Raaka-aineet lyövät kättä keskenään Foodwestin koekeittiöllä, kun tuotekehityspäällikkö Virve Anttila laittaa ne oikeisiin mittasuhteisiin. Virve tuntee reseptiikan ja ruokatrendien aallonharjat lähes 20 vuoden kokemuksella.

– Käytäntö on opettanut, miten raaka-aineista saadaan parhaat puolet esiin. Kun tuntee ainekset, osaa aavistaa, mistä saadaan lisää makua ja mistä rakennetta, elintarvikeinsinööri sanoo.

Kaikkein parhaiten Virve tuntee juomat, marjat, hedelmät ja meijerituotteet. Trendeistä keittiöllä näkyvät nyt vege, hyönteiset, proteiini ja lyhyet ainesosaluettelot.

– Tuotteista halutaan mahdollisimman luonnollisia ja toisaalta allergeenittomia. Se aiheuttaa haasteita rakenteen säädössä, etenkin vegetuotteissa. Ratkaisu on löydettävä aineksista, jos teknologiainvestointeihin ei ole mahdollisuuksia, Virve sanoo.

Koekeittiöllä kokeillaan rajoja kaikin aistein joka päivä ja niin Virve tekee vapaallakin. Temperamenttinen kuusi- ja kahdeksanvuotiaiden poikien äiti tyhjentää päänsä metsässä maastopyörän satulassa tai merellä veneillen.

– Kovan sykkeen lajit ovat minun juttuni. Sitä aivot kaipaavat lasten kanssa ulkoilun lisäksi, hän sanoo.

 

Timanttia nyt
  • Luonnollisuus: mahdollisimman yksinkertaiset, puhtaat ja selkeät tuotteet.
  • Vege: lihankorvikkeet kasviksista ja maidonkorvikkeet kaurasta.
  • Maastopyöräilyretket perheen ja ystävien kanssa.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.