvainen perheenjäsen.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.