Tutkimuskoordinaattori Sari Kurun työssä tärkeä työkalu on kuluttajapaneeli, jonka ääni kuuluu useissa Foodwestin tutkimuksissa. Foodwestin valtakunnallisessa paneelissa on yli 13 000 kuluttajajäsentä.

– Meillä on todella korkeat vastausprosentit, mikä kertoo siitä, että ruoka-aiheet kiinnostavat ja panelisteista pidetään hyvää huolta, Sari sanoo.

Ammattitaitoa vaatii luoda kysely, johon vastaaja ei uuvahda kesken kaiken.

– Panelisteilta tulee paljon kiitosta juuri siitä, että tutkimuksiin osallistuminen on meillä miellyttävää. Selkeä kysymyksenasettelu, mielenkiintoiset aiheet, vaikuttamisen mahdollisuus ja mielekkäät palkkiot. Näillä saamme panelistit pysymään aalloilla, Sari sanoo.

Nettitutkimusten lisäksi Foodwest kutsuu panelisteja mukaan kotona tehtäviin tuotetesteihin, ryhmäkeskusteluihin ja hallitutkimuksiin, joissa tuotteita arvioidaan tutkimustilassa. Juuri viime viikolla Sari tiimeineen pakkasi Foodwestin tehtaalla 4 200 asiakkaan näytettä testipakkauksiin ja lähetti ne ympäri Suomea panelisteille arvioitavaksi.

Tällaisten monipuolisten projektien koordinointi on Sarille arkipäivää. Yli 20 vuoden kokemus Foodwestillä takaa sen, että langat pysyvät käsissä jokaisessa tilanteessa eivätkä rautaiset hermot petä kiireenkään keskellä.

Sari on vuosien saatossa ollut monessa mukana ja hänen kätensä jälki näkyykin monissa projekteissa. Viimeisimpänä Sari on ottanut haasteen vastaan perehtyä myös Synkka-tuotetietojen tallennuspalveluun ja näin osaamisrepertuaari kasvaa entisestään.

Vapaalla Sari tuulettaa ajatuksiaan ulkoilemalla paljon ja lenkkeilemällä koiran kanssa metsässä. Tärkeitä hänelle ovat myös yhteiset hetket perheen kanssa.

– Lapset ovat nyt aikuistumisen kynnyksellä, 16- ja 19-vuotiaita. Nautin todella jokaisesta hetkestä, kun he ovat vielä siinä.

 

Timanttia nyt
  • Oman työn ja osaamisen laajentaminen, viimeksi Synkka-tuotetietopankki.
  • Aina yhtä mielenkiintoiset tutkimusprojektit.
  • Elämä tässä ja nyt, yhteiset hetket perheen kanssa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.