Työskentelen Foodwestillä projektipäällikkönä, ja päätehtäväni on toimia luokituksen valvojana tarkastamassa ruholuokitusta teurastamoissa Suomessa. Tämä tehtävä perustuu EU-komission asetuksiin ja kansalliseen lainsäädäntöön, joiden valvonnasta Foodwestillä on sopimus Ruokaviraston kanssa.
Lisäksi teen työntutkimuksia ja osallistun laatutiimin toimintaan, jossa autamme yrityksiä heidän laatuun liittyvissä asioissa. Toimin myös työsuojeluvaltuutettuna, jonka ansiosta seuraan työsuojeluun liittyviä asioita ja varmistan, että Foodwest pysyy ajan tasalla työsuojelun vaatimuksista.
Luokitusten valvojan työni vie noin puolet ajastani, ja loppuaika kuluu muiden tehtävien, mm. Hyvää Suomesta -auditointien parissa. Sydämeni sykkii koko elintarvikeketjulle, mutta nautin työssäni erityisesti siitä, kun voin toimia asiantuntijana lihateollisuudessa, johon olen saanut syvällisen koulutuksen. Pidän siitä, että työ tarjoaa hyvän tasapainon itsenäisen työskentelyn ja sosiaalisten asiakaskäyntien välillä. Yhteisöllisyys ja tiimihenki, joka syntyy esimerkiksi luokitustyön koulutuspäivistä, ovat olleet erityisen motivoivia ja palkitsevia kokemuksia.
Foodwestillä parhaimmat muistoni ovat syntyneet luokitusalan tiiviistä yhteisöstä ja positiivisista kohtaamisista eri teurastamoissa. Näiden kokemusten kautta työni tuntuu erittäin mielekkäältä ja palkitsevalta. Vapaa-ajallani olen tiiviisti mukana tytärteni harrastustoiminnassa, jonka lisäksi keskityn itse kestävyysurheiluun, erityisesti juoksemiseen.