Viimeistä vuottaan bio- ja elintarviketekniikkaa SeAMKissa opiskeleva Laura Vaateri astui Foodwestin prosessityöntekijän saappaisiin vuoden 2017 lopulla, eikä ole sen jälkeen malttanut pysyä poissa tuotannosta.

– Tulin tänne koulun kautta ensin töihin ja sitten harjoitteluun. Nyt työt jatkuvat muutaman kerran viikossa opiskelujen ohella, hän kertoo.

Foodwestin tehtaalla Laura vastaa asiakkaiden tuote-erien valmistuksesta ja pakkaamisesta liukuhihnan kautta aina kaupan hyllylle saakka. Myös toimistossa tulee vietettyä aikaa.

– Tuotannon lisäksi toimin koodaajana markkinatutkimuksessa. Silloin tällöin olen myös tuotekehityksessä auttamassa, jos tarve vaatii. Täällä pääsee tekemään sitä, mikä kiinnostaa.

Yhdeksi tehtaalla työskentelemisen parhaista puolista Laura mainitsee vaihtelevuuden.

– Pidän siitä, ettei samaa hommaa tehdä joka päivä. Välillä valmistamme nestemäisiä tuotteita, toisinaan taas työskentelemme kuivatuotteiden parissa. On hienoa päästä näkemään eri valmistusprosesseja ja olemaan niissä mukana.

Lauran kiinnostus ruokaa kohtaan näkyy vahvasti hänen arjessaan, sillä hän on ahkera kotikokkaaja ja uusien tuotteiden innokas kokeilija. Lukemisen ja kävelylenkkien lisäksi Laura käy vapaa-ajallaan ilmajoogassa.

– Siellä pääsee venymään ja roikkumaan. Työtä jaksaa tehdä paremmin, kun liikkuu.

 

Timanttia nyt
  • Mahtava työporukka
  • Työn ja koulun yhdistäminen vaivattomasti
  • Ilmajooga auttaa jaksamaan töissä

Uutishuone

Liity mukaan uutiskirjeeseemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Foodwestin tapahtumista ja koulutuksista sekä elintarvikealan ajankohtaisista aiheista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.