Koevalmistus nopeuttaa markkinoille menoa

Tuotekehityksen tärkeä vaihe on kokeilla uuden elintarvikkeen valmistusta teollisuusmittakaavassa ennen kuin se lasketaan markkinoille. Pienimuotoisissa koeajoissa voidaan testata reseptin tai valmistusmenetelmän soveltuvuutta tuotanto-olosuhteissa. Samalla valmistuu riittävä määrä tuotteita vaikkapa kuluttajatestaukseen.

Koeajojen sovittaminen omaan tuotantoaikatauluun ei välttämättä aina onnistu helposti. Toisaalta kehitetty tuote voi perustua uuteen prosessiin tai menetelmään, jollaista yrityksellä ei vielä ole. Investointiriskit tehdasmittakaavaan soveltuviin laitteisiin saattavat arveluttaa.

Tuotekehitystä voidaan nopeuttaa valmistamalla uutta tuotetta koetehtaassa. Yritys voi myös säästyä turhilta ja kalliilta laite- ja tilainvestoinneilta. Tuotannon vaatimat investointipäätökset voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun tiedossa on koetuotannon perusteella tuotteen todellinen kysyntä markkinoilla.

Yli 20 vuotta toiminut koetehtaamme Seinäjoella on kehittynyt supisuomalaisten tarpeiden mukaan. Koetehtaalla on useita käyttösovelluksia. Asiakkaamme valmistuttavat ja pakkaavat tuotteitaan tehtaassa säännöllisesti kaupan hyllyille. Jotkut testaavat uutuustuotteiden kuluttajahyväksyntää pakkaamalla ensin pienemmän erän. Osa puolestaan harkitsee laiteinvestointia ja testaa ensin laitteiston soveltuvuutta omiin tarpeisiinsa.

Kaikki laitteet ja linjat ovat helposti räätälöitävissä ja siirreltävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Asiakkaan edustaja voi myös tulla työskentelemään tehtaaseen tai laitteita voidaan tarvittaessa vuokrata asiakkaan tiloihin.

Kehitämme koetehtaan toimintaa koko ajan. Ajatuksena on kehittää ”show room” -kokonaisuus. Laite-, kone- ja pakkausmateriaalien valmistajat voivat näin tehdä testejä ja esitellä omia ratkaisujaan elintarvikealan yrityksille saman katon alla.

Me Foodwestilla haluamme olla innolla mukana edistämässä uusien asiakaslähtöisten innovaatioiden syntyä. Jo nyt meillä on valmistettu elintarvikekelpoisia luonnon kosmetiikkatuotteita. Huipputason hygieeniset tuotantotilat ja toimintatavat varmistavat kosmetiikkavalmisteen hygienian, turvallisuuden ja korkean laadun avain samaan tapaan kuin tavallisten elintarvikkeidenkin.

Nopeus on valttia. Suurille päätöksille on saatava tukea käytännöstä. Laatu on varmistettava. Koevalmistus ratkaisu tähän kaikkeen. Se on tehokas keino nopeuttaa markkinoille menoa.

Mikäli kaipaat lisätietoa sopimusvalmistuksesta, ole suoraan yhteydessä.

044 783 1420 / Kaisa Penttilä

kaisa.penttila@foodwest.fi

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.