Foodwestin tehtaalla jokainen päivä kysyy kekseliäisyttä ja ongelmanratkaisukykyä: mahdollisimman sujuvan valmistusprosessin etsimistä ja löytämistä uusille tuotteille.

– Valmistettavat tuotteet ovat hyvin erilaisia ja olemme kaikki mukana joka työvaiheessa. Ei todellakaan tarvitse jämähtää liukuhihnalle, vaan saa oppia koko ajan lisää. Onnistuminen tuntuu aina parhaalta, kun matkassa on ollut vähän haasteita, sanoo prosessityöntekijä Anne Palohuhta.

Lokakuussa 2019 on lisää kipinöitä luvassa, kun Foodwestin uusi tehdas valmistuu.

– Se tuo prosessiin uusia mahdollisuuksia: lisää tilaa, selkeät osastot erityyppisille tuotteille ja uutta teknologiaa. Varmasti työ monipuolistuu entisestään, hän uskoo.

Annen työtä on sopimusvalmistus ja pakkaus. Lisäksi hän tarpeen mukaan suuntaa välillä markkinatutkimuksen ja tuotekehityksen avuksi.

– Parasta Foodwestissa on juuri se, että täällä pääsee näkemään tuotteen matkan alusta loppuun. Pellolta pöytään -ajatus on aina kiinnostanut, siksi lähdin aikoinaan opiskelemaan agrologiksi ja valitsin suuntautumisvaihtoehdoksi elintarviketuotannon.

Foodwestiin Anne päätyi äitiyslomansa jälkeen keväällä 2018 korkeasti koulutettujen työllistymiskurssin kautta. Vapaalla arki kuluu kaksivuotiaan Aapo-pojan kanssa puuhaillessa.

– Työasioita ei tarvitse hirveästi miettiä sen jälkeen, kun on hakenut lapsen hoidosta, autoilla leikkiminen alkaa saman tien. Lisäksi harrastan crossfitia, ratsastusta ja pyöräilyä – sekä tietenkin kokkailua.

– Hyvä ruoka on aina iloinen asia ja kotimaisuus on minulle tärkeää. Haluan tietää, mitä sisältää ja mistä on tullut ruoka, jonka syön ja lapselleni syötän, hän sanoo.

 

Timanttia nyt
  • Itsensä kehittäminen, mahdollisuus siihen pitää työmotivaation yllä.
  • Huiput työkaverit, joiden kanssa jaksaa painaa töitä silloinkin, kun eteen tulee vaikeita tai hektisiä hetkiä.
  • Kaksivuotias Aapo-poika, jonka tekemisiä ja huikeaa kehitystä on hauska seurata joka päivä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.