Elintarvikkeiden pakkaukset sisältävät paljon informaatiota pienessä tilassa. Foodwestin asiantuntija Mari Riuttala pitää huolen, että pakkausmerkinnät on tehty lainsäädännön mukaisesti.

– Tärkeää on, että allergeenit on ilmoitettu selkeästi ainesosaluettelossa, hän korostaa.

Myös erilaiset terveys- ja ravitsemusväitteet vaativat erityistä huolellisuutta.

– On tiedettävä, milloin väitteitä saa käyttää ja mikä on oikea sanamuoto. Elintarvikkeella ei saa väittää olevan ominaisuuksia, joita sillä ei todellisuudessa ole.

Marin päätyö Foodwestissä on laatia ja tarkistaa asiakkaiden tuotteiden pakkausmerkintöjä.

– Toimeksiannot ovat hyvin erilaisia ja mielekkäitä. Usein selvitän, miten jokin ainesosa pitää ilmoittaa pakkauksessa tai lasken tuotteelle ravintoarvoja. Myös ajankohtaisista lakimuutoksista on oltava selvillä.

Välillä Mari suuntaa tekemään auditointeja eri puolille Suomea. Lisäksi hän vastaa Elintarvikepäivään liittyvistä järjestelyistä Foodwestin osalta. Ammattilaisten vuosittainen koulutustapahtuma järjestetään tänä vuonna 15. toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Koulutukseltaan Mari on elintarviketieteiden maisteri ja restonomi.

– Luin pääaineena viljatiedettä ja -teknologiaa. Viljaan liittyvät työt ovat lähellä sydäntäni, aikaisemmin olen työskennellyt myös leipurina.

Vapaa-aika hänellä kuluu suurimmaksi osaksi kolmevuotiaan pojan kanssa touhutessa. Lisäksi hän käy säännöllisesti jumpassa ja uimassa.

– Yritän myös ehtiä seurata jalkapallon Englannin Valioliigaa ja erityisesti Liverpool FC:n otteita, Mari kertoo.

 

Timanttia nyt
  • Auditointien yhteydessä pääsen matkustelemaan eri puolille Suomea, näkemään erilaisia yrityksiä ja tapaamaan uusia ihmisiä.
  • Tiimissä on voimaa. Ei ole asiaa, josta et voi keskustella yhdessä kollegoiden kanssa.
  • Perheen kanssa yhdessä tekeminen ja ulkoilu.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.