Ekstruusion testaaminen Foodwestillä

Elintarvikeinnovaatioiden taustalla on usein pitkäjänteistä kehitystyötä, suunnitelmallista testaamista ja taustaymmärrystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Aina yrityksellä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta testata reseptejä ekstruusiolla omissa tiloissaan, sillä se edellyttää uudenlaista teknologiaa ja erikoistunutta laitteistoa. Tähän tarpeeseen vastaa Foodwestin ekstruusiokoeajopalvelu, jossa asiakas pääsee mukaan käytännönläheiseen tuotekehitykseen. 

  

Päivä koeajossa: testaa, säädä ja näe tulos heti 

Foodwestillä asiakas ei pelkästään seuraa prosessia vierestä, vaan osallistuu aktiivisesti testaukseen. Ennen koeajopäivää suunnitellaan yhdessä reseptit, raaka-aineet ja ruuvikonfiguraatiot. Varsinaisena testipäivänä voidaan kokeilla useita eri vaihtoehtoja, ja vaikutukset lopputuotteeseen näkyvät usein jo muutamissa minuuteissa. 

– Muutosten vaikutus nähdään nopeasti, ja reseptiä tai parametreja voidaan säätää saman tien. Tämä nopeuttaa kehitystyötä ja antaa asiakkaalle konkreettisen käsityksen siitä, miten tuote käyttäytyy, kertoo Ville Saarela, Foodwestin tuotekehitysasiantuntija. 

Testien aikana mitatut tuotantoparametrit, kuten lämpötila, paine, kierrosnopeus ja vääntö, kirjataan ylös ja liitetään kerättyihin näytteisiin. Näin testitulokset ovat siirrettävissä suoraan isompaan tuotantoon. 

 

Laitteisto, joka taipuu ideasi mukaan 

Foodwestin kaksiruuviekstruuderi soveltuu sekä kuiva- että märkäekstruusioon ja on suunniteltu kehitystyötä varten. Testierät voivat olla pieniä, ja laitteisto mahdollistaa nopeat vaihdot reseptistä toiseen. Päivän aikana voidaan koeajaa joko yhtä reseptiä suuremmalla erällä tai useita eri versioita rinnakkain. 

– Asiakkaat ovat päässeet vertailemaan esimerkiksi useita erilaisia kasviproteiinisekoituksia ja hiomaan reseptiä vaiheittain. Lisäksi voimme toteuttaa tietyin varauksin räätälöityjä ruuvikonfiguraatioita, jos asiakkaalla on aiempia testejä esimerkiksi toisenlaisella laitteistolla, Saarela kertoo. 

  

Yhteistyö, joka alkaa matalalla kynnyksellä 

Ekstruusiokoeajojen aloittaminen Foodwestillä ei vaadi valmista tuotetta tai pitkälle vietyä reseptiä. Tarvitaan vain idea ja suunta, johon asiantuntijatiimi voi tarttua. Testaukseen voidaan yhdistää myös muita Foodwestin palveluita, kuten aistinvaraista arviointia. 

– Meille voi tulla myös pelkän raaka-ainetestauksen tai uusien käyttökohteiden kanssa. Ekstruusioteknologialla on potentiaalia esimerkiksi raaka-aineiden fraktiointiin ja esikäsittelyyn. Kaiken ei tarvitse tähdätä heti myyntivalmiiseen tuotteeseen, Saarela muistuttaa. 

Projekti voidaan usein käynnistää nopeasti heti tarjouksen hyväksymisen ja raaka-aineiden toimituksen jälkeen. Asiakas osallistuu koeajopäivään paikan päällä, mikä tekee prosessista sujuvan ja joustavan. 

 Katse tulevaisuuteen 

Ekstruusioteknologian merkitys elintarviketeollisuudessa kasvaa jatkuvasti, erityisesti kasviproteiinituotteiden yleistymisen myötä. Tulevaisuudessa ekstruusiolle ennakoidaan myös uusia sovelluksia raaka-ainejalostuksen, sivuvirtojen hyödyntämisen ja jopa biojalostuksen alueilla. 

Foodwest on mukana tukemassa tätä kehitystä tarjoamalla joustavan ja asiantuntevan alustan uusien ratkaisujen testaamiseen ja kehittämiseen. 

  

Kiinnostuitko? 

Jos haluat testata ideasi käytännössä ja saada tukea asiantuntevalta tiimiltä, Foodwestin ekstruusiokoeajopalvelu on suunniteltu juuri sinua varten. Oli kyseessä startup tai vakiintunut valmistaja, testaus onnistuu ketterästi ja tehokkaasti. 

  

Kysy lisää: myynti@foodwest.fi 
Tutustu palveluihin: www.foodwest.fi 

Jaa

Lue myös

Food Service(5)
Hankkeet(11)
Ideamylly(19)
Kaupallistaminen(1)
Kuluttajatutkimus(77)
Laatu ja elintarviketurvallisuus(43)
Luokitusvalvonta(10)
Ravitsemus(5)
Ravitsemustiimi(3)
Rekry(11)
Sopimusvalmistus(9)
Suomalainen menestysresepti(45)
Tiedote(2)
Timanttien tekijät(41)
Tuotekehitys(60)
Tuotetietopalvelu(27)
Valmistus(11)
Yleiset(65)