Foodwestin uusi kehityspäällikkö ja vastuullisuusasiantuntija Viivi Wanhalinna haluaa tuoda oman osaamisensa elintarvikealan vastuullisuuskeskusteluun. Hänestä erityisesti pk-sektorilla on potentiaalia nostaa yritysten vastuullisuustavoitteita, oli sitten kysymys päästöistä, elintarviketurvallisuudesta, hävikistä tai vaikka viestinnästä.

– Asioita kyllä tehdään usein oikein, mutta niistä ei osata viestiä kunnolla. Se on ymmärrettävää, koska pk-yrityksillä ei ole samanlaisia resursseja kuin suuremmilla yrityksillä.

Vastuullista sijoittamista tutkinut Viivi on suorittanut kaksi maisterin tutkintoa elintarvikealalta. Elintarviketieteiden maisterin tutkinnon jälkeen hänestä tuntui siltä, että tietämys jäi vielä vähän suppeaksi. Toinen tutkinto maatalous- ja metsätieteellisessä toi laajempaa lisäperspektiiviä asioihin.

Viivi tuli Foodwestille osana Atao Oy:n kanssa tehtyä liiketoimintakauppaa, jossa digitalisointia ja vastuullisuutta koskevat asiantuntijapalvelut siirtyvät elintarvikealan osalta Foodwestille.

– Tämä on loistava mahdollisuus, sillä Foodwest on elintarvikealan moniosaaja. Olen vaikuttunut, miten valtavasti monipuolista asiantuntijuutta yrityksessä on.

Samalla Foodwestille tuli yksinoikeus Umbrella Interactive -ohjelmiston myyntiin elintarvikealalla. Se tarjoaa digitaalisen alustan toimintajärjestelmien ja tuoteturvallisuusjärjestelmien kehittämiseen. Viivi valottaa, että räätälöitävissä olevalla ohjelmistolla voidaan rakentaa yritykselle myös mittarit, millä vastuullisuuden toteutumista pystytään seuraamaan.

– Ohjelmisto taipuu moneen ja selkeyttää prosesseja, kun tähän saakka paperille kirjatut asiat siirtyvät verkkoympäristöön, jossa ne ovat kaikkien niitä tarvitsevien saatavilla.

Helsingissä kotikonttorilla ja asiakkaiden luona töitä tekevän Viivin perheeseen kuuluu kolmevuotias poika ja mies. Hän kertoo hymyillen, että harrastukset pyörivät tällä hetkellä leikkikentällä.

 

 

Timanttia nyt* Aseta vastuullisuustavoitteet korkealle ja kerro kuinka pääset tavoitteisiin.* Toimi esimerkkinä ja innosta muita.* Nauti edelläkävijän saamasta huomiosta ja kunniasta.Toteuta näitä liiketoiminnassa ja omassa elämässä!

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.