Foodwestin kehitysjohtaja Kaisa Penttilä rakastaa muutosta ja saattaa itsensä mielellään epämukavuusalueelle. Hänelle mieluisin työ on se, joka aluksi tuntuu mahdottomalta.

– Inspiroidun kaikesta siitä, mitä ei ole ennen tehty. Virtaa ja liikettä, mutta käytännönläheisesti jalat maassa, se sopii minulle. Tekemällä ja kokeilemalla rakennetaan tulevaisuutta, hän sanoo.

Suuria asioita onkin meneillään, kun Foodwest rakentaa uutta tehdasta Seinäjoen Rovekseen. Juuri nyt ovat meneillään linjastoinvestoinnit ja muut tuotannon hankinnat. Lean-ajattelu toimii lähtökohtana kaikelle uudella tehtaalla.

– On valtavan mielenkiintoista päästä luomaan ihan uutta, hyödyntämään uusinta teknologiaa ja uudenlaisia raaka-aineita. Jatkossa asiakkaamme pääsevät kokeilemaan tehtaalla uusia, erilaisia tapoja valmistaa ja pakata elintarvikkeita, hän sanoo.

Kaisa toimii Foodwestissa Seinäjoen henkilökunnan esimiehenä. Sen lisäksi hänellä on muitakin vastuualueita uuden tehtaan suunnittelun ohella; sopimusvalmistus ja -pakkaus, laatujärjestelmät ja elintarviketurvallisuus sekä kehitysrahoitus.

Elintarvikkeiden laadusta ja turvallisuudesta hän huolehtii niin Foodwestin sisällä kuin asiakasyrityksissä. Halutessaan yritys voi ulkoistaa palvelun kokonaan, jolloin Kaisa toimii ulkoisena laatupäällikkönä.

Tämän lisäksi hän auttaa Foodwestin asiakasyrityksiä kehitysrahoituksen haussa. Hänen tiiminsä asiantuntijuuden ansiosta moni on välttänyt ison savotan hakemusten laatimisessa, projektin ylläpidossa ja raportoinnissa.

Vapaa-ajalla Kaisalle tärkeitä ovat perhe, ystävät ja matkustelu.

– Vaikka reissaan paljon töidenkin puolesta, niin vapaa-ajalla kaikki käy; kaupunkilomat, ostosreissut, rantalomat etelän aurinkoon ja laskettelumatkat Lappiin.

Vastapainoa työlle tuovat myös harrastukset. Lukemisen lisäksi Kaisa käy säännöllisesti pelaamassa koripalloa ja pesäpalloa. Molempia treenataan tosissaan, mutta aina hyvällä, rennolla fiiliksellä ja pilke silmäkulmassa.

 

Timanttia nyt:
  • Lean-ajattelu
  • Uuden tehtaan suunnittelu
  • Yöpöydällä Dan Brownin uusin

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.