Foodwestin luokitusvalvonnan ja lihateknologian projektipäällikkö Markku Niemistö tuntee Suomen teurastamot ja niiden luokituslainsäädännön. Hän vastaa tiiminsä kanssa teurasruholuokituksen käytännön valvonnasta Suomessa.

– Vastuullamme on 15 teurastamoa, joissa käymme tarkastuskäynnillä liki kuukausittain. Katsomme, että luokittajat luokittavat EU-asetuksen mukaisesti, luokituslaitteet toimivat kunnolla ja että ruhot puhdistetaan, viimeistellään ja punnitaan oikein, hän sanoo.

Lihateknologin mukaan ruholuokituksen laatu on Suomessa erittäin hyvällä tasolla ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa sujuu hyvin.

– Huomautettavaa ei juuri tule. Meillä on kaikki muutenkin laadukasta niin tuotannon, hygienian, eläinten hyvinvoinnin kuin itse tuotteiden näkökulmasta katsottuna.

Ennen Foodwestiä Markku toimi pitkään Lihateollisuuden tutkimuskeskuksessa lihaan ja lihavalmisteisiin liittyvissä kehitysprojekteissa.

Vapaalla hän hakee laatua elämäänsä raveista, vinyylilevyistä, dekkareista ja matkailusta. Markku on pohjoismaisten dekkarien suurkuluttaja, ja hänen hyllystään löytyy tuhannen vinyylilevyn kokoelma musiikkia pääasiassa 60–70-luvuilta.

Lisäksi paljon aikaa vie hevosurheilun seuraaminen ja matkailu.

– Useita reissuja lähinnä Euroopan kaupunkeihin tulee tehtyä vuodessa, hän sanoo.

 

Timanttia nyt
  • Kasvisruokabuumista huolimatta lihan kulutus- ja tuotantomäärät ovat pysyneet suhteellisen vakiona.
  • Lihantuotanto Suomessa on laadultaan erinomaista.
  • Prix D’ Amerique-ravit Pariisissa tammikuun lopussa.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.