Foodwestin kehityspäällikkönä kesällä 2017 aloittaneelle Harri Latva-Mäenpäälle ei riitä, että tuote maistuu hyvältä. Sen pitää myös tuntua hyvältä ja tehdä hyvää.

– Vastuullani on erityisesti hyvinvointituotteiden tuotekehitys, kaupallistaminen ja liiketoiminnan kehittäminen: superfoodit, ravintolisät, funktionaaliset elintarvikkeet, kasvipohjainen kosmetiikka. Kuluttajat hakevat nyt luonnollisia juttuja, vastuullisuutta ja uusia kulmia. Pian kosmetiikkakin voi olla syötävää, hän sanoo.

Harri on peruskoulutukseltaan kemisti ja hän väitteli luonnontuotekemian tohtoriksi 2017. Hän on perehtynyt bioalaan niin akateemisen tutkijan, tuotekehittäjän kuin käytännön liiketoiminnan näkökulmasta Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla.

– Foodwestissä saan olla mukana luomassa koko ketjua alusta loppuun. On mielenkiintoista nähdä, miten tuotekehitys johtaa bisnekseen ja vie strategiaa eteenpäin.

Kahden pienen pojan isä myös elää, kuten opettaa. Perhe aloittaa aamunsa marja-annoksella joka päivä.

– Poimimme pakastimet aina täyteen sukulaisporukalla. Omakohtainen kokemus ja useat tutkimukset ovat osoittaneet, että marjoilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Riippuvuus on syntynyt, kuten kahviin. Vaikka jälkimmäinen on yhä pahempi.

 

 

Timanttia nyt
  • Free from -tuotteet luonnon raaka-aineista eli esimerkiksi luontaiset, gluteenittomat, vegaanit ja lisäaineettomat tuotteet.
  • Valmiit hyvinvointituotteet, jotka sisältävät optimaalisen sekoituksen vitamiineja ja muita funktionaalisia raaka-aineita.
  • Oman pojan ensimmäinen oikea jalkapallo.

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.