Tieto talteen sähköisen sateenvarjon alle – case: Hes-Pro Oy

Umbrella Interactive tuo tuotannon ja laadunvalvonnan tiedot sähköisesti saataville seurantaa ja tiedolla johtamista varten. Foodwest auttaa rakentamaan ohjelmistoon asiakasta parhaiten palvelevan ympäristön.

 

Käsin täytetyt excelit ja ruttuiset ruutuvihot ovat laadunhallinnan dokumentaation historiaa. Verkkopohjaiseen Umbrella Interactive -ohjelmistoon rakennettujen hallintajärjestelmien tiedonkeruu ja todentaminen sujuvat vaikka kännykällä, yrityksen koosta riippumatta.

Laatuasiantuntija Mariaana Koskinen vastaa Foodwestillä Umbrella Interactiven käytön kouluttamisesta ja kehittämisestä. Ohjelmiston käyttöönoton myötä laatupäälliköiden ei enää tarvitse etsiä paperilomakkeita pitkin tuotantotiloja, Koskinen kertoo.

– Umbrellassa dokumentaatio, ohjeet ja lomakkeet pysyvät tallessa. Tiedonkeruulomakkeelle voidaan lisätä tiedot sallituista raja-arvoista, jolloin käyttäjä näkee heti, ovatko tiedot raja-arvojen sisällä. Dataa voi myös helposti jakaa ulkopuolisille auditoijille, Koskinen sanoo.

 

Umbrella Interactive -ohjelmiston omistaa eri alojen ISO-standardien ja tuoteturvallisuudenseurantaan tarkoitettuihin järjestelmiin erikoistunut Atao Oy. Palvelun ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti,perustaja Ville Mäki toteaa.

– Sähköinen tiedonhallinta on tätä päivää myös elintarviketurvallisuudesta vastaavien viranomaisten ja sertifiointiyrityksien maailmassa. Kun lomakkeet on rakennettu yrityksen toimintaan sopivaksi, käyttö on yhtä helppoa kuin lukisi iltapäivälehteä netistä, Mäki kertoo.

 

Tieto ajan tasalla

Hesburgerille majoneeseja ja salaatinkastikkeita valmistavan Hes-Pron tehtaalla Umbrella-ohjelmistoa on käytetty jo parin vuoden ajan. Laatupäällikkö Jonna Perkiömäki kertoo, että järjestelmästä on hyötyä etenkin dokumenttien ajan tasalla pitämisessä. Ohjelmiston visuaalisuus tekee sen käytöstä helppoa, hän toteaa.

– Dokumenttinäkymästä pääsee helposti ohjeisiin, ja havaintojen tueksi voi liittää valokuvia, jotka usein kertovat pelkkää sanallista kuvausta enemmän, mistä on kyse. Elintarviketurvallisuushallintajärjestelmän todentaminen on helppoa paitsi arjessa, myös sertifiointeja ajatellen. Dokumenttien päivittäminen ei ole enää muistin varassa, vaan siitä saa tallennettua muistutuksen suoraan järjestelmään, Perkiömäki kertoo.

Nyt Hesburgerin raaka-ainetoimittajien hallinnan tueksi ollaan ottamassa käyttöön Umbrella Interactive -ohjelmistoa. Ravintolaketjulla on tarve monien eri raaka-aineiden ja toimittajien arviointiin, mikä vaatii laajaa lomakevalikoimaa – myös vierailla kielillä. Toimittaja-arviointimallia onkin rakennettu yhteistyössä substanssiosaajien kesken, Atao Oy:n Ville Mäki sanoo.

– Räätälöinnin mahdollisuudet ovat ohjelmistomme ehdoton vahvuus. Tartumme mielellämme asiakkaan erityispiirteisiin ja kehitämme juuri heille sopivan ratkaisun, Mäki toteaa.

 

Tukea tarvittaessa

Hes-Pron laatupäällikkö Jonna Perkiömäki kertoo olevansa tyytyväinen Foodwestin ja Ataon yhteistyöhön uuden järjestelmän kehittämisessä ja käyttötuessa.

– Vaikka itse lomakkeet ovat helppokäyttöisiä, on harvemmin tehtävien yhteenvetojen ja erikoislomakkeiden luominen joskus sellaista, että on hyvä pyytää apua Foodwestiltä. Vastaukset ja palaverit onnistuvat nopealla aikataululla, Perkiömäki kiittää.

 

Ota yhteyttä, niin esittelemme ohjelmiston mahdollisuuksia tarkemmin.

Laatuasiantuntija
Mariaana Koskinen
Puh. 050 323 4933
mariaana.koskinen@foodwest.fi

 

Jaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.