Foodwestin ja Happy Plant Proteinin yhteistyö osoittaa kasviproteiinin potentiaalin hybridituotteissa

Foodwest ja Happy Plant Protein yhdistivät osaamisensa testatakseen uudenlaisen kasviproteiinin toimivuutta hybridijauhelihassa – tulokset vakuuttavat niin maun kuin rakenteen osalta.

 

Startup-yritys Happy Plant Proteinin missiona on kehittää ja kaupallistaa patentoitua teknologiaa kasviproteiiniraaka-aineiden valmistukseen. 

– Tavoitteenamme on tarjota kustannustehokkaampi ja kestävämpi vaihtoehto perinteisille proteiini-isolaateille, joiden valmistus on usein resursseja kuluttava prosessi, Happy Plant Proteinin Chief Product Officer Elli Laukkala kitetyttää.  

Innovaatio mahdollistaa kasviproteiinien valmistuksen kestävästi ja edullisesti, jo olemassa olevaa teknologiaa sekä paikallisia raaka-aineita hyödyntäen.

 

 

Foodwest toi testaukseen käytännön kokemusta ja näkemystä  

Härkäpavusta ja herneestä valmistettua teksturoitua kasviproteiinia testattiin osana hybridijauhelihaa Foodwestin osaamisen tuella. Yhteistyötä Laukkala kuvaa tulokselliseksi ja antoisaksi. 

– Foodwestin näkemyksellisyys, nopeus ja käytännönläheinen työskentelytapa olivat meille startup-toimijana todella arvokkaita tekijöitä kokeiden toteutuksessa, Laukkala sanoo.  

 

Tuloksellinen yhteistyö vahvisti potentiaalin hybridituotteissa 

Testit osoittivat, että kasviproteiini soveltuu hybridituotteisiin poikkeuksellisen hyvin sekä maun että rakenteen osalta. Hybridijauhelihanäytteiden aistinvaraisessa arvioinnissa tuotekehitysasiantuntijat arvioivat testatut kasviproteiinit hyvin neutraaleiksi. 

– On todettu, että elintarviketeollisuus pyrkii löytämään laadukkaita ja maultaan neutraaleja kasviproteiiniraaka-aineita, joilla voidaan korvata eläinproteiinia. Totesimme Happy Plant Proteinin kasviproteiiniraaka-aineiden applikaatiokehityksessä, että sen käyttömahdollisuudet ovat varsin laajat, kertoo tuotekehitysasiantuntija Anne Mäkinen Foodwestilta. 

–  Tulokset vahvistavat, että raaka-aineemme toimii erinomaisesti käytännön reseptiikassa tarjoten valmistajille merkittäviä hyötyjä, Laukkala tiivistää. 

 

Kohti kestävämpää elintarviketeollisuutta 

Kasvi- ja eläinperäisiä proteiineja yhdistävä hybridituote tarjoaa kuluttajaystävällisen tavan vähentää lihankulutusta ilman kompromisseja maussa tai rakenteessa – siis lähes huomaamatta. 

– Uskomme vahvasti siihen, että hybridituotteet ovat tulevaisuuden vääjäämätön suunta sekä Food Servicen että kuluttajamarkkinan puolella. Raaka-aineiden riittävyys, kustannuspaineet ja ympäristökysymykset ovat ajureita, joita ei voi enää ohittaa, Laukkala päättää.  

Kuvat: Happy Plant Protein

 

Kysy lisää:

Anne Mäkinen

Tuotekehitysasiantuntija

Jaa