Ideamatkalla Puolassa

Vieraillimme huhtikuussa Puolassa erään raaka-ainetoimittajan luona ja pääsimme samalla tutustumaan Puolaan niin maana kuin ruokakulttuurinkin puitteissa. Puola on varmasti tulevaisuudessa hyvin kehittyvä elintarviketeollisuuden maa, ja jo tälläkin hetkellä moni suuri elintarvikeyritys on siirtänyt toimintojaan Puolaan. Puolan kehityksen puolesta puhuvat hyvä sijainti Euroopassa, alhainen kustannustaso sekä länsimaistuva kulttuuri.

Isoissa kaupoissa näkee hyvin perinteisiä tuotteita sekä viimeisen päälle brändättyjä kansainvälisiä uutuustuotteita. Ravintoloissa ruoka on kauniisti katettu ja pöytä koristeltu monin pienin yksityiskohdin. Ruokakulttuuri on hyvin lihapitoinen. Länsimaistumisen myötä ruokakulttuurin ”kasvistuminen” voi viedä ruokavaliota ja tottumuksia kasvispainotteisempaan suuntaan, ainakin isommissa kaupungeissa.

Reissun pääagenda eli raaka-ainetoimittajan luona vierailu tuotti useita uusia ideoita eri tuoteryhmiin.

Foodwestin hyvät suhteet mitä erilaisimpiin raaka-ainetoimittajiin takaavat tuotekehityksen osalta kattavan näkemyksen eri raaka-aineiden käyttömahdollisuuksista.

Olemassa olevat verkostot myös nopeuttavat tuotekehitysprojekteja ja asiakas voi saada valmiin tuotteen jopa kuukauden kuluessa projektin aloituksesta.

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.