Foodwestin tiimi vahvistui data-analyytikko Stephen McMenaminilla, joka innostui yrityksestä nähtyään Suomalainen menestysresepti -ohjelman. Hän haki avoinna olevaa pestiä ja on nyt mukana tiimeissä, joissa luodaan elintarviketeollisuuden uusia innovaatioita.

– Kuluttajatutkimukset osoittavat oikean suunnan. Ilman syvää ymmärrystä asiakkaiden mieltymyksistä on vaarana, että yritys laittaa paukkuja vääränlaiseen tuotekehitykseen, hän toteaa.

Stephenin tehtäviin kuuluu muun muassa tutkimusdatan käsittely tilastoitavaan muotoon, tärkeimpien ja mielenkiintoisimpien havaintojen löytäminen ja niiden pyörittäminen selkeäksi ja visuaaliseksi raportiksi. Sen jälkeen tutkimuspäälliköt tekevät johtopäätökset ja raportoivat sen asiakkaille. Data-analyytikko on aitiopaikalla elintarvikealan kehityksessä ja hänelle on nopeasti muodostunut käsitys, millaisin eväin tehdään menestysreseptejä.

– Dataa analysoidessani en pelkästään katsele numeroita, vaan haluan ymmärtää, mitä ne kertovat. Päässäni syntyy elintarvikealan tietokirjaa, jota voin hyödyntää työssäni. Tutkimustulosten mukaan elintarvikkeessa on tärkeää hyvä maku, sopiva hinta, vastuullisuus ja terveellisyys, näillä asioilla se menestyy markkinoilla, Stephen luettelee.

Perheyrityksessä ihan toisella alalla työuran aloittanut 26-vuotias myyntityön tradenomi luottaa siihen, että aikaisemmin opituista taidoista on apua työssä Foodwestissä. Hän hoiti perheyrityksessä esimerkiksi graafisen suunnittelijan tehtäviä ja oppi siinä paljon visuaalisuudesta.

Stephen onkin ilokseen saanut huomata, että hän saa aktiivisesti hyödyntää myös graafisen suunnittelijan taitojaan. Asiakkaat eivät halua raporttiin ainoastaan numeroita ja taulukoita, vaan analyysit pitää tuoda esiin selkeästi ja visuaalisesti miellyttävällä tavalla. Lisäksi hän on kiinnostunut ruoanlaitosta ja terveellisestä ruokavaliosta.

– Foodwestiin haettiin töihin kaltaistani jalat maassa -tyyppiä, joka ymmärtää muutakin kuin dataa. Olen viihtynyt täällä, saanut hyvän perehdytyksen ja sopivasti vastuuta, hän kehuu.

Skotlantilaisia ja irlantilaisia sukujuuria omaava mies oli vuoden vaihto-oppilaana Belgiassa, joten kielitaito on hyvin hallussa. Tampereella tyttöystävän kanssa asuva Stephen harrastaa monipuolisesti urheilua ja on kiinnostunut kokeilemaan myös uusia lajeja. Lisäksi hän soittaa kitaraa ja laulaa, pelaa lautapelejä ja nauttii luonnosta retkeilemällä ja matkustelemalla.

 

Timanttia nyt: *Mahtava työpaikka, erittäin ammattitaitoinen työporukka ja monet mielenkiintoiset projektit *Oman hyvinvoinnin huomattava kehitys uusien harrastusten ja oman panostuksen ansiosta *Tulevien koti- ja ulkomaan reissujen suunnittelu

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.