Projektipäällikkö Heikki Koivumäen työ Foodwestissä keskittyy Suomen lihateollisuuden uskottavuuteen. Hän tekee tarkastuksia ja kouluttaa teurastamoilla EUROP-luokitusta.

– Pääsen seuraamaan alan kehitystä koko Suomen alueella pienissä ja suurissa laitoksissa, mikä tekee työstä mielenkiintoista, hän sanoo.

EUROP-luokitus tarkoittaa lakisääteistä teurasruhojen luokitusta. Luokituksessa erotetaan erityyppiset ruhot toisistaan ja määritellään ruhon käyttöarvo ennen leikkaamista. Esimerkiksi sianruhosta mitataan lihaprosentti.

– On tärkeää, että ruhot arvioidaan Euroopassa yhtenäisesti. Näin sekä tuottajilla että teurastamoilla on täysi luottamus rehelliseen toimintaan ja hinnoitteluun.

Sioilla luokitus tehdään yleensä automaattilaitteilla, mutta nautojen ja lampaiden ruhot arvostellaan aistinvaraisesti.

Heikki on työskennellyt Foodwestissä vuodesta 2014. Sitä ennen hän työskenteli pitkään elintarviketeollisuudessa ja Lihateollisuuden Tutkimuskeskuksessa. Koulutuksen kautta on saatu ravintolakokin ja elintarviketeknikon osaaminen.

Silloin kun Heikki ei kierrä teurastamoja ympäri Suomen, viihtyy hän mielellään omakotitalopuuhissa tai veneilemässä.

– Lempiharrastukseni liittyvät veneilyyn ja luontoon. Veneellä ajelen Näsijärveltä Virroille. Lisäksi tulee tehtyä metsätöitä, kalasteltua tai muuten vain oltua luonnossa.

Yksi puuha on ollut muotoilla valtavan kokoisesta, neljä tonnia painavasta koivukannosta puutarhakalusteet.

– Ystävät antoivat sen 60-vuotislahjaksi ja sanoivat, että nakerrapa tuosta jotain.

 

Timanttia nyt
  • Hyvä yhteistyö viranomaisten, teurastamoiden ja tuottajien kanssa.
  • Töissä on tasaisen mukavaa porukkaa. He ovat oman alansa asiantuntijoita.
  • Perhe ja terveys.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.