Foodwestin tekninen päällikkö Markus Ahokas muistelee aikaa, jolloin hän opiskeli bio- ja elintarvikealan insinööriksi Seinäjoella. Koulurakennuksen yläkerrassa toimi mystinen yritys nimeltään Foodwest. Nyt hän on osa tuota yritystä ja vastaa uuden tehtaan tekniikasta ja kunnossapidosta.

– Foodwestin nimi jäi jo opiskeluaikana takaraivooni ja seurasin yrityksen kehitystä. Siinä oli jotenkin hyvä klangi, ja kun teknisen päällikön paikka tuli syksyllä 2019 avoimeksi, innostuin hakemaan sitä.

Ahokkaan työkokemus toimii hyvänä pohjana uudessa työpaikassa, sillä hän on ehtinyt työskennellä muun muassa kasvisten käsittelijänä ja konepajassa. Hän hallitsee elintarvikealan valmistusprosessit ja koneiden hienoudet. Lisäksi hän nauttii yrityksen innostavasta ilmapiiristä, jossa työyhteisö tukee toisiaan.

– Täällä on töissä mainio porukka, jolla on jaettavanaan hurjasti ammattitaitoa. Minut on otettu hyvin vastaan, hän kiittelee.

Tekninen päällikkö on ylpeä siitä, että saa vastata Pohjoismaiden tasolla ainutlaatuisesta elintarvikealan tehtaasta. Koneet ja laitteet tuovat Foodwestille skaalaedun, jota niiden muunneltavuus vahvistaa entisestään.

– Käytännössä pystymme rakentamaan jokaiselle asiakkaalle omanlaisen valmistusprosessin ja näin hyödyntämään tehtaan mahdollisuudet sekä tehokkuudessa että taloudellisuudessa, hän erittelee.

Pitkänmatkan pyöräilyä harrastava Ahokas kertoo hymyillen, että perheeseen kuuluvat ”ne tavalliset”  eli vaimo, pari lasta, koira ja farmariauto. Uuden työpaikan myötä työmatka lyheni niin paljon, että tapaa kulkea pyörällä myös töihin.

 

Timanttia nyt:
  • Kun uudessa tehtaassa on pian kaikki laitteet ajettu sisään.
  • Foodwest tarjoaa mahdollisuuksia kehittää asiakkaille yhä vaativampia tuotteita.
  • Pyöräilymahdollisuudet paranevat koko ajan, kun kevät etenee.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.