Tuotantovastaava Olli Heikkilä pitää huolen, että Foodwestin tehtaalla kaikki toimii. Mehu- ja rasvalinjojen, pussitus- ja etikettikoneiden sekä muiden laitteiden tulee olla kunnossa asiakkaiden tuote-erille.

– Kun uusia tuotteita tulee valmistukseen, tarvitaan laitteille muutostöitä. Välillä on haasteita, hyvä niin, mutta testaamalla saadaan asiat ratkaistua.

Uusia raaka-aineita tuotannossa ovat sirkat, joista valmistetaan jo granolaa. Sirkkasmoothietakin on valmistettu koe-eriä.

– Koe-erät ja sopimusvalmistus ovat joustavia ratkaisuja tuotekehityksen alkuvaiheessa. Täällä pystymme hakemaan järkevintä ja edullisinta tuotantotapaa. Jos tuote lähtee kasvuun, yrittäjä yleensä siirtää valmistuksen isompiin tiloihin.

Kun Olli pari vuotta sitten tuli Foodwestille, hän pystyi yhdistämään aikaisemman kokemuksensa elintarviketeollisuudesta ja huolto- ja asennustöistä.

– Aloitin työuran kloppina tällä samalla mäellä – juoksupoikana Itikalla, hän muistelee.

Olli kehuu hyvää yhteishenkeä työyhteisössään. Tehdastiloissa on ennen kaikkea varmistettava työturvallisuus.

– Sen jälkeen on huolehdittava tuoteturvallisuudesta, jossa tärkeintä on hygieenisyys.

Olli ajelee Seinäjoelle Lapualta, ja mennen tullen autossa soi menevä rock ja pop Linkin Parkista Eppu Normaaliin.

– Rentoudun musiikin ja valokuvauksen avulla. Tykkään kuvata maisemia, tähtitaivasta, revontulia sekä auringonnousuja ja -laskuja.

Aika kuluu myös neljän lapsenlapsen kanssa, jotka käyvät piristämässä lähellä asuvien isovanhempiensa elämää harva se päivä.

 

Timanttia nyt Hosuminen on turhaa. Tykkään tutkailla asioita ennen kuin toimin. Työ on joukkuepeliä, jossa jokainen kantaa kortensa kekoon. Valokuvaajana nautin kevään auringonnousuista ja -laskuista.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.