Foodwestin asiantuntijapalvelut suomalaisten elintarvikeyritysten kansainvälistymisen edistäjänä

Foodwest Oy:n tavoitteena on olla nyt ja myös tulevaisuudessa elintarvikealan toimijoiden ykkösvalinta asiantuntijakumppaniksi kehittämään uutta ja mahdollistamaan heidän liiketoimintansa kasvu niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla.

 

Tätä tavoitetta varten Foodwest rakensi hankkeen, jota osittain tuettiin ja rahoitettiin ELY-keskuksen ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) toimesta (aikavälillä elokuu 2022-huhtikuu 2023). Hankkeen tavoitteena oli selvittää suomalaisten elintarvikeyritysten kohtaamia ja tunnistamia haasteita sekä tekijöitä, jotka ovat hidasteena tai jopa esteenä kansainvälisen myynnin tekemisessä. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on kehittää palvelumalleja, joilla voidaan edistää suomalaisten elintarvikeyritysten kansainvälistymistä ja lisäarvotuotteiden myyntiä. 

 

Hankkeessa onnistuttiin tunnistamaan erilaisia tekijöitä, joihin panostamalla suomalaisten yritysten elintarvikevientiä voitaisiin kehittää. Tärkeimmiksi tekijöiksi nousivat esimerkiksi kohdemarkkinoiden tuntemus ja paikallisten kuluttajien ymmärrys. Myös myynnin resurssointi ja vientiin sitoutuminen nousivat esiin. Projektin toteutus mahdollistaa Foodwestin liiketoiminnan kehittämisen eteenpäin niin, että Foodwestin asiantuntijapalvelut vastaavat tulevaisuudessa entistäkin paremmin suomalaisten elintarvikealan yritysten tarpeisiin elintarvikevientiin liittyvässä liiketoiminnassa.

 

Foodwest ja sen timanttiset asiantuntijat ovat mielellään mukana keskustelemassa, kuinka suomalaista elintarvikevientiä voidaan yhdessä kehittää eteenpäin niin yleisellä kuin yrityskohtaisella tasolla. Meihin voi siis olla yhteydessä tässäkin asiassa.

 

 

Toimitusjohtaja, FT

Harri Latva-Mäenpää
Puh. 050 3561515
harri.latva-maenpaa@foodwest.fi

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.