Foodwestin luokitustiimi on kompakti, mutta erittäin asiantunteva ryhmä, joka koostuu kahdesta kokeneesta lihateollisuuden ammattilaisesta. Tiimi tekee viranomaistyötä alihankintana Ruokavirastolle, keskittyen ruholuokituksen valvontaan teurastamoissa. Työ perustuu EU:n asetuksiin, mikä edellyttää erityistä tarkkuutta ja alan syvällistä erikoisosaamista. Tiimin tekemä pitkäjänteinen työ edistää suomalaisen lihateollisuuden ja koko elintarvikealan luotettavuutta ja laatua. Toista samanlaista tiimiä ei Suomesta löydy!
Monipuolinen ja liikkuva työarki
Tiimin työpäivät ovat vaihtelevia ja sisältävät paljon liikkumista paikkakunnalta toiselle. Jos työpäivään kuuluu käynti teurastamolla, tarkoittaa se samalla myös matkustuspäivää usein pidemmänkin ajomatkan päähän. Tiimi on vastuussa noin parinkymmenen teurastamon luokituksen valvonnasta ympäri Suomen, joten auto kuuluu olennaisena osana luokittajan työpäivään. Teurastamovierailuiden lisäksi työtä voi osittain hoitaa myös kotitoimistolta käsin, sillä työ sisältää runsaasti raportointia ja viranomaisyhteyksien hoitamista. Vaikka tiimin jäsenet tekevätkin töitä itsenäisesti, ovat he säännöllisesti yhteydessä toisiinsa sujuvan tiedonsiirron varmistamiseksi tiimin sisällä ja sen ulkopuolisille tahoille.
Yhteisöllisyys ja alan kehittäminen
Monipuolinen työnkuva pitää sisällään tiivistä yhteistyötä teurastamoiden omien luokittajien kanssa sekä osallistumista pohjoismaiseen yhteistyöhön ja EU-tason kokouksiin. Tiimi myös kouluttaa uusia luokittajia, varmistaen osaamisen siirtymisen ja alan jatkuvan kehittymisen Suomessa. He ovat osa pientä ja tiivistä yhteisöä, jossa kaikki tuntevat toisensa hyvin, mikä luo tekemiseen vahvan yhteishengen ja yhteistyön ilmapiirin.
Intohimo ja omistautuminen tekevät tiimistä ainutlaatuisen
Tiimin jäsenet nauttivat työstään erityisesti siksi, että he voivat olla tiiviisti mukana lihateollisuuden ytimessä ja ylläpitää alan korkeita laatustandardeja. He arvostavat työnsä käytännönläheisyyttä ja mahdollisuutta hyödyntää laaja-alaista osaamistaan. Kun Foodwestin muissa tiimeissä tarvitaan lihateollisuuden ammattilaisen apua, tarjoaa tiimi asiantuntemustaan myös kollegoidensa käyttöön.
Tiimi on ainutlaatuinen Suomessa, sillä he ovat ainoat, jotka vastaavat ruholuokituksen valvonnasta koko maassa. Heidän työnsä on merkittävä osa lihateollisuuden ja koko elintarvikealan luotettavuutta ja laatua. Kaksikko kokeekin työnsä erittäin palkitsevaksi. Tehotiimi toimii saumattomasti yhteen, ja yhteinen intohimo alaa kohtaan yhdistää heitä. Tämä vahva yhteishenki ja omistautuminen tekevät luokitustiimistä erityisen ja korvaamattoman osan Foodwestin toimintaa.